Już wiem wszystko na temat mojego spalania i tego co dolegało mojej skodzie Okazało się że komputer podniósł sobie o 10 (tylko nie wiem czego - nie znam się) ilość wtryskiwanego gazu i stąd moje podejrzenia o większe spalanie. I tu jestem pewien, że przez tankowanie na różnych stacjach gdzieś mieszanka była uboga i komputer sobie zakodował większą dawkę i tak mu zostało. Podpięli mi pod kompa, Zmapowali do zera i kazali obserwować czy nie wyskoczy "czek". Jeśli wyskoczy mam podjechać i podniosą wtryskiwanie do 5. No i tyle moich przygód. Teraz zatankuje do pełna i powiem Wam jak mi obecnie będzie paliła moja skoda.
Spalanie naszych aut - LPG (benzyna)
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez x_citeuż wiem wszystko na temat mojego spalania i tego co dolegało mojej skodzie Okazało się że komputer podniósł sobie o 10 (tylko nie wiem czego - nie znam się) ilość wtryskiwanego gazu i stąd moje podejrzenia o większe spalanie. I tu jestem pewien, że przez tankowanie na różnych stacjach gdzieś mieszanka była uboga i komputer sobie zakodował większą dawkę i tak mu zostało. Podpięli mi pod kompa, Zmapowali do zera i kazali obserwować czy nie wyskoczy "czek". Jeśli wyskoczy mam podjechać i podniosą wtryskiwanie do 5. No i tyle moich przygód. Teraz zatankuje do pełna i powiem Wam jak mi obecnie będzie paliła moja skoda.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czernobylZamieszczone przez x_citeuż wiem wszystko na temat mojego spalania i tego co dolegało mojej skodzie Okazało się że komputer podniósł sobie o 10 (tylko nie wiem czego - nie znam się) ilość wtryskiwanego gazu i stąd moje podejrzenia o większe spalanie. I tu jestem pewien, że przez tankowanie na różnych stacjach gdzieś mieszanka była uboga i komputer sobie zakodował większą dawkę i tak mu zostało. Podpięli mi pod kompa, Zmapowali do zera i kazali obserwować czy nie wyskoczy "czek". Jeśli wyskoczy mam podjechać i podniosą wtryskiwanie do 5. No i tyle moich przygód. Teraz zatankuje do pełna i powiem Wam jak mi obecnie będzie paliła moja skoda.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez x_citeJuż wiem wszystko na temat mojego spalania i tego co dolegało mojej skodzie Okazało się że komputer podniósł sobie o 10 (tylko nie wiem czego - nie znam się) ilość wtryskiwanego gazu i stąd moje podejrzenia o większe spalanie. I tu jestem pewien, że przez tankowanie na różnych stacjach gdzieś mieszanka była uboga i komputer sobie zakodował większą dawkę i tak mu zostało. Podpięli mi pod kompa, Zmapowali do zera i kazali obserwować czy nie wyskoczy "czek". Jeśli wyskoczy mam podjechać i podniosą wtryskiwanie do 5. No i tyle moich przygód. Teraz zatankuje do pełna i powiem Wam jak mi obecnie będzie paliła moja skoda.Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez NortheuszZamieszczone przez x_citeJuż wiem wszystko na temat mojego spalania i tego co dolegało mojej skodzie Okazało się że komputer podniósł sobie o 10 (tylko nie wiem czego - nie znam się) ilość wtryskiwanego gazu i stąd moje podejrzenia o większe spalanie. I tu jestem pewien, że przez tankowanie na różnych stacjach gdzieś mieszanka była uboga i komputer sobie zakodował większą dawkę i tak mu zostało. Podpięli mi pod kompa, Zmapowali do zera i kazali obserwować czy nie wyskoczy "czek". Jeśli wyskoczy mam podjechać i podniosą wtryskiwanie do 5. No i tyle moich przygód. Teraz zatankuje do pełna i powiem Wam jak mi obecnie będzie paliła moja skoda.
Andrzej P.
napisał/a:
Nie ktoś tylko Autoryzowany serwis Skody
To już lepiej jechać do serwisu LR
Komentarz
-
-
MIASTO: LPG: 9-10 /PB: 1 - Jazda bez szaleństw.
TRASA: LPG 7.5-8/ PB:0.5-0.7 spokojna jazda max. 120km/h.
