Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Zamieszczone przez 4x4BKF
    szkoda, ty jesteś na liście favorów
    faworków chyba :szeroki_usmiech
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• zepter00
      RS
      • 2008
      • 2304

Zamieszczone przez Wojtas_Poznań
      Zamieszczone przez piramida
      gość lecący lewym pasem puszcza mnie a następnie znowu myk na lewy
      to i tak w dupę uprzejmy :diabelski_usmiech niektórzy nic nie robią, widząc że możesz sobie prawym wyprzedzić :lol: :szeroki_usmiech
      Ja już prawie przestałem wyprzedzać prawym bo to może być niebezpieczne... Niedługo montaż dodatkowych reflektorów dalekosiężnych... Cztery "długie" będą lepiej wymiatać lewy pas :diabelski_usmiech. Zauważyłem też że działa "dobry przykład". Miałem trzy przypadki, księżne i lordowie lewego pasa, których wyprzedziłem a później jechałem przed nimi kilkadziesiąt km (40 -50) i po każdym wyprzedzeniu wracałem na prawy pas. 15 km przed Wawą zaczęli sami tak robić :!: :szeroki_usmiech Byłem w szoku! A jednak... ku...a da się! :diabelski_usmiech
      Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

zepter00, ale to na trasie, w miescie i tak nikt tego pasa nie zmieni, nawet jak zamontujesz laser, bo te ćwoki po prostu nie patrzą w lusterka :lol:
        poza tym co zrobić jak jadę prawym 80km\h wisłostradą i wyprzedzam jadących środkowym i lewym bo jadą poniżej dozwolonej (prawy oczywiście pusty a tam tłok :lol: ) dno
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• 4x4BKF
          L&K
          • 2010
          • 1279

Zamieszczone przez szkoda
          szkoda, ty jesteś na liście favorów
          faworków chyba :szeroki_usmiech
          Smacznego :P
          4x4

Komentarz

• piramida
            RS
            • 2009
            • 12222
            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez zepter00
            Zauważyłem też że działa "dobry przykład". Miałem trzy przypadki, księżne i lordowie lewego pasa, których wyprzedziłem a później jechałem przed nimi kilkadziesiąt km (40 -50) i po każdym wyprzedzeniu wracałem na prawy pas. 15 km przed Wawą zaczęli sami tak robić :!: :szeroki_usmiech Byłem w szoku! A jednak... ku...a da się! :diabelski_usmiech
            nie rozumiem, wyprzedzałeś gości prawym pasem po czym wracałeś na lewy tuż przed maską po to aby jechać 40-50km/h i tak kilkadziesiąt km, prawy pas przez ten czas był wolny :?:
            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Zorr
              RS
              • 2011
              • 2110

zepter00, ale to na trasie, w miescie i tak nikt tego pasa nie zmieni, nawet jak zamontujesz laser, bo te ćwoki po prostu nie patrzą w lusterka :lol:
              poza tym co zrobić jak jadę prawym 80km\h wisłostradą i wyprzedzam jadących środkowym i lewym bo jadą poniżej dozwolonej (prawy oczywiście pusty a tam tłok :lol: ) dno
              świadomi użytkownicy dróg powinny się cieszyć, to jest jak bus pas dla nich
              Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
              Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• zepter00
                RS
                • 2008
                • 2304

Wtedy tradycyjne szybki "zygzak" z wyprzedzeniem i tradycyjna, dziękczynna salwa z 8 dysz spryskiwaczy :lol:
                Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

nie rozumiem, wyprzedzałeś gości prawym pasem po czym wracałeś na lewy tuż przed maską po to aby jechać 40-50km/h i tak kilkadziesiąt km, prawy pas przez ten czas był wolny
                  nie po prostu jechał swoje a oni poszli za jego przykładem i tez zaczęli jechać prawidłowo.
                  ja tez zawsze na to liczę, ale jeszcze się nie zdarzyło, IMO lepiej działa pięść prosto w mordę :szeroki_usmiech

[ Dodano: Pią 15 Cze, 12 10:24 ]
                  Wtedy tradycyjne szybki "zygzak" z wyprzedzeniem i tradycyjna, dziękczynna salwa z 8 dysz spryskiwaczy
                  mnie to (już ) nie bawi, uwielbiam płynną jazdę
                  i nie lubię jak mi ją ktoś zakłóca :twisted:
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• zepter00
                    RS
                    • 2008
                    • 2304

