Zamieszczone przez BroHen
Jaki olej do TDI
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Tak, znam ten adres, Paolo Esco, dzięki.
Co do AFL-a to w/g mnie dobre smarowidło. Gdyby nie zmiana składu, to zostałbym przy nim. Stosowałem, bez uwag. Ale skoro zepsuli skład to nie będę tyle płacił.
W Millersie złości mnie brak danych co do kilku ważnych parametrów, dlatego go pomijam nie oceniając. Stosujący Millersa mają różne zdania (nie dotyczy FX).
Z LM krótko stosowałem TT4200. Nie narzekałem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BroHenZamieszczone przez Nexus6Stwierdziłeś sam, że zepsuli czy ktoś Ci powiedziałWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pacocasesto prawdziwy syntetyk 5W30 z normą 505.01
Zamieszczone przez pacocasesCzy te dane są jeszcze aktualne
Syntetyczne oleje węglowodorowe – oleje smarne, których bazy stanowią węglowodory z hydrokrakingu lub produkty syntezy chemicznej w tym hydroizomeryzowane katalitycznie "odwoskowane" oleje mineralne. Do tej grupy olejów zalicza się oleje, dla których bazami są: poli-a-olefiny, poli-izo-butyleny, alkilowane aromaty, a także niektóre inne węglowodory, otrzymywane na drodze syntezy...
LazerWay G 5W30 to bazowo katalitycznie hydroizomeryzowane weglowodory % >70 http://www.msds.dk/statoil/Poland/Au...05W-30_1.0.pdf ---> "Hydroizomeryzowany węglowodorowy olej podstawowy jest otrzymywany w procesie hydrokrakingu połączonego z izomeryzacją, wobec specjalnych katalizatorów, w rezultacie czego uzyskiwany produkt ma doskonałe właściwości reologiczne i termooksydacyjne. Połączenie hydroizomeryzowanego oleju węglowodorowego z odpowiednio dobranym estrem syntetycznym pozwala na uzyskanie oleju bazowego, szczególnie przydatnego do zestawiania energooszczędnych olejów silnikowych, przekładniowych i innych".
Zapomnij o PAO :bajerPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
pacocases napisał/a:
to prawdziwy syntetyk 5W30 z normą 505.01
PAOLO ESCO,Zamieszczone przez PAOLO ESCOchciał byś :bajer
Zamieszczone przez PAOLO ESCO"odwoskowane" oleje mineralne.
To nie jest kwestia za ile tylko co
bo próbuję znaleźć prawdziwy syntetyk 5W30 z normą 505.01 ops:pozdrawiam Pakoś - teraz 147KM/328Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pacocasespróbuję znaleźć prawdziwy syntetyk 5W30 z normą 505.01PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xcracerjest "prawdziwym" olejem syntetycznym czy wykonanym w technologii syntetycznej?Profesjonalne oleje i filtry, zniżki dla klubowiczów :
http://www.zmienolej.pl/
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=748534#748534
Komentarz
-
-
Ja ze swojej strony mogę polecić statoil lazerway c3 5w40. Już 2 raz wyląduje u mnie w silniku. Samochód pierwszy raz spędził całą zimę pod chmurką i byłem mile zaskoczony podczas porannych rozruchów, a nie raz stał po tydzień nie odpalany. Silnik wycisza praktycznie tak samo jak XFE-PD. Cena również super, szczególnie u forumowego sprzedawcy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PidziekZamieszczone przez xcracerjest "prawdziwym" olejem syntetycznym czy wykonanym w technologii syntetycznej?
Witam
Mam parę pytań co do w/w oleju:
Czy olej jest w 100 % syntetyczny na bazie PAO/estry czy raczej jest to
olej otrzymywany poprzez hydrocraking czyli w technologii syntetycznej
Oraz czy w/w olej może być stosowany przy pompowtryskach bez obawy o
uszkodzenie silnika
Dziękuję za odpowiedz.
Pozdrawiam
Artur
Witam
Tak olej jest w 100% syntetyczny na bazie PAO w technologii syntetycznej, olej spełnia normę VW 5w40 502.00/505.01 która to norma mówi że olej może "VW 505 01 - Wielosezonowy olej silnikowy specjalnie dla silników Diesla z pompowtryskiwaczami"
czyli olej który z lepkością 5w40 mid sap ma norme 505.01 i może być stosowany w autach z pompowtryskiwaczami
olej 5w40 link do strony producenta "mid saps"
Link do informacji ze jesteśmy dystrybutorem AMSoil w Polsce
z poważanie Paweł
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ajoterTak olej jest w 100% syntetyczny na bazie PAO w technologii syntetycznejPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PidziekZamieszczone przez xcracerjest "prawdziwym" olejem syntetycznym czy wykonanym w technologii syntetycznej?Witam
Tak olej jest w 100% syntetyczny na bazie PAO w technologii syntetycznej, olej spełnia normę VW 5w40 502.00/505.01 która to norma mówi że olej może "VW 505 01 - Wielosezonowy olej silnikowy specjalnie dla silników Diesla z pompowtryskiwaczami"
czyli olej który z lepkością 5w40 mid sap ma norme 505.01 i może być stosowany w autach z pompowtryskiwaczami
olej 5w40 link do strony producenta "mid saps"
Link do informacji ze jesteśmy dystrybutorem AMSoil w Polsce
http://www.amsoilinternat...stributors.aspx
z poważanie Paweł
Nie wiedziałem, że SAE 5W40 jest normą VW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez pacocasesto prawdziwy syntetyk 5W30 z normą 505.01
Znajdź sklep, w którym kupisz oleje przekładniowe, silnikowe oraz pozostałe produkty Ravenol do Twojego samochodu.
5 litrow za 94 zl :chytryAudi 1.8T AVJ
Silnik smaruje
Ravenol SSL
Komentarz
-
-
b-bar01, Co prawda nie pokazują karty z parametrami ale jak tylko pamiętam, wszystkie produkty nowo wchodzące na rynek zaczynają z ceną z górnej półki a tutaj mamy do czynienia z niską jak na opisywane (poza kartą) parametry.
Czy ktoś widział parametry tego smarowidła?pozdrawiam Pakoś - teraz 147KM/328Nm
Komentarz
-
-
PAOLO ESCO, Jak to ugryźć:
oraz: http://www.ravenol.de/produkte/verwe...sae-5w-30.html
Te w/w są dedykowane do BXE ale jak z ich parametramipozdrawiam Pakoś - teraz 147KM/328Nm
Komentarz
-
Komentarz