Zamieszczone przez Dr.Claufe
OPONY zimowe - temat zbiorczy
Zwiń
X
-
A u mnie z zakupem problem sam rozwiązał się. W sobotę odbierałem mojego szkodnika i w ramach "dobrej współpracy" dostałem Kumho KW17 I-ZEN XW 195/65R15 91 H na stalówkach, o kołpakach nie wspomnę.
Co myślicie o tych oponkach :?: Zostawić je czy wymienić na inne :?:Załączone plikiJest OIIFL 1.4 TSI + DSG7, Elegance.
Komentarz
-
-
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
No i już zimowe kapciuszki są założone, mój wybór padł na Pirelli SottoZero 195/65 R15 zobaczymy jak sie będą sprawowały w zimę :roll: oby jak najlepiej :P
A tak z ciekawości to sobie dziś sprawdziłem cenę oponek i już podskoczyła cena o parenascie złociszy od czasu jak kupiłem jakieś 2 tygodnie temu :shock: a więc sygnał że zima się zbliża :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Barumy polaris 2 były wystawione na allegro w cenie 148zł (szt) z kosztem przesyłki..poszły w niecałe dwa dni jak ciepłe bułki i tak dlatego sie zastanawiałem czy ktoś z forumowiczów może zastanawiał się co do kupna tych opon?Swoją droga faktycznie z tych tańszych opon to sava eskimo 3 ma dużo więcej pozytywnych opni.Ja akurat bedę ubierał moją octe i lece tak po forach i opiniach. A p.s na allegro pojawiły się oponki z kartami klubowymi assistance..czy ktos zakupil może oponki z taką kartą?Sprzedam orginalne felgi stalowe 15" 5x112,et 47
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez drgranattKumho KW17 I-ZEN XW 195/65R15 91 H
Zamieszczone przez szkodaa od obu lepsze savysprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
OK conti na felgach felgi na Octavi wiec można jeździć...nie wiem czy pisalem kupiłem jedno sezonowe (w zasadzie kilkutygodniowe) Conti...na felgach no i sie okazalo wlasnie dzis przy zmianie ze te felgi maja milimetrowo inny rozklad otworow :shock: wiec zalozylem je na moje felgi od letnich gum....a teraz szukam alu na lato moze 17' moze ma ktos cos ciekawego do zaproponowania
[ Dodano: Pon 18 Paź, 10 22:25 ]
cos z tymi zdjeciami mi nie wychodzi...Załączone pliki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez nowy29Barumy polaris 2 były wystawione na allegro w cenie 148zł (szt) z kosztem przesyłki..poszły w niecałe dwa dni jak ciepłe bułki i tak dlatego sie zastanawiałem czy ktoś z forumowiczów może zastanawiał się co do kupna tych opon?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigW sobotę założyłem koła zimowe z nowiutkimi oponami Dunlot Sp Winter Sport 3D. Pierwsze wrażenia z jazdy na tych oponach:
- bardzo cicho (prawie tak samo jak na letnich Centinentalach)
- bardzo miękko
Ale zobaczymy co powiemy jak spadnie pierwszy śnieg
Komentarz
-
-
A ja trochę nie na temat bo chodzi o ceny opon letnich.
Czy opłaca się teraz kupować opony letnie czy czekać na wiosnę, pomijając oczywiście datę produkcji.
Opony nietypowe bo 195/45/16.
Może macie jakieś doświadczenie lub ktoś przerabiał ten temat.Czarna sztuka - Bixenon skrętny - Czerwona skóra - Pakiet SPORT
Było: 109KM 250Nm. Jest: 147KM 320Nm by TDI-RACING :-)
Biała sztuka - Zamówiona 06.08.2014
Wyprodukowana 07.10.2014
Odbiór 31.10.2014
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBZamieszczone przez szkodaczas na zmianę.
dzisiaj na takiej mokrej brejce przy ~4 stopniach pojechałem dosłownie jak na LODZIE i to bez żadnych szaleństw -> była stłuczka przede mną i gwałtowne hamowanie z ~70km/h max, przyczepność=0 :x
jestem pewien na 100% , że miękkie zimówy dużo lepiej by się wgryzły w tym przypadku.
(oczywiście taka brejka jest bardzo śliska, ale to była masakra)saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MihauNo i od rana pomykam na GY UG7+ 205/55/16 91H DOT 3510
Kierownica tak leciutko chodzi, że przeżyłem lekki szok jak zacząłem kręcić kierą pierwszy raz.
Cała operacja trwała 2h z wyjazdem do wulkanizacji, powrotem, montażem w garażu i myciem alu :szeroki_usmiech
Komentarz
-
Komentarz