Za dużo roboty w O1 z wymianą żeby coś takiego pakować i zapewne nie zdarzy nabrać odpowiedniej barwy (ok. 100h) a będziesz szukał kolejnych.
Wiem, że to nie mały wydatek ale co chwilę się nie wymienia. :szeroki_usmiech
Za dużo roboty w O1 z wymianą żeby coś takiego pakować i zapewne nie zdarzy nabrać odpowiedniej barwy (ok. 100h) a będziesz szukał kolejnych.
Wiem, że to nie mały wydatek ale co chwilę się nie wymienia. :szeroki_usmiech
Na razie zawieszam poszukiwania Bo ksenony od dwóch dni świecą OK Zero migotania, zmiana barwy, zastanawia czy mnie czy tan anomalia nie miała wpływ z mocnym ciśnieniem wody od myjki :P Na dodatek w reflektorze gdzie migotał ksenon czasem nie pali się pozycyjna, ale wystarczy dołek lub trzaśniecie maską i się zapala
Jak coś to mam dojście gdzie mogę mieć ori OE VW (N 104 457 01) d2s za 134zł/szt
MAXGEAR (78-0110) Żarówka ksenonowa D2S 6000K za 53,44zł/szt
Jednemu działa już ponad 30 miesięcy
oraz znalazłem ciekawą na pierwszy rzut okazję z D2S od Toyoty, tylko czy tą są prawdziwe Philipsy jak komplet kosztuje tylko 180zł. Pewnie jak bym kupował to bym zweryfikował lub podesłał komuś ktoś się zna do zapoznania się z fotkami
Witam was.
Chciałbym się dowiedzieć i zorientować czy ktoś z was ma może żaróweczki H7 Osram Cool Blue Hyper, temp jest 5000K światło pewnie ma fajną barwę ale minus, że nie mają homologacji i zawsze to jakieś ryzko. Nie wiedziałem na żywo i proszę o porady nie chciałbym świateł niebieskich i oślepiających. I też nie chciałbym żadncyh HIDów.
Aktualnie miałem Osram Cool Blue Intense i byłem zadowolony barwa biała, nowoczesna i żarówki legalne więc bez obaw ale po 2 latkach jedna umarła temp. 4200K
Ale korci mnie na ten Hypery, nie wiem czy często policja sprawdza żarówki czy jak to u nas jest Pozdro
H7 Osram Cool Blue Hyper, temp jest 5000K światło pewnie ma fajną barwę...
I to jedyna zaleta,bo w nocy slabo , w nocy i w deszczu słabizna jak dołożyć brak homologacji ,to kup coś innego , wrażenia na podstawie H4, te co miałeś poprzednio i tak długo wytrzymały.
Jeśli Osram, to Megalight Ultra. Mocne światło, dobra żywotność i bardzo dobra cena. No i oczywiście jest homologacja. No tyle, że nie są niebieskie, ale to akurat poza wątpliwym bajerem nic nie daje, a wręcz przeciwnie, niebieski filtr zabiera część światła.
Przerobiłem chyba wszystkie żarówki typu premium dostępne na rynku i te są zdecydowanie najlepsze, a przy tym nie zabijają ceną (jak np. Philipsy).
Nie ma takich osramów, ale sa takie Tangsramy megalight ultra , ...za dużo żarówek przerobiłeś, pewnie padały jak muchy :szeroki_usmiech , i brałbym +90 ,z nadzieja że nieco dlużej pociągną,/ ze względu na mniejsze wysilenie niż 120%/ a właściwie to takie wziałem. Cenowo tez lepiej wychodzą -14pln.
Jakie żarówki najlepiej kupić do Rapida?
Fabryczne padłu po ok 1.5 roku....
Zastanawiam się nad Osram ULTRA LIFE - co o nich myślicie? Ponoć długowieczne
jestem kolejnym, który doświadczył, że h7 po 10-15k świecą znacząco gorzej niż nówki
moje silverstary 2.0 nie spaliły się przez 15kkm (w dzień używam trybu amerykańskiego na 80%), ale bez szczególnego wpatrywania się było widać, że świecą coraz słabiej - ostatnie dwie wycieczki nocne porządnie zmęczyły moje oczy.
wsadziłem kupione za 20/2szt. w lidlu ultimate speed +50% (fabryka o tym samym adresie w Niemczech co i osram) i wow! - nastała autentyczna jasność, swiecą mocno, daleko (spoko, wiem jak się ustawia reflektory) i szeroko. jak przeżyją też jakieś 10-15k do spalenia/utraty sensownej jasności to w ogóle będzie 100% rewelacji.
