Zamieszczone przez Zorr
Spalanie naszych aut - benzyna
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez loruZamieszczone przez ZorrPS Co Wy w tych boxach wozicie, nie wystarczy >500l bagażnika?Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZorrWojtas_Poznań, piociel,
box na dachu przy 120km/h to 1.2l/100km więcej, klima ~0,5l/100km, rowery na dachu nie wiem...
PS Co Wy w tych boxach wozicie, nie wystarczy >500l bagażnika?Zamieszczone przez loruZorr napisał/a:
PS Co Wy w tych boxach wozicie, nie wystarczy >500l bagażnika?
trumna z teściowa tylko do boxa wejdzie :szeroki_usmiech
nie ma co się łudzić: na pewno opór bagażnika dacowego i roweru podniesie wartość spalania. Klima to jak pisano około 0,5 l więc mało ale box z rowerami to i ze 2,5 l - 3 l może podnieść...O3 Combi 1,4 TSI 140KM Elegance
Błękit RACE
Beżowa Alcantara
Columbus
Webasto
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Zorrbox na dachu przy 120km/h to 1.2l/100km
Z/bez klimy tez wychodzi mi roznicy 0,5l w trasie
A mnie ciekawi, czemu jak ktos wiezie kemping za soba, to nie moze rowerow wsadzic do srodka i umocowac sensownie, albo dac na tyl przyczepy, tylko dodatkowo targa je na dachu auta, ktore czesto ledwo 100KM ma mocy i ledwo jedzie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZorrWojtas_Poznań, piociel,
box na dachu przy 120km/h to 1.2l/100km więcej, klima ~0,5l/100km, rowery na dachu nie wiem...
PS Co Wy w tych boxach wozicie, nie wystarczy >500l bagażnika?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZorrPS Co Wy w tych boxach wozicie, nie wystarczy >500l bagażnika?Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftZamieszczone przez Zorrbox na dachu przy 120km/h to 1.2l/100km
Z/bez klimy tez wychodzi mi roznicy 0,5l w trasie
dorzucę inne dane dla prędkości 120km/h
- otwarte okna --> wzrost spalania 0,3
- samo mocowanie bagażnika --> wzrost spalania 0,5
- bagażnik dachowy
dla 120km/h --> wzrost 1.2
dla 140km/h --> wzrost 1.7
dla 160km/h --> wzrost 2.2
i komentarz: "jeżeli wybierasz się na wakacje może okazać się tańszym wypożyczenie rowerów na miejscu niż ich przewożenie"
Zamieszczone przez tomekb1Sama objętość bagażnika ni wystarczy z uwagi na ciężar pakunków. Zawsze lepiej jest go rozłożyć równomiernie, a nie tylko na tył.
z mojej strony to tak wygląda:
"już dawno doszedłem do wniosku, iż nie ma takiej pojemności przestrzeni bagażowej, które nasze partnerki nie byłby by wstanie zająć...
jak miałem bagażnik 440l to zawsze był pełen i jeszcze klamoty w środku
jak mam obecnie 515l to też jest pełen i klamoty w środku
i tak podejrzewam, iż z boxem też będzie pełen i sporo klamotów w środku
tylko się człowiek nanosi ... ;-)"Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Komentarz
-
-
"już dawno doszedłem do wniosku, iż nie ma takiej pojemności przestrzeni bagażowej, które nasze partnerki nie byłby by wstanie zająć...
tylko się człowiek nanosi ... ;-) "O3 Combi 1,4 TSI 140KM Elegance
Błękit RACE
Beżowa Alcantara
Columbus
Webasto
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Zorrz mojej strony to tak wygląda:
tylko się człowiek nanosi ... ;-)"Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Zorrz mojej strony to tak wygląda:
cholera panowie podziwiam zabieranie połowy domu ze sobą ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZorrZamieszczone przez tomekb1Sama objętość bagażnika ni wystarczy z uwagi na ciężar pakunków. Zawsze lepiej jest go rozłożyć równomiernie, a nie tylko na tył.
Żeby się pochwalić na wakację oprócz ubrań w fabię zabieram:
- siebie, żonę i dwoje dzieci 12 i 16 lat (córka bierze mnóstwo butów)
- namiot 5 osobowy willowy
- dwa stoliki
- 4 krzesła rozkładane
- leżak
- 2 podwójne materace
- 4 poduszki
- materac do pływania
- kilka kocy
- prześcieradła
- namiocik naplażę
- dwa parawany
- kuchenkę elektyczną
- gary,szklanki, talerze
- grilla
- dywan do przedsionka namiotu
- trzy plandeki
- lodówkę turystyczną 24 litry
- dwa duże prześcieradła
- przynajmniej 8 sporych ręczników
- żelazko, suszarkę do włosów, laptopa
[ Dodano: Sro 07 Sie, 13 18:26 ]
aha, moja fabia to nie kombi ani sedan dla jasności
Komentarz
-
-
tomekb1, z tym grillem to chyba przesadziłeś, a ponieważ jestem przed wakacjami to spróbuję w najbliższym czasie też zrobić listę, aczkolwiek nie jedziemy w tym roku pod namioty więc taka długa nie będzie.
W tym roku z uwagi na to, że żona z córką zakupiły na wakacjach to i tamto , przy wyjeździe musiałem zostawić na kempingu węgiel do grilla, grilla i jeden stolik (był już strasznie sfatygowany).
Nie moglem już upchnąć
trzeba było jak nowożeńcy pociągnąć za sobą ;-)Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Komentarz
-
-
Panowie- przejechałem trasę 240km. Jadąc z różnymi prędkościami (średnia 75km/h)- 1.8TSI 180KM z manualem spaliło...
...6.1L/100. I tyle samo wyszło mi przy dystrybutorze.Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.
Seat Leon FR 1.8TSI 2013
Komentarz
-
-
Mihau, zrobione.
I dziś komputerownia wypluła mi 8.4l/100 w mieście, jeżdżąc tak samo jak wcześniej Lancerem. Start-stop włączony, i wychodzi na to, że wolnossący 1.5 i turbodoładowany 1.8 palą podobne ilości paliwa. :diabelski_usmiechIm bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.
Seat Leon FR 1.8TSI 2013
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AKaI dziś komputerownia wypluła mi 8.4l/100 w mieście, jeżdżąc tak samo jak wcześniej Lancerem. Start-stop włączony, i wychodzi na to, że wolnossący 1.5 i turbodoładowany 1.8 palą podobne ilości paliwa.
Komentarz
-
Komentarz