Zamieszczone przez Dr.Claufe
OPONY zimowe - temat zbiorczy
Zwiń
X
-
A u mnie z zakupem problem sam rozwiązał się. W sobotę odbierałem mojego szkodnika i w ramach "dobrej współpracy" dostałem Kumho KW17 I-ZEN XW 195/65R15 91 H na stalówkach, o kołpakach nie wspomnę.
Co myślicie o tych oponkach :?: Zostawić je czy wymienić na inne :?:Załączone plikiJest OIIFL 1.4 TSI + DSG7, Elegance.
Komentarz
-
-
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
No i już zimowe kapciuszki są założone, mój wybór padł na Pirelli SottoZero 195/65 R15
zobaczymy jak sie będą sprawowały w zimę :roll: oby jak najlepiej :P
A tak z ciekawości to sobie dziś sprawdziłem cenę oponek i już podskoczyła cena o parenascie złociszy od czasu jak kupiłem jakieś 2 tygodnie temu :shock: a więc sygnał że zima się zbliża :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Barumy polaris 2 były wystawione na allegro w cenie 148zł (szt) z kosztem przesyłki..poszły w niecałe dwa dni jak ciepłe bułki i tak dlatego sie zastanawiałem czy ktoś z forumowiczów może zastanawiał się co do kupna tych opon?Swoją droga faktycznie z tych tańszych opon to sava eskimo 3 ma dużo więcej pozytywnych opni.Ja akurat bedę ubierał moją octe i lece tak po forach i opiniach. A p.s na allegro pojawiły się oponki z kartami klubowymi assistance..czy ktos zakupil może oponki z taką kartą?Sprzedam orginalne felgi stalowe 15" 5x112,et 47
Komentarz
-
-
ta firma kojarzy mi sie z Need For speed 'em :szeroki_usmiechZamieszczone przez drgranattKumho KW17 I-ZEN XW 195/65R15 91 H
ja jednak zrezygnowalem z savy ...wybor padl na .........Pirelli :PZamieszczone przez szkodaa od obu lepsze savy
sprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
OK conti na felgach felgi na Octavi
wiec można jeździć...nie wiem czy pisalem kupiłem jedno sezonowe (w zasadzie kilkutygodniowe) Conti...na felgach no i sie okazalo wlasnie dzis przy zmianie ze te felgi maja milimetrowo inny rozklad otworow :shock: wiec zalozylem je na moje felgi od letnich gum....a teraz szukam alu na lato moze 17' moze ma ktos cos ciekawego do zaproponowania
[ Dodano: Pon 18 Paź, 10 22:25 ]
cos z tymi zdjeciami mi nie wychodzi...Załączone pliki
Komentarz
-
-
da się na nich normalnie jeździć, zjeździłem ze 2 komplety, ale są lepsze opony w podobnej cenie IMOZamieszczone przez nowy29Barumy polaris 2 były wystawione na allegro w cenie 148zł (szt) z kosztem przesyłki..poszły w niecałe dwa dni jak ciepłe bułki i tak dlatego sie zastanawiałem czy ktoś z forumowiczów może zastanawiał się co do kupna tych opon?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Mogę powiedzieć to samo o Dunlopach. Są niewiele głośniejsze od letnich Continentali.Zamieszczone przez BigW sobotę założyłem koła zimowe z nowiutkimi oponami Dunlot Sp Winter Sport 3D. Pierwsze wrażenia z jazdy na tych oponach:
- bardzo cicho (prawie tak samo jak na letnich Centinentalach)
- bardzo miękko
Ale zobaczymy co powiemy jak spadnie pierwszy śnieg
Komentarz
-
-
A ja trochę nie na temat bo chodzi o ceny opon letnich.
Czy opłaca się teraz kupować opony letnie czy czekać na wiosnę, pomijając oczywiście datę produkcji.
Opony nietypowe bo 195/45/16.
Może macie jakieś doświadczenie lub ktoś przerabiał ten temat.
Czarna sztuka - Bixenon skrętny - Czerwona skóra - Pakiet SPORT
Było: 109KM 250Nm. Jest: 147KM 320Nm by TDI-RACING :-)
Biała sztuka - Zamówiona 06.08.2014
Wyprodukowana 07.10.2014
Odbiór 31.10.2014
Komentarz
-
-
wiesz Adam, mi się wydaje, że wrażenia zależą od tego na czym się jeździ, IMO 15 i 16 generalnie dużo lepiej wytrzymują niskie temperatury niż 17 i większe, gdzie są to już opony "haj performens" zazwyczaj, haj jest jak jest ciepło, ale te gumy naprawdę kiepsko znoszą niskie temperatury.Zamieszczone przez AdamBJa jak co roku, czekam na pierwsze opady śniegu u mnie. Jak zapowiedzą, że jutro śnieg spadnie to dziś wymieniam.Zamieszczone przez szkodaczas na zmianę.
dzisiaj na takiej mokrej brejce przy ~4 stopniach pojechałem dosłownie jak na LODZIE i to bez żadnych szaleństw -> była stłuczka przede mną i gwałtowne hamowanie z ~70km/h max, przyczepność=0 :x
jestem pewien na 100% , że miękkie zimówy dużo lepiej by się wgryzły w tym przypadku.
(oczywiście taka brejka jest bardzo śliska, ale to była masakra)saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
od dzisiejszego dnia też jeżdżę na GY UG7+ 195/65/15 indeks H. Zrobiłem 100 km i jak na razie jestem bardzo zadowolony ( mięciutko, kierownica lekko chodzi, cicho i przyczepność w miarę dobraZamieszczone przez MihauNo i od rana pomykam na GY UG7+ 205/55/16 91H DOT 3510
Kierownica tak leciutko chodzi, że przeżyłem lekki szok jak zacząłem kręcić kierą pierwszy raz.
Cała operacja trwała 2h z wyjazdem do wulkanizacji, powrotem, montażem w garażu i myciem alu :szeroki_usmiech
) wygląd na 15'' no cóż szału nie ma ,ale profil na zimę jest odpowiedni
. Polecam niezdecydowanym.
Komentarz
-

Komentarz