Wszystko o Vag-Com'ie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • innova
    Rider
    • 2011
    • 554

winni77

podążając za postawionym przez Ciebie pytaniem oraz szukając odpowiedzi pociągnę temat i rozleję mleko

zanim jednak to pozwolę sobie na kilka komentarzy odnośnie świadomości kolegów z Irlandii:
    - dopracowaliśmy rozwiązanie dla współpracy tych kabli z 11.3
    - w żadnym wypadku nie należy uruchamiać wersji 10.6.5 pobranej ze strony R-T na tych kablach, ta przygoda skończy się pierwszego dnia a najdalej w tydzień w zależności od tego czy mamy kompa podpiętego do netu czy też nie.

no to jazda:

nikt nie powiedział że ten kabel nie jest ORI, wręcz przeciwnie, to jest (ten przykład) konsekwencja i zobrazowanie głupoty menadżerów wielu korporacji z Europy zachodniej. Zarządy firm nie mając innych pomysłów na kolejne cięcia i optymalizacje kosztów oraz poprawę bilansów a chcąc się wykazać przed Radą Nadzorczą wynosiły w ostatnich latach produkcję do Azji. Część niemieckich firm już się połapała że to był pomysł do bani i wróciły z produkcją do Europy ale przykładowo Włochy właśnie padają w gruzach gospodarczo z tego powodu, iż nie zrobiły tego na czas. Natomiast wracając do "bohaterów" z R-T (lub partnerów) to Ci zamówili sobie partię przykładowo 1000-10000sztuk (partner lokalny z danego kraju przykładowo 100sztuk) oczekując od fabryk chińskich maksymalnie niskiej ceny tymczasem krzem (w zamyśle komponenty w postaci układów scalonych) jest tani ale w partiach zakupu 100 000 sztuk i więcej. Chińskie linie montażowe są bardzo nowoczesne (bodaj najnowocześniejsze i najbardziej zaawansowane) i efektywne a dobry efekt ekonomiczny można uzyskać przy produkcjach rzędu milionów sztuk przy tak małych urządzeniach, jakim jest ten kabel VAG. Fabryka wyszła naprzeciw oczekiwaniom niskiej ceny a że poza dostarczonymi tysiącami sztuk do zamawiającego musiała coś zrobić z resztą swojego potencjału - zresztą od początku chińczycy zostali zmuszeni będąc dociskani ceną do wymyślenia takiego scenariusza (zresztą znany był już od dawna) - u nich produkcja partii 1000sztuk to produkcja serii próbek i koszty uruchomienia produkcji oraz komponentów nie są wcale niskie.

kolejny ciekawy epizod w sprawie otwiera sobie wewnętrzna zawartość obudowy takiego interfejsu, w którym znajdujemy między innymi zapis Made in USA. To spostrzeżenie pozostawimy do rozpisania z chwilą otwarcia dyskusji na temat aspektów polityczno - podatkowych.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN

Komentarz

• irka68
      Ambiente
      • 2011
      • 123

Szanowni Koledzy ,

Mam prośbę odnośnie KIEROWNICY MULTIFUNKCYJNEJ a mianowicie czy mógłby mi ktoś opisać krok po kroku najlepiej zdjęciowo jak wykonać KODOWANIE kierownicy multifunkcyjnej po wymianie ze zwykłej :-)

pozdrawiam,

Irka

Komentarz

• Enriquez
        RS
        • 2009
        • 7685
        • Superb III (3V3)

na 3 pozycji od końca kodowania (od prawej) dajesz 5 zamiast 0 i to wszystko
        Pozdrawiam
        Marcin

Komentarz

• irka68
          Ambiente
          • 2011
          • 123

Enriquez,

Mam prośbę czy możesz mi przesłać skan zdjęcia tej pozycji gdzie mam wpisać 5 zamiast 0

dzięki

Komentarz

• tomaszwrc
            Rider
            • 2010
            • 368
            • Octavia II combi (1Z5)
            • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

kupiłem kabelek http://allegro.pl/show_item.php?item=1931158159
            Szukam ściągnąłem http://vag-com.pl/download.html

Rozumiem że jest VAG COM i VCDS? czy oba to to samo?
            Dzieki za info bo się gubie

Komentarz

• Enriquez
              RS
              • 2009
              • 7685
              • Superb III (3V3)

vag com to prehistoryczna wersja VCDS
              instalując oryginał na kablu za 25 zł jest duża szansa, że będziesz musiał zamówić drugi
              Pozdrawiam
              Marcin

