Zamieszczone przez no4
Zobacz wpis
Jaki olej do benzyniaka?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Ostatnio edytowany przez rOBERTO795; 5513.OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
-
-
Zamieszczone przez Mastermindq Zobacz wpis
Też mam zalanego tego Motula (2 raz) i planuję najbliższą wymianę zrobić z tym samym olejem. Do Kii Rio żony również. Oleju nie ubywa, do pracy silnika nie ma zastrzeżeń. Nic nie słyszałem o pogorszonych własnościach.
Czy źle zrobię zalewając ponownie x-maxa 0W40?
Komentarz
-
-
Też mam zalanego tego Motula (2 raz) i planuję najbliższą wymianę zrobić z tym samym olejem. Do Kii Rio żony również. Oleju nie ubywa, do pracy silnika nie ma zastrzeżeń. Nic nie słyszałem o pogorszonych własnościach.
Czy źle zrobię zalewając ponownie x-maxa 0W40?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cytrynowiec Zobacz wpis
Do Skody nie, ale do Kii to chyba powinno być A5/b5?
Może Neste?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cytrynowiec Zobacz wpisMamy osobny wątek odnośnie płukanek olejowych
Komentarz
-
-
Pytanie do wszystkich, którzy kiedykolwiek kupili olej Fuchs Titan Race Pro S 5W30 (Silkolene):
Czy zdarzyło się wam, że na bańce z tym olejem nie było nadrukowanej daty produkcji?
Kupiłem jakiś czas temu bańkę 5L tego oleju od konkon-a. I w tym przypadku - elegancko - na bańce nadrukowana była data i nawet godzina produkcji.
Niedawno kupiłem taką samą bańkę 5L tego samego oleju od Tomka Evo... A w tym przypadku - kicha - na opakowaniu brak jakiejkolwiek daty produkcji...
Do teraz nie mogę się dowiedzieć od sprzedawcy (Tomek evo) jaka jest prawdziwa data produkcji tego oleju.
Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem, że bańka 5L oleju Fuchs Titan Race Pro S 5W30 (Silkolene) nie ma na sobie nadrukowanej daty produkcji?
Czy to możliwe? Markowy olej bez tak ważnej informacji na opakowaniu?
Czy raczej ktoś celowo usnunął datę z opakowania ( np. zmył alkoholem ) żeby nie wyszło na jaw, że olej jest "leżakiem"...?
Co o tym sądzicie?1.8 TSI CDAA (rocznik 2013) lekko poprawiony (tylko wirus):
160KM --> 221KM
250Nm --> 333Nm
Komentarz
-
-
witam mam pytanie odnosnie oleju specol gold widze ze jest polecany z jakims wynalazkiem arhoil 9100 czy to potrzebne co to ten arhoil?czy to jest cos takiego jak ceramizery i inne specyfiki?jak olej specol wypada sam bez dodatku?ma kktos zalane auto tym olejem? moje auto octa 2 fl 1.6 mpi bse lpg krotkie trasy!
Komentarz
-
-
Rzeczywiście, masz rację. Czym ja zalać w takim razie?
Może Neste?
http://zmienolej.pl/pl/oleje-silniko...30-city-pro-4l
Komentarz
-
-
-
Zamieszczone przez micrusec Zobacz wpisGdzie ten temat jest ? Nie mogę się odnaleźć na nowym forum
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez prezes73 Zobacz wpisprimanus: kupowałem u konkona w zeszłym roku 5 i 1 litr i na każdym była data. Jaki kolor masz butli szary czy czarny?
Czy kolor ma znaczenie? np. srebrna pochodzi z Gliwic, a czarna z GB?
Kupiłem w zeszłym roku 2 butle 4L motocyklowego oleju Silkolene pro 4 plus 10w-50 z niemiec (kolegaberlin) - i te butle były czarne...
Czy kolor ma znaczenie - jeśli chodzi o pochodzenie, a co za tym idzie skład i jakość?
Wiemy wszyscy, że ten sam markowy, niemiecki, proszek do prania "na Polskę" jest gorszej jakości niż ten "na Niemcy"
Czyżby z olejami było tak samo?1.8 TSI CDAA (rocznik 2013) lekko poprawiony (tylko wirus):
160KM --> 221KM
250Nm --> 333Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomek evo Zobacz wpisWiele osób (w tym ja) stosuje AR9100 w skrzyni biegów. Na ile pomaga trudno jednoznacznie stwierdzić ale generalnie są tacy co czują zdecydowaną poprawę po zmianie oleju+ar9100. Ja mam u siebie w skrzyni M32 i przy przebiegu ponad 250 tys. skrzynia się trzyma a kolega ma 270 tys. tez M32 (z AR9100) i też jest ok. a to w tych skrzyniach już niezły wynik. Osobiście wybrałbym AR9100 ale LM Gear Protect też jest ponoć niezły.
