Polecam żarówki!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • skalar
    Rider
    • 2010
    • 575

ktoś wie jakie żaróweczki są w 3 stopie na tylnej szybie??chodzi mi o OI.

Komentarz

• Jacek Wo.
      Ambiente
      • 2010
      • 221

Zamieszczone przez skalar
      ktoś wie jakie żaróweczki są w 3 stopie na tylnej szybie??chodzi mi o OI.
      Octavia Tour:
      3. Światło hamowania
      Octavia W2, 3W
      Combi LED

Inne modele :roll:

Komentarz

• awram
        Drive
        • 2009
        • 44

Mam mały dylemat: zawsze jeździłem na tanich żarówach ze stacji, teraz chcę kupić troszkę lepsze (może wytrzymają trochę więcej niz miesiąc :roll: ).

Moje typy to:

1) http://allegro.pl/h4-x-treme-vision-...281893985.html

2) http://allegro.pl/h4-osram-night-bre...286851774.html

Którą z nich byście wybrali ? A może coś innego...nie wiem jak z tym Philpsem, ale bardzo by mi zależało, żeby światło z moich reflektorów nie wyglądało jak we "wściekłym Golfie" ... ono jest rzeczywiście białe, czy trochę HID'owate?

dzięki i pozdrawiam

Komentarz

• skalar
          Rider
          • 2010
          • 575

ja po małej kolizji wymieniam całe lampy przednie a do tego wkładam te żaróweczki http://allegro.pl/zarowki-tungsram-h...290671829.html
          jakościowo jak philipsy x-treme no i tańsze o połowe.

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

Zamieszczone przez awram
            Którą z nich byście wybrali ? A może coś innego...nie wiem jak z tym Philpsem, ale bardzo by mi zależało, żeby moje światło z moich reflektorów nie wyglądało jak we "wściekłym Golfie" ... ono jest rzeczywiście białe, czy trochę HID'owate?
            bierz NB te filipsy są prawie 2x droższe :shock:
            światło jest białe.
            saport techniczny baj DGW
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm
            no i nie ma :-)

Komentarz

• ahmed799
              RS
              • 2009
              • 6871
              • Ford

Mam u siebie X treme i +80% i smigam na nich juz od grudnia, jestem zadowolony bo naprawde daja o wiele lepsze światło. Widze, że są już +100% juz ktoś może je założył w swoim autku i może coś na ten temat powiedziec??

филип
              Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• Andys
                Elegance
                • 2007
                • 762

ja po małej kolizji wymieniam całe lampy przednie a do tego wkładam te żaróweczki http://allegro.pl/zarowki...1290671829.html
                Polecam, do niedawna jeździłem na tych żarówkach w wersji H7 i byłem zadowolony, jak na żarówki (teraz nie mam już żarówek), świeciły na prawdę porządnie i miałem je od końca czerwca, tyle że często używałem dziennych, więc Tungsramy miały wolne.
                Pozdrawiam,
                Andys

Komentarz

• awram
                  Drive
                  • 2009
                  • 44

Kupiłem jednak zwykłe Philipsy Premium +30%. Były w bardzo przystępnej cenie... zobaczymy czy cena wyjdzie na jaw, gdy zacznie się ściemniać

Przy okazji zorientowałem się, że jeden reflektor nie reaguję na zmianę wysokości światła... :roll:

Komentarz

• momo05
                    Rider
                    • 2008
                    • 395

powiem tak miałem Philipsy Nb wysrały sie po 3 miesiącach jedna po drugiej :twisted:
                    kupiłem Osramy to samo :twisted:
                    kupiłem Lucasy i mam od roku sieca równie dobrze jak tamte tańsze a co najważniejsze świeca wiecej jak 3 miesące

wniosek nie ma co sie łapać na te +90% itd bo cena wysoka żywotność tragiczna
                    lepiej kupić np Lucasa Tungsrama gwarancja tańsze i świeća dobrze i długo
                    .................................................. ..............
                    O SERCE SZKODNIKA dba
                    Perfect Serwis DobryGrześWawa

