Zamieszczone przez Zorr
Spalanie naszych aut - benzyna
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
teściową to się przejeżdża a nie wozi :szeroki_usmiechZamieszczone przez lorutrumna z teściowa tylko do boxa wejdzie :szeroki_usmiechZamieszczone przez ZorrPS Co Wy w tych boxach wozicie, nie wystarczy >500l bagażnika?Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZorrWojtas_Poznań, piociel,
box na dachu przy 120km/h to 1.2l/100km więcej, klima ~0,5l/100km, rowery na dachu nie wiem...
PS Co Wy w tych boxach wozicie, nie wystarczy >500l bagażnika?no właśnie chyba tak:P bagażnik jest przecież na prawdę duży!Zamieszczone przez loruZorr napisał/a:
PS Co Wy w tych boxach wozicie, nie wystarczy >500l bagażnika?
trumna z teściowa tylko do boxa wejdzie :szeroki_usmiech
nie ma co się łudzić: na pewno opór bagażnika dacowego i roweru podniesie wartość spalania. Klima to jak pisano około 0,5 l więc mało ale box z rowerami to i ze 2,5 l - 3 l może podnieść...O3 Combi 1,4 TSI 140KM Elegance
Błękit RACE
Beżowa Alcantara
Columbus
Webasto
Komentarz
-
-
Nie strasz, bo ja zejde do 3.xl/100km bez trumny na dachu :lol:Zamieszczone przez Zorrbox na dachu przy 120km/h to 1.2l/100km
Z/bez klimy tez wychodzi mi roznicy 0,5l w trasie
A mnie ciekawi, czemu jak ktos wiezie kemping za soba, to nie moze rowerow wsadzic do srodka i umocowac sensownie, albo dac na tyl przyczepy, tylko dodatkowo targa je na dachu auta, ktore czesto ledwo 100KM ma mocy i ledwo jedzie
Komentarz
-
-
Sama objętość bagażnika ni wystarczy z uwagi na ciężar pakunków. Zawsze lepiej jest go rozłożyć równomiernie, a nie tylko na tył. Ja zamówiłem do o3 bagażnik dachowy , a kufer zostanie mi z fabii.Zamieszczone przez ZorrWojtas_Poznań, piociel,
box na dachu przy 120km/h to 1.2l/100km więcej, klima ~0,5l/100km, rowery na dachu nie wiem...
PS Co Wy w tych boxach wozicie, nie wystarczy >500l bagażnika?
Komentarz
-
-
Box też ok 500 l i ledwo co wszystko zapakowałem. Tylko łóżko małżeńskie się nie zmieściłoZamieszczone przez ZorrPS Co Wy w tych boxach wozicie, nie wystarczy >500l bagażnika?
Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
Komentarz
-
-
te dane były dla 1.4 TSI, diesel pewnie będzie miał mniejszy przyrost ...Zamieszczone przez MaicroftNie strasz, bo ja zejde do 3.xl/100km bez trumny na dachu :lol:Zamieszczone przez Zorrbox na dachu przy 120km/h to 1.2l/100km
Z/bez klimy tez wychodzi mi roznicy 0,5l w trasie
dorzucę inne dane dla prędkości 120km/h
- otwarte okna --> wzrost spalania 0,3
- samo mocowanie bagażnika --> wzrost spalania 0,5
- bagażnik dachowy
dla 120km/h --> wzrost 1.2
dla 140km/h --> wzrost 1.7
dla 160km/h --> wzrost 2.2
i komentarz: "jeżeli wybierasz się na wakacje może okazać się tańszym wypożyczenie rowerów na miejscu niż ich przewożenie"
daj spokój, dodatkowa masa tak wysoko na pewno nie będzie korzystniejsza ... z resztą są dość spore ograniczenia w obciążalności dachuZamieszczone przez tomekb1Sama objętość bagażnika ni wystarczy z uwagi na ciężar pakunków. Zawsze lepiej jest go rozłożyć równomiernie, a nie tylko na tył.
z mojej strony to tak wygląda:
"już dawno doszedłem do wniosku, iż nie ma takiej pojemności przestrzeni bagażowej, które nasze partnerki nie byłby by wstanie zająć...
jak miałem bagażnik 440l to zawsze był pełen i jeszcze klamoty w środku
jak mam obecnie 515l to też jest pełen i klamoty w środku
i tak podejrzewam, iż z boxem też będzie pełen i sporo klamotów w środku
tylko się człowiek nanosi ... ;-)"Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Komentarz
-
-
kobiety... skąd ja to znam :P zawsze im więcej miejsca tym więcej im go brakuje. Moja 1 mała torba na jej 2 walizy :P przecież nie ruszy się bez prostownicy, lokowki, suszarki itp itd"już dawno doszedłem do wniosku, iż nie ma takiej pojemności przestrzeni bagażowej, które nasze partnerki nie byłby by wstanie zająć...