Zauważyłem też że działa "dobry przykład". Miałem trzy przypadki, księżne i lordowie lewego pasa, których wyprzedziłem a później jechałem przed nimi kilkadziesiąt km (40 -50) i po każdym wyprzedzeniu wracałem na prawy pas. 15 km przed Wawą zaczęli sami tak robić :!: :szeroki_usmiech Byłem w szoku! A jednak... ku...a da się! :diabelski_usmiech
                    nie rozumiem, wyprzedzałeś gości prawym pasem po czym wracałeś na lewy tuż przed maską po to aby jechać 40-50km/h i tak kilkadziesiąt km, prawy pas przez ten czas był wolny :?:
                    To że nie rozumiesz to akurat oznacza, że każdy może mieć chwilowy kryzys w rozumieniu :P Wyprzedziłem ich lewym pasem (dwa błyski "długimi") po czym zjeżdżałem na prawy. Jako że ruch jest względu to pomimo tego, że jechałem prawym pasem, jechałem też przed nimi. Nigdzie nie napisałem też, że jechałem 40-50 km/h tylko napisałem 40 - 50 km... wiesz... to taka jednostka odległości....dystans na jakim jechałem przed nimi, choć możliwie jak najwięcej prawym, podczas gdy oni okupowali lewy :P

Komentarz

• dato
                      L&K
                      • 2012
                      • 1431

Zamieszczone przez sesik
                      Noswer - z dniem dzisiejszym dokładam Cię do kilku moich forumowych ulubieńców.
                      o w mordę, jest publikowana jakaś lista :?:
                      Mam przyjemność być na tej liście :diabelski_usmiech
                      Sesik, no to się nie przejmuję, bo pewnie wkrótce wyląduję w doborowym towarzystwie :diabelski_usmiech

Piramida - wyprzedzanie prawym jest ryzykowne (do ogarnięcia) i nieedukacyjne - przyszłościowo lepiej najeżdżać i mrugać, aż się kmiot nauczy. Wiem, też coraz częściej w d... to mam...

Zamieszczone przez Wojtas_Poznań
                      gość lecący lewym pasem puszcza mnie a następnie znowu myk na lewy
                      nie
                      to i tak w dupę uprzejmy :diabelski_usmiech niektórzy nic nie robią, widząc że możesz sobie prawym wyprzedzić :lol: :szeroki_usmiech
                      Jest i funkcjonuje, że mam być na środkowym, albo lewym - bo lepsza nawierzchnia, bo mi się należy, etc... Nie ma sposobu. Edukacja ?

Zamieszczone przez parasite
                      Dzisiaj znowu zasuwam sobie ekspresową S8 i przy wjeździe z autostrady na A8 koleś sobie kierunek i od razu na mój pas centralnie przede mną, a ja po hamulcach.
                      A zamiast po hamulcach nie mogłeś sobie płynnie na lewy po krótkim rzucie w lusterko ? No bez jaj, żeby z takiej pierdoły ciśnienie sobie podnosić ? Po co ? Gazetę miałeś rozłożoną na kierownicy, czy pisanie smsa Ci przerwał ???

Komentarz

• parasite
                        L&K
                        • 2011
                        • 1368

Zamieszczone przez dato
                        A zamiast po hamulcach nie mogłeś sobie płynnie na lewy po krótkim rzucie w lusterko ? No bez jaj, żeby z takiej pierdoły ciśnienie sobie podnosić ? Po co ? Gazetę miałeś rozłożoną na kierownicy, czy pisanie smsa Ci przerwał ???
                        I to samo zrobić kolesiowi na lewym pasie, na którym zazwyczaj lecą w okolicach 180?
                        AGR 112KM, 232Nm
                        Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• szkoda
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 22543

Zamieszczone przez dato
                          nie, no, pliz, wkurw uzasadniony w 100%, nawet jak wyjątkowo nie czytam gazety.
                          była BKD+DSG '05 120kkm
                          była BXE '08 190kkm

Komentarz

• ruwado
                            RS
                            • 2009
                            • 14888
                            • Octavia IV (NX3)

Dzisiaj niestety i mnie osłabił (to delikatnie powiedziane) pewien baran w fabii. Moja Octavka by była dzisiaj rozp...na :evil:

Dojeżdżałem do skrzyżowania ulicą jednokierunkową z dwoma pasami ruchu. Poniewaz miałem skręcić w lewo wjechałem na lewy pas. Z daleka widze jak z chodnika (miejsca parkingowe) zjeżdża tyłem na mój pas Fabia. Zwolniłem, Fabia wyjechała, więc powinna ruszyć do przodu. Więc dojeżdżam, ale cos mnie tknęło - za długo pala się w Fabii światła od wstecznego. Dojechałem do niej i wyhamowałem prawie do zera. I faktycznie jak już byłem za nią gość na gaz i zap...la do tyłu, żeby przejechać tyłem !!!!! na prawy pas, bo tam stało kilka samochodów i stanąć chce za nimi:shock:

Dobrze, że bacznie obserwowałem lusterka i widziałem, ze za mna pusto. Depnąłem hamulec, wsteczny, łapa na klakson w między czasie i rura do tyłu. Gość dopiero jak usłyszał mój klakson zorientował sie, że nie wie co z tyłu i zahamował.
                            Brakowało (od momentu jak on jechał do tyłu, a ja sie zatrzymałem i wrzuciłem wsteczny) może ze dwa metry.....

Co prawda gość otworzył drzwi, wychylił sie i przeprosił gestem ręki, ale posłałem mu kilka......, bo gorąco mi się zrobiło.

Mnie sie udało, za to mój sąsiad z parkingu co 2 tygodnie temu przyprowadził nowiutką Vengę, wyjechał może 3 raz i dostał strzała na światłach z tyłu od Nissana Patrola. Facet gadał przez komórkę i zobaczył, że na sąsiednich pasach wszyscy ruszaja, więc on też - rura. I zatrzymał się na Kii, bo na tym pasie akurat jeszcze przód sie nie zebrał do jazdy.

Efekt - cała tylna klapa pokiereszowana (aż do wysokości znaczka, a ten jest w Vendze dość wysoko), zderzak też.
                            pozdrawiam - Darek

Komentarz

• PieTrzaK
                              L&K
                              • 2009
                              • 1323
                              • Octavia I (1U2)
                              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Mi wczoraj ziomek wyjechał prosto przed maskę z miejsca parkingowego. Popatrzył w lewo i rura, pech chciał ze ja jechałem z jego prawej. :roll: Zabrakło milimetrów dosłownie. A gościu co? Zatrzymał się i zaczął mi wymachiwać łapami że śmiem na niego trąbić... Jak otworzyłem drzwi to nagle z piskiem ruszył i zaczął uciekać. Próbowałem go gonić to jeszcze mnie próbował staranować. :shock: Kuźwa, skąd się tacy ludzie biorą.

Komentarz

• ruwado
                                RS
                                • 2009
                                • 14888
                                • Octavia IV (NX3)

Agresja rośnie w narodzie :?

ja kiedys widziałem nieporozumienie na parkingu pod Biedronką. nie wiem dokładnie od czego się zaczeło, ale dwóch gości (jeden stał na środku bo już gdzies wyjeżdżał, drugi miał jeszcze samochód zaparkowany) ostro sie spierało. Wtedy ten, co miał samochód zaparkowany ciut dalej pobiegł do samochodu, otworzył bagażnik, wyjął :shock: kij do baseballa i ruszył biegiem na tego co stał na środku. Tamten widząc z daleka co się dzieje hop do samochodu i spierdzielał po chodnikach, a ten wariat go gonił z kijem.
                                pozdrawiam - Darek

Komentarz

• dato
                                  L&K
                                  • 2012
                                  • 1431

Zamieszczone przez dato
                                  nie, no, pliz, wkurw uzasadniony w 100%, nawet jak wyjątkowo nie czytam gazety.
                                  Uzasadniony, ale szkoda życia na takie pierdoły...

Komentarz

• yogi_at_pozen
                                    Rider
                                    • 2011
                                    • 418

Panowie,

a czy z tym środkowym pasem nie jest czasem tak, że prawy jest wyjebany przez tiry jak kartoflisko i po prostu nie da sie nim jechac, zeby ci łap kierownica nie urwała?

Komentarz

• misiekwaw
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 7715
                                      • Ford

jadac sobie dzisiaj dynamicznie ale nie pelnym ogniem wyjechalem sobie zza S80 startujacego dynamicznie spod swiatel i ominalem jak gie... na nastepnych swiatlach zlapalo mnie czerwone a pan niewiele myslac poszedl ogniem na takim dojrzalym :roll:
                                      Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                      http://www.disi-tune.pl
                                      Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                      Był WRX
                                      Była Octa

Komentarz

• Mihau
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 7460
                                        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

No to bym się nacieszył nowym zderzakiem. Wjeżdżam na parking i patrzę, że gościówa Mini Cooperem sobie stoi na wjeździe to się zatrzymałem za nią, bo chciałem zaparkować, czekam, czekam, a ona wsteka i jazda i na mnie jedzie :shock: Gdybym nie zaczął trąbić to bym było "ale urwał(a)"
                                        Na lusterka już zabrakło hajsu ku...?!
                                        O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Zorr
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 2110