2 tygodnie temu octavia miała przegląd gazu (regulacja,filtry itd) także zobaczymy niedługo jak to się odbiło na spalaniu
Używa ktoś tych magicznych "uzdatniaczy paliwa" ? Widziałem też gdzieś specjalne wersje do silników LPG i jestem ciekawy czy to rzeczywiście coś daje ;d
Komentarz
-
-
Koledzy słyszeliście coś że LPG ma zdrożeć o ok. 40gr/L. z uwagi na podniesienie cła na import tego paliwa z Rosji? Coś o tym w AŚ pisali pismaki...Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mkania777Koledzy słyszeliście coś że LPG ma zdrożeć o ok. 40gr/L. z uwagi na podniesienie ca na import tego paliwa z Rosji? Coś o tym w AŚ pisali pismaki...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez x_citeJakoś mi trudno uwierzyć, że robisz po mieście do 460 km - coś tu nie tak.
Jazda po Warszawie i delikatne traktowanie pojazdu...Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mkania777Zamieszczone przez x_citeJakoś mi trudno uwierzyć, że robisz po mieście do 460 km - coś tu nie tak.
Jazda po Warszawie i delikatne traktowanie pojazdu...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osteoretycznie miało to byc od 1.10Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
Komentarz
-
-
Po regulacji dobiłem na zbiorniku 336 km. Zatankowałem do pełna czyli 37,93 l LPG - trochę mało co mnie zdziwiło...zawsze jak mi pikało na koniec gazu po tankowaniu wchodziło plus minus 40 l, a teraz tylko tyle, ale OK. Teraz zobaczymy czy coś poprawiło się czy też nie w spalaniu i ilości przejechanych km.
Komentarz
-
-
piotrek_os, jak się skończy gazownia i tankuję, to wchodzi 42-43litry. (zależy od stacji i chyba temp. na zewnątrz).Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
Komentarz
-
-
Witajcie
U mnie nigdy nie weszło więcej niż 38,5l.... Ostatnio byłem na przeglądzie to mi gaz trochę podkręcili i autko zamiast 9.6l pali ok 9.9l ale za to zdecydowanie się lepiej zbiera Na zbiorniku robię od 390km (miasto) do 450km (trasa)Genialna furka => http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=876165#876165
Najnowsza zabawka http://zulpanter.blogspot.com -> serdecznie zapraszamy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftPrzekladaja :diabelski_usmiech
Jakos zmniejszonego ruchu u dwoch gazownikow nie zaobserwowalem. Ostatnio nawet widzialem zlotowe ktory gazowal swoja Astre H, wiec jak ten po tylu latach przemogl sie do oszczednosci to tak zle nie moze byc
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osZamieszczone przez MaicroftPrzekladaja :diabelski_usmiech
Jakos zmniejszonego ruchu u dwoch gazownikow nie zaobserwowalem. Ostatnio nawet widzialem zlotowe ktory gazowal swoja Astre H, wiec jak ten po tylu latach przemogl sie do oszczednosci to tak zle nie moze byc
[ Dodano: Pon 15 Paź, 12 09:27 ]
Zamieszczone przez mkania777Koledzy słyszeliście coś że LPG ma zdrożeć o ok. 40gr/L. z uwagi na podniesienie cła na import tego paliwa z Rosji? Coś o tym w AŚ pisali pismaki...Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PodbielU mnie nigdy nie weszło więcej niż 38,5l.... Ostatnio byłem na przeglądzie to mi gaz trochę podkręcili
Skoro tyle nie wchodzi to albo rurka nie się dna butli (czyli nie wybiera całego gazu) albo pływak źle ustawiony.
[ Dodano: Sob 27 Paź, 12 09:23 ]
Sprawdziłem, ile gazu mi wciąga Octa w mieście - wyszło 11,7l/100km (korki, krótkie odcinki). Przy okazji sprawdzenie, ile wchodzi mi do pustej butli --> 47 litrów. Jest OK.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Skoro pospólstwo chwali sie spalaniem - tez to uczynie.
W trybie miejskim jezdze ponizej 10%.
Przewazaja odcinki 20 km.
spalanie benz. 6.5l, LPG ostatni pomiar 8.3l.
Spalanie w trasie 2x 400km 4 osoby + 100kg w bagazniku. - 8.1l.
Jako ciekawostke dodam ze przed wymiana termostatu spalanie LPG bylo ok 0.4l wieksze.Sprzedam nowe sprezyny Lesjofors O1 tył
Jeżdżę w blasku
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...339092#1339092
Komentarz
-
-
Po regulacji LPG spalanie skodzinki to 9,75 litra w cyklu mieszanym 200 km trasa a 200 miasto. W sumie na pełnym baku zrobiłem 397 km. Co przy wcześniejszych wynikach z moim spalaniem jest wynikiem bardzo dobrym A mam ciężką nogę hehe Teraz zrobiłem trasę na Kraków i okolice - mam ponad 300 km już przejechanym od tankowania i kontrolka miga między ostatnią lampką zieloną a czerwoną Także koło setki jeszcze zrobię.
Komentarz
-
Komentarz