Komentarz

• Big
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 6389

Zamieszczone przez momo05
                      wniosek nie ma co sie łapać na te +90% itd bo cena wysoka żywotność tragiczna
                      Niekoniecznie Ja w swoim poprzednim aucie - Renault Laguna I ph II załozyłem Philipsy Vision + 50%. Żarówki wytrzymały ... 1,5 roku !!! i pewnie jeszcz etroche bo wtedy sprzedałem auto nowemy włascicielowi. wiec chyba z tą zywotnoscia nie jest az tak, źle a na pewno nie w kazdym jednym wypadku
                      Czarny Elegance

Komentarz

• momo05
                        Rider
                        • 2008
                        • 395

moj nie jest jakis przywadek z tego co widze co ludzie pisza to 80% przepala sie w ok 3 miesace i moje tak miały i to zarówno Philipsy i Osramy poprosto sa to zarówki na 3 miesiace jak sie ma zawiele kasy to tak dziwne ze tacy renomowaniproducęci wywalili taki bubel a może właśnie dlatego co 3 mies wymiana
                        O SERCE SZKODNIKA dba
                        Perfect Serwis DobryGrześWawa

Komentarz

• misiek^wro
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 8321

momo05, no ja Philipsy extreme mialem dobre 6 miechow, a pozniej zalozylem xeny - takze wszystko zalezy od wielu wspolczynnikow - aku, instalacja, przepiecia, dziury po jakich sie jezdzi, samo zawieszenie i pewnie tez sama lampa i czystosc montazu
                          Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                          Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                          ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• ahmed799
                            RS
                            • 2009
                            • 6871
                            • Ford

W mojej skodzinie Philipsy extreme zalożylem w zeszlym roku w grudniu. Przejechalem ok 70 tkm nadal swieca .

филип
                            Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• Big
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 6389

Zamieszczone przez momo05
                              moj nie jest jakis przywadek z tego co widze co ludzie pisza to 80% przepala sie w ok 3 miesace
                              momo05 jak widać po wpisach kolegów i moim z tą żywotnością nie jest tak źle Być może podczas montażu dotknąłeś palcami baniek żarówek co miało wpływ na ich krótką żywotność. Jak widać, nie tylko mi te zarówki świeciły długo i się nie przepalały.
                              Czarny Elegance

Komentarz

• koddi
                                Rider
                                • 2008
                                • 405
                                • Octavia I combi (1U5)
                                • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

koledzy...

potrzebuję żaróweczki do świateł p.mgielnych by ładnie wyglądały wraz z xenonami (wiem że używa się ich sporadycznie ale biały xenon i żółte p.mgielne dziwnie razem wyglądają) no i do świateł drogowych ( nie mam pojęcia czy występują światła w barwie przypominające xsenon ) być może coś takiego istnieje ? a może ktoś z was montował takie wynalazki ?
                                Była Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
                                Była Octavia II 2.0 Rs Tdi 2008 kombi 170/?? 350/??
                                ...
                                A jest Octavia II FL 1.6 TDI 4x4 2010r. "Stara miłość nie rdzewieje" ... i jak to mówią "śpiesz się powoli"

Komentarz

• kamiluch90
                                  Ambiente
                                  • 2010
                                  • 199

Może ktoś stosował takie żarówki ?
                                  Posiadają homologacje bo w aukcji nic na ten temat nie pisze?
                                  Pozdro
                                  Nieoznakowana Octavia :twisted:
                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=41691

Komentarz

• toomasz
                                    Elegance
                                    • 2010
                                    • 909
                                    • Volkswagen
                                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

JA stosowałem jako postojówki jeszcze w Fabi :wink: dają takie bielsze światło- oczywiście jak wszystkie żarówki Philips posiadają homologacje wiec bez obaw teraz myśle nad jakimś oswietleniem do mojej O2

