Zamieszczone przez bastek1080
Jaki olej do benzyniaka?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Mam LPG :diabelski_usmiechZamieszczone przez kokateż mnie ten olej męczy ... :P a właściwie dlaczego nie 5W30 ? ze względu na zużycie oleju przez silnik ? 5W40 wydaje się dość "gruby" ... a zima idzie ... :szeroki_usmiechZamieszczone przez pedrosNie wytrzymałem :lol:
[b]Fuchs Titan Race Pro S 5W40 ... Bylem ciekaw jak 5W40 sprawdzi się porównując do tego samego kiedyś zalanego ale 5W30 ...
Zrealizowałem swoje natrectwo i jest naprawdę ok.
Oraz zapasy z BMW których nie przepale a nie chcę by estry skisly
5W30 w BFQ jest wręcz idealny... zwłaszcza że to prawie tzw dolne 5W30. ... bezapelacyjnie najlepszy olej jaki wlałem do Skody!
Silnik nie bierze oleju ponad normę tj na autostradach trochę schodzi a jak się delikatnie jeździ zero dolewek na 12kkm.
5w40 ma bardzo niską temperaturę plyniecia. .. estry dadzą radę zimą
Komentarz
-
-
no tak, rzeczywiście - niezły wynik ... ponieważ wydaje mi się, że w moim silniku jeszcze nie czas na 5W50 (taki teraz mam) a na "dolny" 5W40 jest już chyba trochę za późno :P race pro s 5W40 czyli "górne" 5W40 wydaje się być strzałem w "10" ...Zamieszczone przez pedros5w40 ma bardzo niską temperaturę plyniecia. .. estry dadzą radę zimą
no i już wiem co wleję następnym razem ... :szeroki_usmiech widać natręctwo i mnie dopadło :diabelski_usmiech
Leon 1.6 16V 105 KM
Komentarz
-
-
Sprawdza się idealnie w BMW gdzie rozrząd a właściwie Vanosy są tak czułe na jakość oleju ... pro s sprawdza się idealnie. .. nic nie stuka nic nie puka...Zamieszczone przez kokano tak, rzeczywiście - niezły wynik ... ponieważ wydaje mi się, że w moim silniku jeszcze nie czas na 5W50 (taki teraz mam) a na "dolny" 5W40 jest już chyba trochę za późno :P race pro s 5W40 czyli "górne" 5W40 wydaje się być strzałem w "10" ...Zamieszczone przez pedros5w40 ma bardzo niską temperaturę plyniecia. .. estry dadzą radę zimą
no i już wiem co wleję następnym razem ... :szeroki_usmiech widać natręctwo i mnie dopadło :diabelski_usmiech
Jak mi dpf odleci to i TDI zazna szczęścia :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Ja na zime zalewam Millers XF 0W40, a na lato coś na maxa lepkiego 5W40 a nawet 5W50 - obency Fuchs GT1 FlexPro 5W30 nie polubił sie z TFSI i poszło go 2L/ 6K/KM- usprawiedliwieniem mogą być tropikalne warunki tego lata - ujarała się motorownia na maxa. Znajomi śmigają na tym samym fuksie w renaut laguna, toyota avensis i w astrach i elegancko się spisuje.Zamieszczone przez pedros
OLEJ
Fuchs Titan Race Pro S 5W40 onboard -opakowanie już z szarego plastiku. Estry i PAO w moim ulubionym wydaniu.
Do BFQ weszło ponad 4.7 litra do górnej części bagnetu zatem wycieklo poprzednika bardzo dobrze... zazwyczaj zalewalem od 4.4 do 4.5 litra.
Praca. Bylem ciekaw jak 5W40 sprawdzi się porównując do tego samego kiedyś zalanego ale 5W30.
Nie czuć kopa aż takiego jak na 5W30 ale za to BFQ mruczy po rozgrzaniu jak na żadnym innym.... rezerwa mocy paradoksalnie pojawia się przy wyższych obrotach. Odpalanie też jest mega kulturalne jak na ten silnik
Zrealizowałem swoje natrectwo i jest naprawdę ok. Tak czułem potrzebę wynurzenia :diabelski_usmiech ...
Powtórzę. .. kto raz dotknął bańki tego oleju. . Nie przejdzie obojętnie do innego. .. :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Pytanie do znawców olei, czy mogę wziąć totala zamiast elfa do mojej laguny do skrzyni?
Różnią się trochę wskaźnikiem lepkości, ale total jest tańszy, a chyba nie należy do dennych olei:
Sprawdź ofertę - oleje przekładniowe. Wiemy jaki olej do skrzyni biegów powinieneś wlać. Szybka dostawa oleju, faktury vat. Kup właściwy olej do skrzyni biegów
vs.
Komentarz
-
-
Obecnie używam shella i też jestem zadowolony,ale podobno motule są b.dobre stąd moje pytanie.Zamieszczone przez prezes73Polecam Statoil Lazerway LL 5W30. U mnie super się sprawuje.Zamieszczone przez fanKtóry olej 5w30 firmy Motul wybrać do 1.4tsi taki,żeby spełniał normy vw 504 507. Jest kilka więc nie wiem na jaki mam się zdecydować: Motul 8100 X-CLEAN czy Motul Specific czy może jeszcze jakis inny?Respect All,Fear No One!