Komentarz

• Subaru
                Rider
                • 2005
                • 640

tomaszwrc, Ściągnąłeś ori soft. Musisz szukać starej wersji 3.11
                Koniki są po to by je karmić

Komentarz

• tomaszwrc
                  Rider
                  • 2010
                  • 368
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

właśnie mam problem z poszukaniem starszej. zależy mi na PL.
                  Jak ktoś podrzuci jakiegoś linka do PL (jesli są) będę wdzięczny

Komentarz

• irka68
                    Ambiente
                    • 2011
                    • 123

Panowie , jak zakodować moduł 5K0-953-569-B aby sterował :

- radiem BOLERO
                    - komputerem pokładowym

dzięki

Irka

Komentarz

• K_Popiel
                      Rider
                      • 2010
                      • 608

No niestety pomysły się skończyły i tu proszę o pomoc, może ktoś ten problem rozwiązał. Nie mogę się połączyć z modułem klimatyzacji w moim samochodzie (Octavia 2001r, klima manualna). Próbowałem różnych programów jak i interfejsów, od zwykłego VAG 321.1 poprzez VCDS Lite w połączeniu ze zwykłym interfejsem KKL. Dziś podłączałem świeżo zakupiony interfejs /oczywiście klon/ poprzez program VCDS-11.3.0 i efekt ten sam jak nie widział klimy tak nie widzi. Może ktoś spotkał się z tym i może coś pomóc, będę wdzięczny za sugestie.
                      // Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
                      ------------------------------------------------------

Komentarz

• Doba
                        Rider
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 357
                        • Octavia III (5E3)
                        • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez K_Popiel
                        No niestety pomysły się skończyły i tu proszę o pomoc, może ktoś ten problem rozwiązał. Nie mogę się połączyć z modułem klimatyzacji w moim samochodzie (Octavia 2001r, klima manualna). Próbowałem różnych programów jak i interfejsów, od zwykłego VAG 321.1 poprzez VCDS Lite w połączeniu ze zwykłym interfejsem KKL. Dziś podłączałem świeżo zakupiony interfejs /oczywiście klon/ poprzez program VCDS-11.3.0 i efekt ten sam jak nie widział klimy tak nie widzi. Może ktoś spotkał się z tym i może coś pomóc, będę wdzięczny za sugestie.
                        K_Popiel - a z czym Ty chcesz się połączyć?
                        MECHANIKA # WULKANIZACJA # MYJNIA # SPRZEDAŻ NOWYCH OPON # PROSTOWANIE FELG #

Zapraszamy : http://ww.facebook.com/navigator.auto

# # # # # # # # # # #

Moja O2
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51159

Komentarz

• K_Popiel
                          Rider
                          • 2010
                          • 608

08 - Auto HVAC - z tym sterownikiem.

Komentarz

• looker
                            RS
                            • 2008
                            • 1886
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Ale Auto HVAC to jest Climatronic a Ty masz manual - może dlatego ?
                            OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                            SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• Buli.31
                              Drive
                              • 2010
                              • 82

Z manualną klimą w O1 się nie połączysz mam tak samo u siebie ale za to łączyłem sie z climatikiem w fabii 1

Komentarz

• K_Popiel
                                Rider
                                • 2010
                                • 608

Dzięki za odpowiedzi, fakt u kumpla w Fabii 1 niby klima manualna ale na pokrętle ma wypisane temperatury dało radę się połączyć, u mnie niestety nie oraz u kumpla w golfie IV gdzie ma klimę manualną również, czyżby ten typ tak miał ?

Komentarz

• Sev
                                  L&K
                                  • 2007
                                  • 1295

Zamieszczone przez K_Popiel
                                  Fabii 1 niby klima manualna ale na pokrętle ma wypisane temperatury
                                  To jest półautomat - climatic (taką miałem w fabii). Całkiem ręczna nie ma temperatur na pokrętle (taką ma moja mama w swojej fabii).
                                  6Y20VT codename FiA - v.1.5 - 213KM/339Nm
                                  Polecam NETCAR.PL - Opony i Felgi, VAGSerwis.pl

Komentarz

• looker
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 1886
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Pytanie dot. działania VCDS 912 EN.
                                    W czasie próby uruchomienia Autoscan-u dzieje się coś takiego jak na załączonym screenie tzn. niby są skanowane poszczególne sterowniki ale nie ma żadnych informacji w oknie programu. Jaka może być tego przyczyna ? Reinstalacja programu nic nie dała, interface jest widziany w systemie kompa właściwie.
                                    Załączone pliki

Komentarz

• K_Popiel
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 608

A jak wygląda sprawa gdy wchodzisz w każdy sterownik oddzielnie np w silnik, abs, itp ?

