A producent zaleca H w przypadku Twojego 1.4? To jedzie tyle?
podobno tak , ale w polsce niema tak długich prostych.. :twisted:
Uwierz mi, że są :twisted: A4 po rozjeździe na Zgorzelec to najlepsza droga do testowania osiągów auta - znikomy ruch i dobra nawierzchnia :szeroki_usmiech
Nie będę, nie mam zamiaru. Ale koledzy w innych tematach straszą możliwością przepadnięcia odszkodowania jeśli likwidator stwierdzi opony nie dostosowane do maksymalnej prędkości samochodu? Ktoś coś pisał o naklejce we wnętrzu samochodu widocznej dla kierowcy, że ze względu na opony Vmax = 190km/h. Przejdzie ten numer czy nie?
EDIT
MOŻNA JEŹDZIĆ Z MNIEJSZYM INDEKSEM NIŻ PRĘDKOŚĆ MAKSYMALNA AUTA
Blog poświęcony motoryzacji. Znajdziesz tu informacje dotyczące zakupów, testów opon, innowacji, aktualności oraz motorsportu.
A ja od kilku miesięcy zastanawiam się jeżdżąc sprowadzoną O1 kto u diabła nakleił w rogu zegarów na szybce naklejkę Semperit max 190km/h której oderwania nie podejmuję się bo za dobrze sie trzyma i ślady mogły by pozostać
T - 190 km/h
H - 210 km/h
Chyba nie będziesz tyle popierdalał w zimie? H Ci niepotrzebne.
Ja jeżdżę na Conti TS830 z indeksem T od 2010r i po zmianie kół ustawiam na MAXIDOT ograniczenie prędkości do 180km/h. Po zmianie kół na letnie funkcję dezaktywuje.
SS: Czemu to robisz? Każda opona zapewnia bezpieczeństwo przy danym indeksie prędkości, plus pewien margines bezpieczeństwa wynoszący ok 10 km/h. Nieraz już była o tym mowa.... Pomijam kwestię możliwości rozwijania takich prędkości w zimę na naszych ścieżynkach i przecinkach.
zepter00, to jest profilaktyka :szeroki_usmiech . Bo jak się rozpędzam to zanim mój mózg przetworzy "piszczenie" z MAXIDOTA to już jest grubo powyżej ops: Dlatego ustawiłem na 180. Zresztą jazda z taką prędkościach na takich kartoflach nie należy do przyjemności (najczęściej wychodzi to na szybkich łukach). A jak w zimie świeci słońce i nie ma śniegu to często mi się zdarza zapomnieć, że mam zimówki i taki alert pomiędzy licznikami to dobra sprawa
Witam koledzy. Czy do stalowych felg należy użyć innych szpilek? Obecnie mam alusy i nie wiem czy mogę zastosować te same szpilki. dzięki za pomoc. Pozdrowionka
Witam koledzy. Czy do stalowych felg należy użyć innych szpilek? Obecnie mam alusy i nie wiem czy mogę zastosować te same szpilki. dzięki za pomoc. Pozdrowionka
zależy jakie masz alu, do ori alu i stalowych są takie same - kula, do nieori alu są zazwyczaj stożki.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
zbigniew1957, jak pisze szkoda, - zależy od tego co masz teraz. Ja w letnich mam gniazda półokrągłe(ori felgi) a w zimówkach stożki(Dezent). Ale i tu i tu mam aluminiowe. Jeśli kupujesz nowe to upieraj się żeby dali w komplecie do felg odpowiednie śruby. Ja to przegapiłem i musiałem dokupić :cry:
Już zmieniacie na zimówki czy czekacie na pierwsze przymrozki?
ja juz zmieniłem, bo akurat była promocja na wymianę :lol: nawet kawę w gratisie dostałem w poczekalni :P później nie dość że drożej to jeszcze kolejki i ja bym się musiał dopasować do wolnego terminu... :diabelski_usmiech
SPOT Poznań: ..... ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Ja zmieniam w tym tygodniu, wybieram się do Czech, a u nich od 1 listopada obowiązkowo.
Chciałem jeszcze baaaardzo pochwalić sklep netcar.pl (polecony przez ojca). Kupiłem opony, w komentarzu poprosiłem o nalepkę o dopuszczalnej prędkości zgodnej z indeksem na oponie. Oto odpowiedź:
"NAKLEJKA ZOSTANIE WYKONANA SPECJALNIE DLA PANA I WYSLEMY JA OSOBNO POCZTĄ"
Wielki szacun za obsługę na najwyższym poziomie, coś takiego spotyka mnie pierwszy raz. I od rana banan na twarzy
Komentarz