Zamieszczone przez qorzen
(no może z tym silnikiem, ale zaraz się przyznaję, że faktycznie takim nie pomykałem więc jeżeli go testowałeś i jest ok to...BRAĆ KUPOWAĆ I CIESZYĆ SIĘ JAZDĄ :yay:
Nie jest łatwo wyskoczyć z 70 tysiaków, szczególnie kiedy połowa osób próbuje mi wybić OII z głowy, a połowa mówi że to rewelacyjna alternatywa. Dla mnie Octavia Combi jest ok - niby będzie kosztowała prawie 70000, ale będzie miała lakier metalik, 600 litrowy bagażnik, alufelgi 16, fabryczny alarm, przyciemniane szyby, tempomat, radio z mp3, skórzaną kierownicę, klimatronik, krytykowany silnik 1.2 tsi (krytykowany przez osoby które go nie posiadają
) który bije osiągami większość diesli i wolnossących benzynówek z zakresem mocy 100-130 kM... Szukam, szukam i nic podobnego, w zbliżonej cenie i z ww wyposażeniem nie mogę znaleźć. Tylko nie pokazujcie mi znowu jakiegoś golasa w sedanie za 65 tys 
(no może z tym silnikiem, ale zaraz się przyznaję, że faktycznie takim nie pomykałem więc jeżeli go testowałeś i jest ok to...BRAĆ KUPOWAĆ I CIESZYĆ SIĘ JAZDĄ :yay:
. Wszystko inne (no może poza klimą traci znaczenie :szeroki_usmiech ).
Świetny silnik, ale mi zależy też na innych rzeczach które wymieniłem powyżej.
Mam wiele wątpliwości jeżeli chodzi o OII, więc chętnie wysłucham logicznych podpowiedzi. Tylko zależy mi na racjonalności, jeżeli piszę że potrzebuję nadwozia kombi z oszczędną benzyną do jeżdżenia po mieście, to niech nikt mnie nie przekonuje że C5 czy Cruze w dieslu są lepsze........ Poza tym bardzo ważny jest koszt leasingu, więc co z tego że konkurencyjne autko kosztuje 60 tys, jeżeli po dodaniu kosztów wychodzi 70 tys, a OII za 69tys wyjdzie 72tys.
Mam wiele wątpliwości jeżeli chodzi o OII, więc chętnie wysłucham logicznych podpowiedzi. Tylko zależy mi na racjonalności, jeżeli piszę że potrzebuję nadwozia kombi z oszczędną benzyną do jeżdżenia po mieście, to niech nikt mnie nie przekonuje że C5 czy Cruze w dieslu są lepsze........ Poza tym bardzo ważny jest koszt leasingu, więc co z tego że konkurencyjne autko kosztuje 60 tys, jeżeli po dodaniu kosztów wychodzi 70 tys, a OII za 69tys wyjdzie 72tys.

Prawda jest taka że nikt skodzie do pięt nie siega w kwestii stosunku ceny do jakosci, zresztą widac to po rankingach sprzedawalnosci sie tych samochodów, itp itd.
Komentarz