Komentarz

• fireman6
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 360

kamiluch90, śmiało bierz, nie dają żadnego niebieskiego światła, tylko barwę zbliżoną do białej, oczywiście nie taką zimną jak diody LED ale mnie osobiście zadowala i pasuje
                                      Skoda Octavia 1.9TDi Ambiente Rider 04r
                                      Zapraszam https://www.facebook.com/detailingzpasja

Komentarz

• kamiluch90
                                        Ambiente
                                        • 2010
                                        • 199

fireman6, a miałeś jakieś problemy przez te postojówki np z policją lub na przeglądzie ?
                                        Pozdro
                                        Nieoznakowana Octavia :twisted:
                                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=41691

Komentarz

• marbab
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 4713
                                          • Fiat
                                          • BMM 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez szkoda
                                          zakupiłem H1 NB+, jak przyjdą i zamontuję to sam Wam powiem jak działają
                                          i jak tam te zaroweczki :?: Zastanawiam sie czy dobrze beda wygladac z xenonami, maja barwe biala czy niebieska :?:
                                          Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
                                          Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• genesis
                                            Ambiente
                                            • 2010
                                            • 232

kamiluch90 blue vision są standardowo montowane w autach VAG, które posiadają ksenony. Są tak bardzo podobne do nich barwą, że nie patrząc jakie mam fabrycznie postojówki kupiłem je na allegro i mam teraz dwa takie same komplety :lol: . One świecą na żółto, mimo niebieskiej bańki. Owszem bardziej biało od takich z przezroczystą bańką, ale jak będziesz mijał na drodze jakiś volskwagen czy skodę i zobaczysz zółtą postojówkę przy włączonym ksenonie (a zobaczysz) to wiedz, że to są właśnie te żarówki niebieskie.
                                            DADRL wyłącz światła - włącz myślenie

Komentarz

• marbab
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 4713
                                              • Fiat
                                              • BMM 2.0 TDI 140 KM

genesis, to jest racja tez takie mam i faktycznie swieca na zolto Myslisz ze Osram NB+ beda bardziej podobne do xenonow :?:
                                              Marek

Komentarz

• mecholl
                                                L&K
                                                • 2008
                                                • 1006

Zamieszczone przez marbab
                                                Myslisz ze Osram NB+ beda bardziej podobne do xenonow :?:
                                                Raczej nie. Osram NB ma za zadanie dać więcej światła i raczej ma inną barwę, chyba tak jak pisze większość Philips BV są najbardziej pasujące pod xenon < choć jest i tak jeszcze spora różnica >

[ Dodano: Nie 21 Lis, 10 23:29 ]
                                                Fajną opcją mogą być żarówki firmy HBM. Szwagier ma takowy zestaw < H1, H7 > tylko barwa 5900k i one już trochę wpadają w niebieskie ale 4200k powinny się zgrać z xenonem. Mają chyba wszystkie potrzebne rodzaje poza postojowymi < albo nie rzuciły mi się w oczy >

[ Dodano: Nie 21 Lis, 10 23:29 ]
                                                link do aukcji allegro:

[ Dodano: Nie 21 Lis, 10 23:33 ]
                                                jednak pozycje W5W też mają

Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• marbab
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 4713
                                                  • Fiat
                                                  • BMM 2.0 TDI 140 KM

mecholl, myslisz ze H1 powinny byc 55W czy 100W do O2 :?: Te W5W sa LEDowe wiec moze byc problem z CANem
                                                  Marek

Komentarz

• fireman6
                                                    Rider
                                                    • 2009
                                                    • 360

kamiluch90, nikt się jak na razie nie czepiał bo dają światło zbliżone do białego ale jak porównać z xenonem to żółte jest, lecz tak do zwykłej żarówki porównując jest ładniejsze bielsze, a po za tym mają homologację więc...
                                                    Skoda Octavia 1.9TDi Ambiente Rider 04r
                                                    Zapraszam https://www.facebook.com/detailingzpasja

Komentarz

Pracuję...