Zamieszczone przez rezon
OPONY zimowe - temat zbiorczy
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez bzyq_74Na przyszłą zimę starsze zamienię na 2 polarisy, bo widzę że pięknie w testach się plasują 8)
Sam juz niewiem a zima wkrotce.Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.
Komentarz
-
-
diablo228, będziesz
NOKIAN to bardzo dobry brand :!:kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg505Zamieszczone przez rajverdiablo228, dużo osób polecało CONTINENTAL TS850 205/55r16. Sam ostatnio kupiłem http://allegro.pl/opony-zimowe-conti...674574731.html
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dylan80test15510, nie kupuj zimówek z fuldy.
Ja mam przykre doświadczenia z tym związane. postanowiłem kupić kiedyś zimówki fuldy). I nigdy później nie czułem się już pewnie w zimie na drodze, dopóki nie sprzedałem ich.
Także zimówek, zwłaszcza kristal montero nie polecam, za to letnie jak najbardziej.
Teraz ma goodyeary i jestem megazadowolony, i patrząc dziś na ceny, to lepiej dołożyć te 25zł więcej na oponie i kupić goodyeary zamiast fuldy. Ja fuld zimowych nie polecam i przestrzegam przed nimi.
A jakie goodyeary polecasz? Myślałem o UG8, ale one będą 62 zł na oponie droższe, a to już się robi 250 zł.Niezależnie od marki i modelu - Forum OCP - najlepsze forum samochodowe w Polsce.
Komentarz
-
-
zimówki Fuldy - wg. moje doświadczenia - są dobre na autostradę ale nie na drogę pokrytą śniegiem, łapią śnieg (bardzo ładnie śnieg przykleja się do bieżnika) i dobrze sobie radzą z ruszaniem ale jakby całkowicie im brak trzymania bocznego
natomiast na niemieckiej odśnieżonej suchej autostradzie przy -20st C świetne precyzja prowadzenie, trzymanie boczne, dość cicho
Fuldy jakościowo dobre ale technicznie jakby nie na nasze warunki
im więcej jeździsz bo drogach pokrytych śniegiem tym mniej potrzebujesz Fuldy
natomiast jeśli przemieszczasz się głównie "głównymi" dobrze utrzymanymi trasami i potrzebujesz "zimowej mieszanki" w oponie to Fulda jest w sam raz
Komentarz
-
-
Opony Vredestein Snowtrac 3 juz zalozone.
Opony wg mnie bardzo ciche ( porownanie mam do letnich Michelin ), bardzo dobre trzymanie w zakrecie na mokrym i suchym nawet przy dosc dynamicznym pokonywaniu zakretow.
Bylem troche sceptycznie nastawiony do zakupu tych opon poniewaz zawsze jezdzilem na zimowych oponach Dunlop.
Musze przyznac ze opony "chwilowo" sprawuja sie bardzo dobrze, zobaczymy jak beda sprawowaly sie na sniegu, blocie posniegowym.
W sklali 1-5 przy obecnych warunkach pogodowych daje im z czystym sumieniem 5.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ketivvzimówki Fuldy - wg. moje doświadczenia - są dobre na autostradę ale nie na drogę pokrytą śniegiem, łapią śnieg (bardzo ładnie śnieg przykleja się do bieżnika) i dobrze sobie radzą z ruszaniem ale jakby całkowicie im brak trzymania bocznego
natomiast na niemieckiej odśnieżonej suchej autostradzie przy -20st C świetne precyzja prowadzenie, trzymanie boczne, dość cicho
Fuldy jakościowo dobre ale technicznie jakby nie na nasze warunki
im więcej jeździsz bo drogach pokrytych śniegiem tym mniej potrzebujesz Fuldy
natomiast jeśli przemieszczasz się głównie "głównymi" dobrze utrzymanymi trasami i potrzebujesz "zimowej mieszanki" w oponie to Fulda jest w sam razNiezależnie od marki i modelu - Forum OCP - najlepsze forum samochodowe w Polsce.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kabanostest15510, musisz sobie odpowiedzieć na pytanie ile czasu w ciągu zimy jeździsz po śniegu, a ile po mokrej, lub suchej nawierzchni.