Komentarz
-
-
Nie jestem znawcą, ale możesz wlać Totala. Mam ten NFJ w megance zalany teraz, ale ciężko biegi wchodzą tylko mam już 265tys na zegarze to może i olej tutaj nic nie pomóc, ale mimo wszystko kupiłem jeszcze na próbę ten tylko nie mam kiedy zmienić.Zamieszczone przez sew1981czy mogę wziąć totala zamiast elfa
Komentarz
-
-
Niektórzy twierdzą, że z silnikowym jest tak samo :lol:Zamieszczone przez pedrosJa nie rozumiem po co wymieniać
przecież producenci twierdzą że nie wymienia się gdyż się nie wymienia bo nie ma potrzeby wymieniać 8)
:diabelski_usmiech
A ja CeraTec :PZamieszczone przez pedrosDodatkowo dolalem AR9100 :lol:
Komentarz
-
-
5w40-obojętnie jaki byle by nie rozlewany w PLZamieszczone przez paweł2Jaki olej będzie najlepszy do 1.6 16V 100ps(Astra2)przebieg 210kkm.
OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
masz jakieś typy tego 5W40 "na maxa lepkiego" ? jeśli chodzi o 5W50 to raczej w przypadku "ciężkiej nogi" czy zwiększonego poboru oleju - ja w swoim mimo wielu + widzę też jeden minus - zwiększone zużycie paliwa - być może mój słabowity silnik nie jest tak zużyty jak myślałem i trochę mu ciężko na "gęstym" oleju - wygląda to tak, jakbym jeździł z ciągle włączoną klimą a ponieważ jest gorąco i klima jest prawie zawsze używana, no to jest tak, jakbym miał dwie klimy :diabelski_usmiech mam też wrażenie że z rana trochę ciężej kręci i zaczynam się bać srogiej zimy na takiej lepkości :P pomimo "Pour PointoC -45" i Pumping temperature °C -38"Zamieszczone przez sw29lJa na zime zalewam Millers XF 0W40, a na lato coś na maxa lepkiego 5W40 a nawet 5W50Leon 1.6 16V 105 KM
Komentarz
-
-
Teraz nie ma problemu z "gęstym" 5W40 każdy producent ma w ofercie taki z normą 229.3/5, my mamy różne silniki, u mnie 5W30 po trasie w upale 35*C ledwo odznaczał się na bagnecie- jest jak woda, niby 5W30 jest zalecany do tfsi ale to pomyłka znika w oczach z silnika - na zimno czy na ciepło klepał zaworami przy starcie, i przy +10 i przy +40*C, minimum 5W40 lub 5W50 - obecne oliwy mają bdb płynność w niskich temp.+ dobre pakiety dodatków. Obecnie do płukania - zanim zaleje Millera 0w40- zalałem tani olej Comma 5W40 i silnik cisza przy starcie. Na lato wleje na 100% Valvoline 5W50Zamieszczone przez kokamasz jakieś typy tego 5W40 "na maxa lepkiego" ? jeśli chodzi o 5W50 to raczej w przypadku "ciężkiej nogi" czy zwiększonego poboru oleju - ja w swoim mimo wielu + widzę też jeden minus - zwiększone zużycie paliwa - być może mój słabowity silnik nie jest tak zużyty jak myślałem i trochę mu ciężko na "gęstym" oleju - wygląda to tak, jakbym jeździł z ciągle włączoną klimą a ponieważ jest gorąco i klima jest prawie zawsze używana, no to jest tak, jakbym miał dwie klimy :diabelski_usmiech mam też wrażenie że z rana trochę ciężej kręci i zaczynam się bać srogiej zimy na takiej lepkości :P pomimo "Pour PointoC -45" i Pumping temperature °C -38"Zamieszczone przez sw29lJa na zime zalewam Millers XF 0W40, a na lato coś na maxa lepkiego 5W40 a nawet 5W50
[ Dodano: Pon 31 Sie, 15 13:19 ]
Ciekawy ten ENI, podobnie jak Ravenol VSIZamieszczone przez pabaEni i-SINT 5W40Zamieszczone przez kokamasz jakieś typy tego 5W40 "na maxa lepkiego" ?
Komentarz
-
-
mnie tam nic nie znikało - nawet w HR czy w jeszcze cieplejszych krajach np. PLZamieszczone przez sw29lniby 5W30 jest zalecany do tfsi ale to pomyłka znika w oczach z silnika - na zimno czy na ciepło klepał zaworami przy starcie, i przy +10 i przy +40*C, minimum 5W40 lub 5W50 - obecne oliwy mają bdb płynność w niskich temp.+ dobre pakiety dodatków
Od początku jeżdżę na 5W30 i jakoś daje radę bez klepania przy starcie czy znikania.
Komentarz
-
Komentarz