ciekawy jest ten efekt tak mocnego wypalania się żarówek H7 - wcześniej w O1 zamordowałem dobrych kilka kompletów wysilonych żarówek H4 w poprzednej octavii i aż tak (w ogóle?) nie było widać efektu utraty jasności świecenia
A mi zrobiło sie smutno. Uzywałem Osram NB 110%... Wytrzymała dwa miesiące. Teraz dylemat, po przeczytaniu wszystkiego pozostaje przy tym co mam.. Albo Tungsram, o których pisze bishop. Zobaczymy co będzie w sklepie od ręki... A potem jeszcze dobrać do nich pozostałe...
koledzy z czystym sumieniem polecam żarówki RING XENON ULTIMA +120% moje są h4,wcześniej miałem osram night breaker, lecz stwierdzam że te są lepsze. :shock:
Panowie potrzeba mi coś fajnego w soczewkę czyli jakieś h3 a że mam inne żarówki w tem 5000k to musi być coś podobnego i w miarę atrakcyjnego cenowo...używał ktoś coś takiego?
Osram NB Unlimited H 7 w O III - snop światła super jasny, biały i szeroko świecą. Jest ogromna różnica. Polecam. Tak jak w O I w nocy jest dużo bardziej komfortowo.
Panowie potrzeba mi coś fajnego w soczewkę czyli jakieś h3 a że mam inne żarówki w tem 5000k to musi być coś podobnego i w miarę atrakcyjnego cenowo...używał ktoś coś takiego? http://allegro.pl/zarowka-h3-led-x-1...074521644.html
I co brałeś te żarówki? Ja kiedyś miałem H3 led jedne 9 led a drugie 16 czy jakoś tak, ogólnie szału nie było wręcz tragedia, na zewnątrz podczas spr żarówki super świeciła, ale jak wsadziłem w soczewkę to światło ginęło, mocniej świeciły mi postojówki na zwykłych ledach :P więc prawdopodobnie taka żarówka za 6zł będzie podobnie, jednie coś na ledach Cree ale to zabawa droższa h3 cree .
Ja już się wyleczyłem z kombinacjami przy halogenach, zostawiłem zwykłe żarówki :P
Było : Skoda Favorit 1.3 LPG
Peugeot 306 1.9 D
Daewoo Nubira II kombi 2.0 LPG
VW Polo 1.4 PB
Daewoo Nexia 1.5 LPG
polecę żarówki Osram SilverStar, od lat używam v1.0 i od jakiegoś czasu v2.0
raz tylko jedna szt. przepaliła się po roku, jaka jest ich trwałość, nie wiem, wymieniam zawsze kpl. po 1,5 max po 2 latach, nawet jak się świecą.
Dzisiaj zmieniam soczewkę z odbłyśnikiem + żarniki osram nb + h1 osram nb + w5w osram cool blue.
Soczewki kupione od Pana Huberta z Turowa za 380zł, jak nie będzie świecić to :evil:
Żarniki od dystrybutora za 480zł komplet, reszta kosztowała już grosze.
Ma być jasno i bezpiecznie bo jak na razie było ciemno jak w ...
Dzisiaj zmieniam soczewkę z odbłyśnikiem + żarniki osram nb + h1 osram nb + w5w osram cool blue.
Soczewki kupione od Pana Huberta z Turowa za 380zł, jak nie będzie świecić to :evil:
Żarniki od dystrybutora za 480zł komplet, reszta kosztowała już grosze.
Ma być jasno i bezpiecznie bo jak na razie było ciemno jak w ...
Rozumiem, że chodzi o ksenony, bo jak tak to nie żarniki tylko palniki, powiedzmy. :P
A teraz do rzeczy. Też kiedyś wymieniłem soczewki na nowe i było "niebo, a ziemia" :P
Po prostu stała się jasność
Jest jasno, także polecam oryginalne Osram NB. Dzisiaj jeszcze ustawienie u diagnosty i adaptacja kompem.
Postojowe cool blue dają białe światło, szkoda tylko, że żarówka niebieska
Ja mam kpl H7 NB do sprzedania jak by ktoś reflektował... inna sprawa że moje Lampy wyładowcze po 2 latach widać spadek strumienia świetlnego.. trzeba się rozejrzeć za nowym Kpl.
Komentarz