Leon 1.6 16V 105 KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koka Zobacz wpisLM Gear Protect nie zna (ale z góry zakłada, że to g...o
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCO Zobacz wpispowodzenia...zwłaszcza jeżeli chodzi o fachowca.
Leon 1.6 16V 105 KM
Komentarz
-
-
Znowu nabroiłem. Temat braku daty na opakowaniu wyjaśniam ale towar pochodzi od jednego z większych oficjalnych dystrybutorów i w oleje z serii race pro s zaopatruje się u nich wielu sprzedawców z całego kraju i towar u nich raczej nie leżakuje zbyt długo dlatego daleki jestem od posądzania ich o celowe zatarcie daty. Nie jest to jedyna butelka bez daty (produkcji GB) jaką widziałem u autoryzowanego sprzedawcy lub dystrybutora. To tak dla wyjaśnienia, że towar to nie jakaś lewizna tylko oficjalna dystrybucja i oczywiście na wszystko mam FV gdyby się okazało, że coś jest nie tak (w co osobiście nie wierzę). Z kolegą z forum prowadzimy korespondencję mailową i zaproponowałem mu wymianę na butelkę z nabitą datą jeśli zechce.
Co do modyfikatorów w skrzyniach to nie każdy modyfikator jest odpowiedni ze względu na synchronizatory ale np. Archoila Ar9100 można wg. zapewnień importera stosować bez obaw w tradycyjnych przekładniach. Ar9200 nadaje się tylko w niektórych przypadkach i generalnie odradzam. Gear Protect jest produktem dedykowanym i myślę, że Niemcy wiedzą co robią więc nie miałbym obaw zastosować go.
Specol Gold 5w40 to wg. mnie dobry (nawet bardzo dobry) i tani (nawet bardzo tani) olej a z AR9100 jeszcze lepszy. Ale to jest moje zdanie a ja mogę nie być obiektywny więc lepiej niech się wypowiedzą forumowicze stosujący ten olej lub zestaw.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomek evo Zobacz wpisSpecol Gold 5w40 to wg. mnie dobry (nawet bardzo dobry) i tani (nawet bardzo tani) olej a z AR9100 jeszcze lepszy. Ale to jest moje zdanie a ja mogę nie być obiektywny więc lepiej niech się wypowiedzą forumowicze stosujący ten olej lub zestaw.
Leon 1.6 16V 105 KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cytrynowiec Zobacz wpis....
Dziś otrzymałem paczkę :
Data produkcji to 24/10/16 r.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez micrusec Zobacz wpis
Podziękowanie dla kolegi za szybkie i sprawne zorganizowanie akcji zakupu oleju Eurol Syntence FS 0W30
Dziś otrzymałem paczkę :
Data produkcji to 24/10/16 r.
Cytrynowiec, ja również dziękuje za kompleksowe sprawne załatwienie sprawy.
U mnie bliźniaki IMG_0700.JPGOstatnio edytowany przez pedros; 7570.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez micrusec Zobacz wpis
Data produkcji to 24/10/16 r.1.8 TSI CDAA (rocznik 2013) lekko poprawiony (tylko wirus):
160KM --> 221KM
250Nm --> 333Nm
Komentarz
-
-
Eurol_FS_0w30.jpg
Mam i Ja
micrusec pedros
Specjalne podziękowania dla Pani Anny z firmy Prager, za świetny kontakt i profesjonalizm.Ostatnio edytowany przez cytrynowiec; 38273.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koka Zobacz wpisPotwierdzam, mam ten zestaw i jest super, mogę go porównać do Neste City Pro 0W40 (bez AR) ze wskazaniem na Golda (bo mniej, a właściwie brak masła pod korkiem)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bartłomiej Gołab Zobacz wpisa dlugo juz jezdzisz na tym zestawie?olej specol widze ze spoko tylko jakos nie mam przekonania do jakis dodatkow!mialem opinie jednego kolegi co mowi ze po ceramizerze padl silnik!
Leon 1.6 16V 105 KM
Komentarz
-
Komentarz