Komentarz

• innova
                                        Rider
                                        • 2011
                                        • 554

Zamieszczone przez looker
                                        Pytanie dot. działania VCDS 912 EN.
                                        ta wersja została tak zmodyfikowana, iż nie dojdziesz czy jest OK czy też nie. Ona zawsze wyświetla że jest niby OK żeby nie drażnić użytkownika zafałszowując tym samym właściwy obraz/stan
                                        --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                        Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN

Komentarz

• looker
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 1886
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

innova, możesz przybliżyć bo nie łapię ?
                                          K_Popiel, nie sprawdzałem - dam znać po kolejnym podłączeniu.

Komentarz

• innova
                                            Rider
                                            • 2011
                                            • 554

już Ci przybliżam: wersja softu którą wskazałeś została tak zmodyfikowana (aby soft działał stabilnie na lata to musi zostać "poprawiony") przez pewną grupę programistów, iż nawet jak masz uwalony kabel to nie dostrzeżesz tego w zkaładce About (tam zawsze będzie OK) tylko dopiero jak zaczniesz zabierać się przykładowo za kodowanie długie i inne funkcje weryfikujące faktyczny status licencji. Ogólnie (nawet poprzez forum proponowali mi swoje rozwiązania) plączą się różni ludzie, którzy wciskają ludziom rozmaite ciemnoty jako fajne rozwiązania, które już kilku osobom zdążyłem przybliżyć jako wrzucenie Rozalki na dwie zdrowaśki do pieca w celu uleczenia.
                                            _______________________________________

Komentarz

• agrala
                                              Rider
                                              • 2011
                                              • 397

Czy kazdy ryzowy VCDS ma problem z kasowaniem inspekscji olejowej z automatu?
                                              Kilka roznych autek i kanaly odcztytane, wartosci pokazane w tabelce a jak chce skasowac to wyskakuje ze pirat.
                                              Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
                                              Emulator czujnika poziomu oleju G266
                                              Napraw sterowników AIRBAG

Komentarz

• Guguś
                                                L&K
                                                S_OCP Member
                                                • 2008
                                                • 1212

agrala, może zassałeś aktualizację, bo skąd niby ryżowy ma wiedzieć o oryginałach jak on sam w sobie jest ori :szeroki_usmiech

Tak poważnie, coś nie tak z tym kablem, ja jeszcze się nie spotkałem z czymś takim w ryżowych kabelkach.
                                                __________________________________

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

• agrala
                                                  Rider
                                                  • 2011
                                                  • 397

Kabelek trzymany z dala od internetu, chodzi na "oryginalnym" oprogramowaniu.
                                                  Wchodze w kasowanie inspekcji, odczytuje kanaly ze sterownika, wyswietla je w tabelce, chce skasowac a tu zaczyna wyskakiwac mnustwo okienek z napisem ze wersja nie oryginalna czy jakos tak a inspekcji nie kasuje i musze sam wpisywac w kazdym bloku odpowiednie wartossci.
                                                  Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
                                                  Emulator czujnika poziomu oleju G266
                                                  Napraw sterowników AIRBAG

Komentarz

• innova
                                                    Rider
                                                    • 2011
                                                    • 554

a co masz obecnie w zakładce About ?
                                                    Sprawdź w tej kolejności: podłącz do kompa, do samochodu, zrób TEST i SAVE a następnie wskocz do About i powiedz co tam widzisz, tj w jakim kolorze wyświetla Ci się to co związane z licencją: czerwonym czy zielonym ?

[ Dodano: Sob 07 Sty, 12 22:37 ]
                                                    Zamieszczone przez agrala
                                                    Czy kazdy ryzowy VCDS ma problem z kasowaniem inspekscji olejowej z automatu?
                                                    dla samochodów od roku MY 2010 inspekcje olejowe kasujesz tylko w Instrumentach a nie w SRI Reset
                                                    _______________________________________

Komentarz

Pracuję...