W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
1 os. przy korbie
1 os. przy odprężniku
1 os. przy pasie
i esiok odpalony
u mojego dziadka technika odpalenia ESIOK'a była ciut inna. Korbowy miał wolne ze względu na mity o fruwającej korbie osiągającej pierwszą kosmiczną i siejącej spustoszenie wokół. Ponieważ pas był dłuższy to chwytało się na jego początku (przeciwległym do esioka) i biegło z pasem (górna część) pod pachą do esioka. Ekipa składała się z minimum 8-miu osób: 5-ciu szwagrów i ze 3-ch kałamarzy (wreszcie jakaś nowa rozrywka). Ostatni nabiegający przerzucał wajchę (na zapłon chyba) i zaczynała się zadyma (z rury) jak na filmiku. Korbowy co najwyżej po mniej więcej 2min dodawał gazu (i wody z wiaderka jak na filmiku) no i kurzawa przenosiła się do stodoły oraz przeciwległego jej końca . Potem kilka godzin monotonnej roboty a na koniec oczekiwana przez wszystkich uczestników zabawy tradycyjna popijawa na koszt gospodarza.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN
1 os. przy pasie
i esiok odpalony
u mojego dziadka technika odpalenia ESIOK'a była ciut inna. Korbowy miał wolne ze względu na mity o fruwającej korbie osiągającej pierwszą kosmiczną i siejącej spustoszenie wokół. Ponieważ pas był dłuższy to chwytało się na jego początku (przeciwległym do esioka) i biegło z pasem (górna część) pod pachą do esioka. Ekipa składała się z minimum 8-miu osób: 5-ciu szwagrów i ze 3-ch kałamarzy (wreszcie jakaś nowa rozrywka). Ostatni nabiegający przerzucał wajchę (na zapłon chyba) i zaczynała się zadyma (z rury) jak na filmiku. Korbowy co najwyżej po mniej więcej 2min dodawał gazu (i wody z wiaderka jak na filmiku) no i kurzawa przenosiła się do stodoły oraz przeciwległego jej końca . Potem kilka godzin monotonnej roboty a na koniec oczekiwana przez wszystkich uczestników zabawy tradycyjna popijawa na koszt gospodarza.
ahaha nizapomniane wakacje u dziadkow na wiosce. ja co prawda bylem maly jak młockarni uzywali ale snopki nosilem na kopke. potem kazdy jak mudżina wygladal i rzeczywiscie popijawa i wiejska pasztetowa jako zagrycha. ale sie roz\czulilem :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
PAOLO ESCO:
Parametry Techniczne Fuchs Titan Supersyn 0W/30
API SL/CF Aprobaty: VW 502 00 VW 505 00 Rekomendacje: ACEA A3/B4 VW 503 01
Gęstość w 15 C 0,849
Temperatura zapłonu- 226 C
Lepkość dynamiczna w - 35 (CCS) - 5380
Lepkość kinematyczna w 40 C - 67,6
Lepkość kinematyczna w 100 - 11,9
Lepkość HTHS - 3,5
Wskaźnik Lepkości - 168
Temperatura płynięcia - 63 C
NOACK - 7,0
W karcie, do której mam dostęp jest prawie tak samo - różnica we wskaźniku lepkości i temp. płynięcia.
to nie jest jedyna karta rosyjska FUCHS posiadająca różnice względem kart niemieckich. Przy przejściu na cyrlicę widać tak się dzieje... a tak naprawdę to myślę że osoba tłumacząca wprowadziła bałagan albo mają tam niezłe archeo
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN
Olej był testowany w Blackstone i wiem że musiał przejśc powtórne badania bo cos tam zaintrygowało speców, byli pod wrazeniem formulacji detergentów z tego co pamiętam.
Poprosze kolegę może mi udostepni wyniki analizy
Nikt na tym forum Ci nie napisze nic na temat tego oleju.
Olej nie dostepny w Posce, sa tylko 4L opakowania.
Jeden z najlepszych olejów w tej klasie lepkosciowej jakie sa wogóle.
