Mr0czny, dzięki za info. klamka zapadła, 312mm będzie, na spokojnie sobie kompletuje częsci, bo na tym co jest jakies 1,5 tys km jeszcze przejedzie się
Jakie tarcze kupic
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez witachuzlociutki999 napisał/a:
DGW napisał/a:
Sebastian_M26 napisał/a:
Co myślicie o tarczach Mikoda, te wiercone pękają, a te płaskie i/lub nacinane?
osobiście nie testowałem ale widziałem parę kompletów, przeważnie krzywych. Tak więc poszukałbym czegoś innego.
zlociutki999, zestaw ATE i klocki Ferodo Premier po cenach z allegro wyjdzie pewnie lekko powyżej 400zł
Odnośnie klocków hamulcowych bosch to pomijaj je przy wyborze :wink:
DGW skąd to połącznenie? Ferodo z Ate
Nie lepiej kompet tarcz i klockow TRW bądź ATE?
również się podlaczam do pytania. czy dobre bedzię połączenie DS Performance z gładką ATE? czy może do tego dać ATE PD?
tarcza ATE jest ok ale klocki ATE w porównaniu z ferodo premierami już nie. Zarówno w skuteczności hamowania jak i cenie.
Jeśli chodzi o TRW to dla mnie średniej klasy zamiennik i z reguły na to nie patrzę.
Jeśli chodzi o 288 to śmiało możesz zakładać gładkie ATE + klocek ferodo DS
przy 280 już nie byłbym tego taki pewien.
Zamieszczone przez Sebastian_M26Nexus6,
udało Ci się kiedyś przegrzać płyn? Ja próbowałem po górskich serpentynach w dół w jeździe 5 km typu 150-40-150-40... (hamowania co 5-10 sek. na granicy przyczepności) i się nie udało przegrzać ATE typ200.
[ Dodano: Wto 26 Mar, 13 00:23 ]
Zamieszczone przez witachutarcze brembo gładkie + DS2500 do tego i jakiś płyn.NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fernandorozumiem, że w jednym rozmiarze, ale nawet w takim przypadku duży wpływ będą miały opony, a tam zmiennych jest bardzo dużo. Już nie mówię o modelu, bo to oczywiste, ale nawet niewielkie różnice w głębokości bieżnika, wieku gumy czy ciśnieniu w oponie, mają spore znaczeniesaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DGWjak szybko ta tarcza będzie zwichrowana (jeśli mowa o brembo max)OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kabanoswitachu napisał/a:
Sebastian_M26 napisał/a:
zachowaj mega sterylność przy montażu
jak mam to rozumieć? :roll:
Rękawiczki, maseczka, fartuszek ... :diabelski_usmiech
nie no, ale teraz już na poważnie, na co zwrócić uwage. jeszcze mam takie pytanie, jakie mają numery cześci tarcze i klocki z OII RS? może ktoś się orientuje?OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
witachu, ja jako amator zawsze przy wymienianiu tarcz, klocków, zawsze wszystko dokładnie czyściłem (piasta, prowadnice klocków). Nie wiem, czy wskazane jest przesmarowanie, ale ja nigdy tak nie robiłem i nie zdarzyło mi się, żeby coś się zapiekło. Zawsze przy zmianie kół na wiosnę rozbieram hamulce, wyciągam klocki, odkręcam tarcze i czyszczę z całego syfu, który się nazbierał przez cały rok i póki co to zdaje egzamin.
Komentarz
-
-
Ja dodam troche z innej polki, jakis czas temu wymienilem tarcze na ate + klocki ate i nie zauwazylem duzej roznicy pomimo tego ze poprzednie mialem mega dotyrane chyba jeszcze oryginaly :O kilka dni temu wymienilem bebny z tylu gdyz nie znalazlem zadnej kompletnej belki z tarczami, hamowanie moze sie ciutke poprawilo, za to dzisiaj WKONCU wymienilem plyn hamulcowy i zalalem ate nazwy nie kojarze i bardziej nie chodzi tu o firme tylko o to ze ten stary przestal juz dawnooo temu dzialac. Pedał hamulca stał się twardszy i bardziej wrazliwy czyli taki jak lubie a dodatkowo wkoncu nie musze wcisnac pedala na maxa zeby abs sie zalaczyl bo na prawde auto zaczelo sie zatrzymywac :O
I jeszcze jedno, jak ktos jest chetny to mozna sprobowac tarcz i klockow firmy steinhoff mam paru znajomych ktorzy zalozyli i jak dotad slysze tylko dobre opinie a cena jest na prawde dobra jest to polska firma, ja jak bede zmieniac przod to zaloze bo lubie testowac sobie.Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
Nexus6, to wiem, ale czy jest coś takiego jak grubość tych tarcz czy coś w tym stylu, bo nie wiem co powiedzieć do sprzedającego jak bede chciał kupić takie tarcze? czy wystarczy jak powiem, że potrzebuje tarcze do OII RS i to wszystko?OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Nexus6, oki Dzięki, za odpowiedz. bo własnie nie wiedziałem, myslałem ze ja coś robie źle. bo zawsze przy doborze częsci podaje się VIN, no ale przeciez podanie mojego VIN-u nic nie da bo tarcze z wersji RS. rozumiem ze do OII RS czy to benzyna czy diesel były te same tarcze tak?OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
Komentarz