Zamieszczone przez yogi_at_pozen
                                          Panowie,

a czy z tym środkowym pasem nie jest czasem tak, że prawy jest wyjebany przez tiry jak kartoflisko i po prostu nie da sie nim jechac, zeby ci łap kierownica nie urwała?
                                          nie to nie to, AOW (obwodnica Wrocławia) jest nówka żadnych kolein, ale i tak mnóstwo osób jeździ środkowym pasem. (chyba czują się bezpieczniej jak mogą i w prawo i w lewo zjechać)

nikt mnie nie osłabił w weekend
                                          może to dlatego, iż nigdzie nie jechałem a i nikt mi na parkingu kuku nie zrobił.
                                          Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                          Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• Hipolita
                                            Ambiente
                                            • 2010
                                            • 130

Zamieszczone przez Zorr
                                            Panowie,

nie to nie to, AOW (obwodnica Wrocławia) jest nówka żadnych kolein, ale i tak mnóstwo osób jeździ środkowym pasem. (chyba czują się bezpieczniej jak mogą i w prawo i w lewo zjechać)

może to dlatego, iż nigdzie nie jechałem a i nikt mi na parkingu kuku nie zrobił.
                                            z tego co czytam to od iluś tam stron ten temat dotyczy w 99% nowych dróg przykładowo S8 w Wa-wie którą mam szczęście jeździć co jakiś czas i jak tak dalej pójdzie to prawy pas będzie najmniej zużyty :shock: a jak się rozjeździ środkowy to wszyscy się przerzucą na lewy
                                            Octavia II Kombi 1.9 TDI BXE Ambiente była teraz Octavia III Liftback 1.4 TSI Ambition

Komentarz

• piramida
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 12222
                                              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Hipolita
                                              Zamieszczone przez Zorr
                                              Panowie,

z tego co czytam to od iluś tam stron ten temat dotyczy w 99% nowych dróg przykładowo S8 w Wa-wie którą mam szczęście jeździć co jakiś czas i jak tak dalej pójdzie to prawy pas będzie najmniej zużyty :shock: a jak się rozjeździ środkowy to wszyscy się przerzucą na lewy
                                              fotoradary powinni ustawić nie tyle za przekraczanie prędkości co za jazde lewym pasem, ciekawe jak by się poprawiły policyjne statystyki :wink:
                                              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• mihhau
                                                Classic
                                                • 2011
                                                • 12

skoro mowa o środkowym pasie... dołączę się

dosyć cżęsto wyjeżdżam z podporządkowanej na trasę 3-pasmową. stoi przede mną jakieś auto, widzę że ma wolny prawy skrajny pas a ten stoi nie wiem na co. dodam że środkowym lub wewnętrznym jadą auta. jak usłyszy klakson ma jeszcze jakieś wonty że na niego nakrzyczałem :P

Komentarz

• soszek81
                                                  L&K
                                                  • 2010
                                                  • 1245

Piramida - o czym ty piszesz.
                                                  Policjant też przecież człowiek
                                                  Przykład - dziś godzina 13 (około).
                                                  Aleje, kierunek na Wawę, światła z Żmujdzką.
                                                  Na lewoskręcie policyjna kijanka, oczywiście skręcających w żmujdzką w pytę a kijanka daleko w kolejce. Ja stoję pierwszy na światłach przy Wileńskiej (pas lewy bo dalej jadę w lewo w Opolską).
                                                  Co zrobiła kijanka? Widząc że my stoimy na czerwonym, spokojnie sobie wyjechali z lewoskrętu i pojechali w lewo pod estakadą w Opolską (oczywiście prawy kierunek nie zabłyskał).
                                                  Więc widzisz - stróż prawa też człowiek, a popełniać błędy rzeczą ludzką
                                                  Była O1 kombi ALH++ 150/340
                                                  Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• loponez
                                                    Ambiente
                                                    • 2011
                                                    • 196

A mnie "zabił" dzisiaj motocyklista, który na zwrócenie uwagi żeby wyłączył światło drogowe bo oślepia, tłumaczył jego używanie zapewnieniem sobie bezpieczeństwa na drodze - bo go widać.
                                                    A jechał w polarze i dresach!
                                                    Jadą jadą chłopcy, chłopcy na japońcach,
                                                    nikt ich nie dogoni, bo kręcą do końca!

Komentarz

Pracuję...