Zamieszczone przez leonn
Jaki olej do benzyniaka?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
-
-
Zamieszczone przez KubaMpakietNiestety echo
trzeba by zadzwonic, jestem teraz w Szkocji ale po nowym roku wroce chyba do Niemiec
to z tamtad bede go targal :food
Niestety, pomimo moich starań polski dystrybutor nie chce sprzedać mi oleju. :shock:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez degeneratZamieszczone przez KubaMpakietNiestety echo
trzeba by zadzwonic, jestem teraz w Szkocji ale po nowym roku wroce chyba do Niemiec
to z tamtad bede go targal :food
Niestety, pomimo moich starań polski dystrybutor nie chce sprzedać mi oleju. :shock:Audi 1.8T AVJ
Silnik smaruje
Ravenol SSL
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOza "cienki w uszach jest" taki MaxWay go "wciąga nosem" w przedbiegach
Zamieszczone przez PAOLO ESCOdo tego ma 60% PAO
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leonnDelvac też ma +60% PAO
http://www.ulei-mobil.ro/pdf/MobilAu...0SHC%20pds.pdf ten Delvac ma o wiele lepsze parametry... tylko, że to 5W40 a ja nie zaleję oleju o takim SAE i nawet nie biorę go pod uwagę :PPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zrobiłem ponad 3500 km na LazerWayV 0W30 i mogę z pełną odpowiedzialnością powiedzieć, iż silnik lepiej pracuje, niż na poprzednim X-lite. W trasie silnik pracował równo i cicho. Poranne rozruchy zdecydowanie cichsze i płynniejsze. W lecie gdy było ciepło nie słyszałem żadnych niepokojących odgłosów :-) Na bagnecie do tej pory ubyło ok 1,5 mm. Silnik nadal pracuje cicho i bardzo dobrze wkręca się na obroty.
Jeżeli miałbym wybierać między tymi dwoma olejami, napewno wybrałbym LazerWay. Na x-lite silnik pracował zdecydowanie głośniej, no i przy porannym odpalaniu silnik potrafił dziwnie się odezwać
LazerWay na bagnecie zrobił się lekko ciemny, ale praca silnika nie zmieniła się. Nadchodzą chłodniejsze poranki, więc niedługo napisze jak sprawuje się przy niższej temperaturze.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dwozKtóra opcja będzie lepsza?
opcja II -- > Produkt na bazie olejów syntetycznych (polialfaolefiny)... ale tak naprawdę mix syntetyczny. "The product is made from refined mineral base oils and synthetic oils." http://www.elf.com.pl/karty/EXCELLIU...ECH%200W30.pdf
Pisz do forumowych sprzedawców (konkon, RobertM, elemenateur) to napewno zmieścisz się w założonej kwocie :wink:
Cena Neste 0W40 poszła w górę . Kto kupił wcześniej niech się cieszy, ci którzy nie zdążyli mogą laczePW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOCena Neste 0W40 poszła w górę . Kto kupił wcześniej niech się cieszy, ci którzy nie zdążyli mogą
Komentarz
-
-
a na allegro http://allegro.pl/neste-city-pro-0w4...718581013.html od tego samego sprzedawcy ... wcześniej chyba był tańszy :roll:PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez dwozKtóra opcja będzie lepsza?
opcja II -- > Produkt na bazie olejów syntetycznych (polialfaolefiny)... ale tak naprawdę mix syntetyczny. "The product is made from refined mineral base oils and synthetic oils." http://www.elf.com.pl/karty/EXCELLIU...ECH%200W30.pdf
Pisz do forumowych sprzedawców (konkon, RobertM, elemenateur) to napewno zmieścisz się w założonej kwocie :wink:
Cena Neste 0W40 poszła w górę . Kto kupił wcześniej niech się cieszy, ci którzy nie zdążyli mogą lacze
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dwozjeżdzę na Mobil 1 0W-40 dlatego chciałbym spróbować czegoś innego i na zimę chciałbym 0w30
Elfa FULL-TECH 0W30 miałem w Picanto 1.0 żony. W zimie bardzo dobrze się sprawdził. Silnik na nim naprawdę cichuteńko pracował, nie było żadnego masła pod korkiem - pomimo faktu, że żona jeździ po mieście. Napisz do forumowych sprzedawców niech przedstawią ofertę może zaproponują inne marki :wink:
Zamieszczone przez dwozWarto robić płukankę przy silniku z przebiegiem 90 000 km?
Jak nigdy nie robiłeś to możesz zrobić płukankę. Valvoline +- 16-18 zł w zupełności wystarczy. Płukałem silnik płukanką Valvoline kilka razy i mam o niej pozytywne zdanie.
ps. "lepiej zapobiegać niż leczyć" ...PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOCena Neste 0W40 poszła w górę .
REXAX ma rację na alle cena od kilku miesięcy wynosi 133 zł a w sklepie internetowym 129 zł (trzymam rękę na pulsie).
Czytając tę informację pomyślałem, że forumowicze zaczęli kupować ten "niedobry olej" i cena skoczyła :lol:
Pozdrawiam.k-pax
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez dwozWarto robić płukankę przy silniku z przebiegiem 90 000 km?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez crom.dezrobienie pierwszej płukanki po taki przebiegu może mu rozszczelnić silnikPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez degeneratNiestety, pomimo moich starań polski dystrybutor nie chce sprzedać mi oleju. :shock:
Wszystko wyglada na to ze sprowadza mi ten olej, nie maja na miejscu, bede z nimi w kontakcie mailowym, ogolnie Pan Mariusz mowil ze dopiero na runku sa 3 lata i sie rozwiaja, olejow silnikowych nie prowadzili bo marka nieznana w Polszy i zapewne wielu chetnych by nie bylo, moze sie temat pozytywnie rozwinie i niedlugo pojawia sie w ofercie rozne smakolyki :chytryAudi 1.8T AVJ
Silnik smaruje
Ravenol SSL
Komentarz
-
-
Nie tak daleko odemnie jest ten sprzedawca. Choć nie wiem jaki akurat olej Was interesuje
Zamieszczone przez PAOLO ESCOOlej też niczego nie uszczelnia - od tego są uszczelki...
Komentarz
-
Komentarz