pedros,
ostatnio nie oszczędzałem autka, bo i ekspresówki i autostrady, to stąd wzrost apetytu na olej, a o płukankę grzecznie poproszę przy wymianie.[/b]
ostatnio nie oszczędzałem autka, bo i ekspresówki i autostrady, to stąd wzrost apetytu na olej, a o płukankę grzecznie poproszę przy wymianie.[/b]
) trzeba wozić i słuchać kolegów, którzy dobrze życzą a przede wszystkim sprawdzać poziom.
ad: ja też nie wiem czy jest sens dbać o nowe auto...w sumie za 5 lat i tak będzie "stare"...więc po co :roll:
Ta Kianka to mój "królik doświadczalny" :diabelski_usmiech
potem była trasa powrotna do siebie i już standardowa barwa. Zużycie po trasie to samo, weszło ~400ml na powrót do maxa. Choć tego zużycia to ja nie kumam, bo do PL zostało więcej na bagnecie (nie dolewałem, bo wymiana) nazot zostało mniej. Mimo, że spalanie jest odwrotnie proporcjonalne czyli teoretycznie na powrocie mniejsze wysiłki dla silnika. Jednak to może być spowodowane nowym olejem w skrzyni, bo klima praktycznie 90% i często żwawo przyspieszałem ze 130 żeby się wcisnąć i nie musieć hamować za ciężarowym bo jakiś gamoń jedzie 132 na lewym. Tak więc wynik 6,7 uważam za więcej niż zadowalający przy średniej z autostrady 112km/h.
Komentarz