Zamieszczone przez qorzen
Octavia 1.2 TSI za 68500 - warto?
Zwiń
X
-
-
-
Zamieszczone przez FerdJa Ci odradzałem tylko silnik 1.2 tsi, a nie Octavię. Pamiętaj, że apetyt rośnie w miarę jedzenia. Wiem to min. po sobie :diabelski_usmiech . Moja tęsknota do 200 koni i więcej jest coraz silniejsza . Wszystko inne (no może poza klimą traci znaczenie :szeroki_usmiech ).
jak uzna że za mało koni to sobie program zrobi i będie to jeździło tak jak 1.4 tsi
w serii i tak będzie mial cos ok 115 koni wiec po programie do 140 mozna miećBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez FerdWiem to min. po sobie :diabelski_usmiech . Moja tęsknota do 200 koni i więcej jest coraz silniejsza
Kupi 1.4, albo 1.8 i za dwa miesiące qorzen założy wątek "pomocy bo dużo pali".
qorzen, bezwzględnie wykonaj jazdę próbną przed zakupem. W niektórych salonach jest nawet możliwość wypożyczyć samochód na weekend więc pogadaj. Taka jazda "na spokojnie" jest nieporównywalnie lepsza niż 5 kilometrów zrobione ze sprzedawcą na fotelu obok.O2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez qorzenŚwietnie, tylko to nie jest kombi Świetny silnik, ale mi zależy też na innych rzeczach które wymieniłem powyżej.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftqorzen, To masz juz cene od Danielcia, czy jakas wydumana z palca ??
[ Dodano: Czw 24 Maj, 12 12:21 ]
Zamieszczone przez pandzikZamieszczone przez qorzenŚwietnie, tylko to nie jest kombi Świetny silnik, ale mi zależy też na innych rzeczach które wymieniłem powyżej.
Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez qorzenZamieszczone przez Maicroftqorzen, To masz juz cene od Danielcia, czy jakas wydumana z palca ??
[ Dodano: Czw 24 Maj, 12 12:21 ]
Zamieszczone przez pandzikZamieszczone przez qorzenŚwietnie, tylko to nie jest kombi Świetny silnik, ale mi zależy też na innych rzeczach które wymieniłem powyżej.
Pozdrawiam.
Ten sam dylemat przechodzilem 2 lata temu i wybralem Octe z tym własnie silnikiem i nawet chwile nie żalowalem, silnik do miasta idealny, mało pali, jest prosty do bólu, 8 zaworowy , nie ma tam sie co popsuć. Dynamika elegancka. Jak masz dobra oferte od danielcia to nawet sie nie zastanawiaj , bierz leasing na 2-3 lata i ciesz sie z bezproblemowej bezawaryjnej , komfortowej i bezpiecznej jazdy. Uwierz że SKODA ma tak super ceny że nikt ich nie jest w w stanie pobić biorac pod uwage co za to oferują. Ja wręcz uważam że te samochody jak na to co oferują to są nieprzyzwoicie tanie, ale to chyba dobrze dla nas kupującychNapisane za pomocą batonika KitKat
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez exportsubrippTen sam dylemat przechodzilem 2 lata temu i wybralem Octe z tym własnie silnikiem i nawet chwile nie żalowalem, silnik do miasta idealny, mało pali, jest prosty do bólu, 8 zaworowy , nie ma tam sie co popsuć. Dynamika elegancka. Jak masz dobra oferte od danielcia to nawet sie nie zastanawiaj , bierz leasing na 2-3 lata i ciesz sie z bezproblemowej bezawaryjnej , komfortowej i bezpiecznej jazdy. Uwierz że SKODA ma tak super ceny że nikt ich nie jest w w stanie pobić biorac pod uwage co za to oferują. Ja wręcz uważam że te samochody jak na to co oferują to są nieprzyzwoicie tanie, ale to chyba dobrze dla nas kupujących
[ Dodano: Czw 24 Maj, 12 13:44 ]
Zamieszczone przez MaicroftNie grzesz, wyznawcy mowią ze TSI chodzi na powietrze i co ktorych wdech wacha benzyne :twisted:
Komentarz
-
-
pandzik, Maicroft,
nie bardzo rozumiem, uszczypliwość ;-)
Wiem że dane na papierze nie zawsze pokrywają się z z rzeczywistością, ale jestem praktycznie pewien, że 1.8TSI przy jeździe z użyciem max 100KM będzie mniej spalał od 1.6 MPI. (tak też jest w danych technicznych)
1.2 TSI będzie spalał znacząco mniej.
Inna sprawa to LPG ale to kwestia ceny paliwa jest a nie spalania.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez exportsubrippwybralem Octe z tym własnie silnikiem i nawet chwile nie żalowalem, silnik do miasta idealny, mało pali, jest prosty do bólu, 8 zaworowy , nie ma tam sie co popsuć. Dynamika elegancka.
