Zamieszczone przez bastek1080
Jaki olej do benzyniaka?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez kokaZamieszczone przez pedrosNie wytrzymałem :lol:
[b]Fuchs Titan Race Pro S 5W40 ... Bylem ciekaw jak 5W40 sprawdzi się porównując do tego samego kiedyś zalanego ale 5W30 ...
Zrealizowałem swoje natrectwo i jest naprawdę ok.
Oraz zapasy z BMW których nie przepale a nie chcę by estry skisly
5W30 w BFQ jest wręcz idealny... zwłaszcza że to prawie tzw dolne 5W30. ... bezapelacyjnie najlepszy olej jaki wlałem do Skody!
Silnik nie bierze oleju ponad normę tj na autostradach trochę schodzi a jak się delikatnie jeździ zero dolewek na 12kkm.
5w40 ma bardzo niską temperaturę plyniecia. .. estry dadzą radę zimą
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pedros5w40 ma bardzo niską temperaturę plyniecia. .. estry dadzą radę zimąLeon 1.6 16V 105 KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kokaZamieszczone przez pedros5w40 ma bardzo niską temperaturę plyniecia. .. estry dadzą radę zimą
Jak mi dpf odleci to i TDI zazna szczęścia :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pedros
OLEJ
Fuchs Titan Race Pro S 5W40 onboard -opakowanie już z szarego plastiku. Estry i PAO w moim ulubionym wydaniu.
Do BFQ weszło ponad 4.7 litra do górnej części bagnetu zatem wycieklo poprzednika bardzo dobrze... zazwyczaj zalewalem od 4.4 do 4.5 litra.
Praca. Bylem ciekaw jak 5W40 sprawdzi się porównując do tego samego kiedyś zalanego ale 5W30.
Nie czuć kopa aż takiego jak na 5W30 ale za to BFQ mruczy po rozgrzaniu jak na żadnym innym.... rezerwa mocy paradoksalnie pojawia się przy wyższych obrotach. Odpalanie też jest mega kulturalne jak na ten silnik
Zrealizowałem swoje natrectwo i jest naprawdę ok. Tak czułem potrzebę wynurzenia :diabelski_usmiech ...
Powtórzę. .. kto raz dotknął bańki tego oleju. . Nie przejdzie obojętnie do innego. .. :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Pytanie do znawców olei, czy mogę wziąć totala zamiast elfa do mojej laguny do skrzyni?
Różnią się trochę wskaźnikiem lepkości, ale total jest tańszy, a chyba nie należy do dennych olei:
Sprawdź ofertę - oleje przekładniowe. Wiemy jaki olej do skrzyni biegów powinieneś wlać. Szybka dostawa oleju, faktury vat. Kup właściwy olej do skrzyni biegów
vs.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez prezes73Zamieszczone przez fanKtóry olej 5w30 firmy Motul wybrać do 1.4tsi taki,żeby spełniał normy vw 504 507. Jest kilka więc nie wiem na jaki mam się zdecydować: Motul 8100 X-CLEAN czy Motul Specific czy może jeszcze jakis inny?Respect All,Fear No One!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981czy mogę wziąć totala zamiast elfa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pedrosJa nie rozumiem po co wymieniać przecież producenci twierdzą że nie wymienia się gdyż się nie wymienia bo nie ma potrzeby wymieniać 8)
:diabelski_usmiech
Zamieszczone przez pedrosDodatkowo dolalem AR9100 :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paweł2Jaki olej będzie najlepszy do 1.6 16V 100ps(Astra2)przebieg 210kkm.OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sw29lJa na zime zalewam Millers XF 0W40, a na lato coś na maxa lepkiego 5W40 a nawet 5W50Leon 1.6 16V 105 KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kokaZamieszczone przez sw29lJa na zime zalewam Millers XF 0W40, a na lato coś na maxa lepkiego 5W40 a nawet 5W50
[ Dodano: Pon 31 Sie, 15 13:19 ]
Zamieszczone przez pabaZamieszczone przez kokamasz jakieś typy tego 5W40 "na maxa lepkiego" ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sw29lniby 5W30 jest zalecany do tfsi ale to pomyłka znika w oczach z silnika - na zimno czy na ciepło klepał zaworami przy starcie, i przy +10 i przy +40*C, minimum 5W40 lub 5W50 - obecne oliwy mają bdb płynność w niskich temp.+ dobre pakiety dodatków
Komentarz
-
Komentarz