Liqui Moly Synthoil Energy 0W-40 - w 100% syntetyczny olej do nowoczesnych silników benzynowych i Diesla. Niska lepkość oleju silnikowego pozwala również na zwiększenie ekonomii pracy i redukcję spalania podczas pracy zimnego silnika.
LIQUI MOLY Synthoil Energy 0w40 5L 9515 olej silnikowy ➨ SKLEP INTERNETOWY✔ Wysyłka w 24H✔ Dostępny od ręki✔ Najlepsze ceny✔ Sprawdź na GALONoleje.pl✔ Białystok
Cytrynowiec fajnie, też umiem szukać na google... A po 1L pojade do Hamburga?? Bo w/w przez Ciebie mają tylko 5L. Do Octavii 3 RS 2.0 TSI wchodzi 5,7L oleju?? Leonn konkona pytałem ale niestety nie posiada. Zastanawiam się jeszcze nad Penrite przynajmniej dużo lepsza dostępność w Polsce.
Grechulek, jak przelejsz mi kasę na Polskie konto to Ci kupie Meguina w ich sklepie w necie. To ty szukałeś na fb juz tego oleju?
Z kolei ja melduje z Berlina 5,5tkm na Valvoline SynPower 5w40 - ubytków brak, chodzi świetnie nie można narzekać. A ubytków bylem niemal pewny, bo do Berlina zalałem Injektion Reiniger więc chciałem dać mu środowisko do pracy ;-) stąd mimo 2 zwężeń i wypadku na Autobahnie średnia 123/h, ale nie ubyło nic
Cytrynowiec fajnie, też umiem szukać na google... A po 1L pojade do Hamburga?? Bo w/w przez Ciebie mają tylko 5L. Do Octavii 3 RS 2.0 TSI wchodzi 5,7L oleju?? Leonn konkona pytałem ale niestety nie posiada. Zastanawiam się jeszcze nad Penrite przynajmniej dużo lepsza dostępność w Polsce.
Ok, mnie chodziło o kontakt z nimi, może mogą mieć litrówki. Ten Meguin to to samo co LM, tu jest porównanie: http://www.najlepszysyntetyk.pl/skle...llsynthetisch/
W 0w40 jest kilka dobrych olejów, Motul, Mobil1,Valvoline, Neste i jeszcze kilka innych, na LM świat się nie kończy.
:bajer przecież już od wczoraj odblokowane ... PW blokuję czasowo jak potrzebuję mieć wolny czas przed urlopem lub przed ćwiczeniami jak jestem zawalony robotą.
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
i w związku z tym, że badałem też jednego Meguina m.in w celu upewnienia się, że to to samo co LM (i wyszło, że tak).
Jeśli możesz wrzucić wyniki to chętnie się z nimi zapoznam. Może różnica wynika z innej partii produkcyjnej lub jakiejś innej zmiany (modyfikacji)? Niektóre firmy zmieniają formacje oleju co chwile i nawet 2 oryginalne teoretycznie te same Motule potrafią podobno różnić się barwą i zapachem 8)
Co do Meguina Super Leichtlau Driver 0w40 to miałem go w ofercie (w cenie ok 130,00 zł/5l więc dużo niższej niż LM) ale chwilowy brak na magazynie. Powinienem mieć we wrześniu (ale raczej pod koniec września). Ściągniecie kurierem jest mało opłacalne bo opłata za fracht bardzo podnosi cenę zakupu. Czasami się posiłkuję takimi dostawami (ze 2 razy się zdarzyło) ale to mało opłacalne.
Oczywiście, że warto Meguina, ale warto też dopłacić :wink: Grechulek, ma Octavia 3 RS 2.0 TSI CHHB, a do takiego silnika trzeba wlać nr.1 Kto by posiadając taki silnik chytrzył 50 zł na bańce oleju :wink:
Grechulek, kup sobie 2x5L Synthoila 0W40 skoro potrzebujesz 6 litrów na wymianę może z 1litr dolewki zrobisz od wymiany do wymiany, a resztę będziesz miał do następnej wymiany i to bez znaczenia jaki następny olej wlejesz, bo Synthoila 0W40 można mieszać z każdym olejem
Zamieszczone przez tomek evo
w związku z tym, że badałem też jednego Meguina m.in w celu upewnienia się, że to to samo co LM (i wyszło, że tak).
Wyślij jeszcze raz próbkę do badania i przekonasz się czy jest różnica w partii.
Ściągniecie kurierem jest mało opłacalne bo opłata za fracht bardzo podnosi cenę zakupu. Czasami się posiłkuję takimi dostawami (ze 2 razy się zdarzyło) ale to mało opłacalne.
A dlaczego nie cała paletę mieszaną przez spedycje? :shock:
Grechulek, tutaj http://www.meguin-shop.de masz za 12.5€ wysyłkę. Ztcp nie musisz mieć konta PayPal wystarczy karta kredytowa wtedy bez rejestracji kupujesz a PayPal tylko pośredniczy płatności.
Komentarz