tylko się człowiek nanosi ... ;-) "O3 Combi 1,4 TSI 140KM Elegance
Błękit RACE
Beżowa Alcantara
Columbus
Webasto
Komentarz
-
-
Święta prawda, cała prawdaZamieszczone przez Zorrz mojej strony to tak wygląda:
"już dawno doszedłem do wniosku, iż nie ma takiej pojemności przestrzeni bagażowej, które nasze partnerki nie byłby by wstanie zająć...
tylko się człowiek nanosi ... ;-)"
Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
Komentarz
-
-
dlatego kupuję auta z coraz mniejszym bagażnikiemZamieszczone przez Zorrz mojej strony to tak wygląda:
cholera panowie podziwiam zabieranie połowy domu ze sobą ;-)
Komentarz
-
-
Ograniczenia w obciążalności dachu, ograniczenia w obciążalności bagaznika - ok, ale przynajmniej tak dupa nie siada . Mój dach (jeszcze fabia) ma dopuszczalne chyba 75 kg. Wykorzystuję to na maxa, a na tył kładę lżejsze rzeczy.Zamieszczone przez Zorrdaj spokój, dodatkowa masa tak wysoko na pewno nie będzie korzystniejsza ... z resztą są dość spore ograniczenia w obciążalności dachuZamieszczone przez tomekb1Sama objętość bagażnika ni wystarczy z uwagi na ciężar pakunków. Zawsze lepiej jest go rozłożyć równomiernie, a nie tylko na tył.
Żeby się pochwalić na wakację oprócz ubrań w fabię zabieram:
- siebie, żonę i dwoje dzieci 12 i 16 lat (córka bierze mnóstwo butów)
- namiot 5 osobowy willowy
- dwa stoliki
- 4 krzesła rozkładane
- leżak
- 2 podwójne materace
- 4 poduszki
- materac do pływania
- kilka kocy
- prześcieradła
- namiocik naplażę
- dwa parawany
- kuchenkę elektyczną
- gary,szklanki, talerze
- grilla
- dywan do przedsionka namiotu
- trzy plandeki
- lodówkę turystyczną 24 litry
- dwa duże prześcieradła
- przynajmniej 8 sporych ręczników
- żelazko, suszarkę do włosów, laptopa
[ Dodano: Sro 07 Sie, 13 18:26 ]
aha, moja fabia to nie kombi ani sedan dla jasności
Komentarz
-
-
tomekb1, z tym grillem to chyba przesadziłeś, a ponieważ jestem przed wakacjami to spróbuję w najbliższym czasie też zrobić listę, aczkolwiek nie jedziemy w tym roku pod namioty więc taka długa nie będzie.
W tym roku z uwagi na to, że żona z córką zakupiły na wakacjach to i tamto , przy wyjeździe musiałem zostawić na kempingu węgiel do grilla, grilla i jeden stolik (był już strasznie sfatygowany).
Nie moglem już upchnąć
trzeba było jak nowożeńcy pociągnąć za sobą ;-)Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Komentarz
-
-
Panowie- przejechałem trasę 240km. Jadąc z różnymi prędkościami (średnia 75km/h)- 1.8TSI 180KM z manualem spaliło...
...6.1L/100. I tyle samo wyszło mi przy dystrybutorze.Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.
Seat Leon FR 1.8TSI 2013
Komentarz
-
-
Mihau, zrobione.
I dziś komputerownia wypluła mi 8.4l/100 w mieście, jeżdżąc tak samo jak wcześniej Lancerem. Start-stop włączony, i wychodzi na to, że wolnossący 1.5 i turbodoładowany 1.8 palą podobne ilości paliwa. :diabelski_usmiechIm bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.
Seat Leon FR 1.8TSI 2013
Komentarz
-
-
A tak mitsumaniacy próbowali porównywać Lancera do SuperbaZamieszczone przez AKaI dziś komputerownia wypluła mi 8.4l/100 w mieście, jeżdżąc tak samo jak wcześniej Lancerem. Start-stop włączony, i wychodzi na to, że wolnossący 1.5 i turbodoładowany 1.8 palą podobne ilości paliwa.
Że taki dynamiczny, że taki oszczędny, komfortowy.... A tu proszę wystarczy trochę pojeździć czym innym
Jeszcze jak porównać ich różnicę w dynamice i osiągach to już w ogóle :shock:
Komentarz
-
Komentarz