Kiedys go miałem w promocji na allegro za 129zł ale nie było chętnych heheheh
Cennikowo kosztuje 219,72zł brutto za 4L :shock:
Tak że na razie nie ma sobie co głowy zawracać ,
Lepiej kupić Millers Oils Motorsport CFS 0w30 NT za 370zł :roll:
Chcesz to Ci taką samą wyśle po Polsku.
Ta ruska karta jest OK.
A że jest bajzel jak wszedzie to trudno...karty kartami.
Olej był testowany w Blackstone i wiem że musiał przejśc powtórne badania bo cos tam zaintrygowało speców, byli pod wrazeniem formulacji detergentów z tego co pamiętam.
Poprosze kolegę może mi udostepni wyniki analizy
Nikt na tym forum Ci nie napisze nic na temat tego oleju.
Olej nie dostepny w Posce, sa tylko 4L opakowania.
Jeden z najlepszych olejów w tej klasie lepkosciowej jakie sa wogóle.
Kiedys go miałem w promocji na allegro za 129zł ale nie było chętnych heheheh
Cennikowo kosztuje 219,72zł brutto za 4L :shock:
Tak że na razie nie ma sobie co głowy zawracać ,
Lepiej kupić Millers Oils Motorsport CFS 0w30 NT za 370zł :roll:
słabizna ten millers!
cennikowo Motul Specific 0W30 5L - 519,58 u nas po 239zł i jest za drogo...ile od tego rabatu
Pidziek, a masz może po Polsku kartę do Titan Supersyn Long Life Plus 0W-30 ? Jak masz to ja bym prosił na e-mail gdyż różnice między wersjami DE i RU są praktycznie w co drugiej linijce. Przy okazji też prosiłbym tą od 0W-20 XTL.
Oczywiście odbiorcą nie będzie Kowalski..produkt jest kierowany do innego odbiorcy
Mysle że najbliższe miesiące dadzą odpowiedz jak z praktycznego zastosowania się te oleje spisują.
Oczywiście odbiorcą nie będzie Kowalski..produkt jest kierowany do innego odbiorcy
yaris czy corolla ?
Zamieszczone przez Pidziek
Po co sprzedajesz Millersa jak nie jesteś do niego przekonany , bez sensu :P
Mieć cos bo wypada ... :lol: :lol: :lol:
wydaje mi sie ze to był sarkazm.
zreszta - idzcie do dzialu komercyjnego robic sobie uwagi - znowu śmiecicie watek
powiedz no kolego czy duza roznica jest miedzy tym lazer co Ty masz a tym Lazerem z 507 jesli chodzi o PAO
jak myslisz ten 507 bedzie tak dobry jak ten twoj?
No w Millersie sa potrójne ale cena raczej nie zbliża się do 500zł ....
nie dosc ze potrojne to jeszcze nanotechnologia jak w moim plynie do spryskiwaczy "Psik Psik" :P
Rozumiem, że z tego powodu uważasz, że nanotechnologia w olejach to jakaś lipa? A jak się płyn sprawuje?
super - przylega do szyby tak, ze wycieraczki nie nadazaja.
nie uwazam, ze lipa ale z rezerwą podchodze do rewelacji typu "nano" "inteligentne molekuły" itp
ale juz nie kontynuujmy tego watku - bedzie wiecej tego typu olejów na rynku - bedziemy testowac.
Porównaj sobie kiedys jakiegoś dobrego 10W40 z minerałem orlena 15W40 to zobaczysz ile warte sa te karty i wyciąganie z nich sztywnych wniosków.
W praktyce ważniejsze są walory użytkowe i sugerowanie się tylko samymy danymi z kart PI nie jest tak obiektywne.
Bo dlaczego silnik na motulu 10W40 chodzi dużo lepiej a ma "tylko" -30 st.C punkt płyniecia a Petro Canada -42st.C.
A silnik na tym oleju chodził jak młóckarnia na motulu super.
Bałem się że klawiatura odleci w kosmos na zimnym rozruchu..
Czy to że Orlen mineralny Classic ma temp. płynięcia -33st.C oznacza że lepiej bedzie chronił silnik od motula który ma ta temp. na poziomie -30st.C ..
Kiedys robiłem taki filmik w wolnej chwili gdzie przelałem w mroźny poranek kilka pierwszych z brzegu butelek w temp. -20st.C
Jak płynie Orlen a jak Motul..
Komentarz