Dla mnie ważniejsze jest aby ona dawała sobie radę na mokrym gdyż zimą w takich warunkach przeważnie jadę.
Znam osobę, która była w niebo wzięta jak jego bieżnikowane opony świetnie idą w głębokim śniegu.Fakt były niesamowite. Jednak na mokrym asfalcie każde rondo trza było jechać 20km/h gdyż auto obracało bokiem :!:
Komentarz
-
-
W sumie to zimą jeżdżę na suchych i mokrych autostradach i drogach krajowych oraz na mokrym w mieście, rzadko jeżdżę po śniegu, chyba, że jest duży atak jak w tym roku na Wielkanoc, a od kiedy mam dziecko nie jeżdżę na narty ani w góry zima. To co mi radzicie???Niezależnie od marki i modelu - Forum OCP - najlepsze forum samochodowe w Polsce.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shokA ja byłbym ciekaw jak dane opony zachowują się przy utraceniu np. 1 mm bieżnika. Bo zastanawia mnie zawsze po co opony mają takie małe nacięcia skoro po kilku tys.km się ścierają.I na pewno nie są dodawane tylko do procesu produkcji. Ktoś je dokłada by wychodziły na testach lepiej?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez parasiteZamieszczone przez shokA ja byłbym ciekaw jak dane opony zachowują się przy utraceniu np. 1 mm bieżnika. Bo zastanawia mnie zawsze po co opony mają takie małe nacięcia skoro po kilku tys.km się ścierają.I na pewno nie są dodawane tylko do procesu produkcji. Ktoś je dokłada by wychodziły na testach lepiej?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez test15510W sumie to zimą jeżdżę na suchych i mokrych autostradach i drogach krajowych oraz na mokrym w mieście, rzadko jeżdżę po śniegu, chyba, że jest duży atak jak w tym roku na Wielkanoc, a od kiedy mam dziecko nie jeżdżę na narty ani w góry zima. To co mi radzicie???
A jedne z najlepszych zimówek na mokrą nawierzchnię to Continental TS810.
Komentarz
-
-
Witajcie miał ktoś styczność z oponkami : NEXEN WINGUARD SPORT ???
powiem ze jak za nowa oponę 205/50/17 300zl to chyba atrakcyjna w porównaniu z innymi za 500zl
pakowac sie w uzywane licho wie co mozna kupic
Opony nexen są bardzo dobrym koreańskim produktem tak samo letnie jak i zimowe.
Nexen znaczną większość opon sprzedaje w U.S.A
Komentarz
-
-
Filmik pokazuje roznice miedzy zimowka a opona wielosezonowa, w takiej sytuacji bieznikowana zimowka tez bedzie lepsza.
Nie wiem dlaczego na sile szukasz jakis dziwnych opon, pamietaj ze na zimowce nie ma co oszczedzac, krotsza droga hamowania o kilka metrow jest chyba warta doplaty kilku stowek, czyz nie?Black magic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg505Filmik pokazuje roznice miedzy zimowka a opona wielosezonowa, w takiej sytuacji bieznikowana zimowka tez bedzie lepsza.
Nie wiem dlaczego na sile szukasz jakis dziwnych opon, pamietaj ze na zimowce nie ma co oszczedzac, krotsza droga hamowania o kilka metrow jest chyba warta doplaty kilku stowek, czyz nie?
mam na wyczerpaniu conti winter contact zostało moze 3-4mm i myślę ze będzie cienko w zimie
szukam czego na podmianę wiadomo jak cos jest firmowe to jest drogie ale sa tez zamienniki tańsze
Komentarz
-
Komentarz