Komentarz
-
-
Zorr, Wczoraj patrzylem na info o nowej Pandzie 1.2. Spalanie bylo identyczne z tym jakie ja mialem w Pandzie... tylko ze ja mialem diesla, a benzynowa palila rowno 3l wiecej niz na tej karteczce.
Zorr, Tylko ciekawe czemu wiekszosci srednia wychodzi ponad 10l, nie chca oszczedzac czy to jest to mniej niz w 1.6 gdzie tyle wlasnie wychodzi.
Szkoda ze na motostat nikt nie pisze srednich predkosci, wtedy mozna by stwierdzic na ile to miasto miastu rowne. Gdzies tam znalazlem przy sredniej 23-25km/h ze zbiornika przy tej mocy wychodzi 11,5-12l Musialbym poszukac jakiegos 1.2TSI teraz i 1.6 dla porownania. U mnie wychodzi 8-8,5l jak mozna sprawdzic.
Ja powtarzam, spalanie spalaniu nie rowne. Dlatego ja patrze tylko na wartosci max jakie ludzie maja na motostat, bo auto wiecej palic nie bedzie. Moze tylko mniej :twisted: A powtarzam to wielokrotnie, bo potem jak to mialo juz tu miejsce kilku krotnie jest lament, ze mi pali X, a innym pali 3/4X, a sa tacy ze 1/2X
Komentarz
-
-
[quote="pandzik"]Zamieszczone przez exportsubrippTen sam dylemat przechodzilem 2 lata temu i wybralem Octe z tym własnie silnikiem i nawet chwile nie żalowalem, silnik do miasta idealny, mało pali, jest prosty do bólu, 8 zaworowy , nie ma tam sie co popsuć. Dynamika elegancka. Jak masz dobra oferte od danielcia to nawet sie nie zastanawiaj , bierz leasing na 2-3 lata i ciesz sie z bezproblemowej bezawaryjnej , komfortowej i bezpiecznej jazdy. Uwierz że SKODA ma tak super ceny że nikt ich nie jest w w stanie pobić biorac pod uwage co za to oferują. Ja wręcz uważam że te samochody jak na to co oferują to są nieprzyzwoicie tanie, ale to chyba dobrze dla nas kupujących
[ Dodano: Czw 24 Maj, 12 13:44 ]
Zamieszczone przez Maicroft
nie powiem bo mi dealera odbijesz
.
.
.
PS.
Podaj mi przyklad tak samo zajebistego auta , z takim wyposazeniem, z dynamicznym silnikiem co fajnie zbiera sie spod swiateł, malo pali , ma super materialy w srodku, mięciutki kokpit a nie plastiki jak wyciosane siekierą jak to jest np w VW Touran, nic w nim nie trzeszczy, jest nieawaryjne i za takie pieniadze to odrazu sprzedaje swoją octe i lece do salonu kupic coś innego Prawda jest taka że nikt skodzie do pięt nie siega w kwestii stosunku ceny do jakosci, zresztą widac to po rankingach sprzedawalnosci sie tych samochodów, itp itd.Napisane za pomocą batonika KitKat
Komentarz
-
-
Maicroft, miasto miastu nierówne a i ta sama trasa pokonywana dzisiaj nie równa się jutrzejszej. Już kiedyś pisałem, 1.8TSI pali mi w mieście na odcinku 4km z 1 zatrzymaniem w przedszkolu od 8.0l/100km do 16.5l/100km.
No ale to chyba każdy wie, tak samo jak fakt, iż diesel o podobnej mocy pali od 15% do 30% mniej zależnie od tego jak się ciśnie.
PS Osobiście jakbym miał wybierać między 1.6MPI + LPG a 1.2TSI do miasta to wybrałbym opcje 1.6MPI.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Zamieszczone przez BADYLAgamek12, co masz na myśli pod względem "wyposażenia"?
dokladnei , wyszedlem z tego samego zalozenia kupujac moją O2FL. Ja dalem za swoją 55 tys pln a jak widze ze ludzie płacą za to samo auto po 70-80 to ich podziwiam. Jakie trzeba przebiegi robić żeby taka różnica w cenie sie zwrócila?Napisane za pomocą batonika KitKat
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez exportsubrippdokladnei , wyszedlem z tego samego zalozenia kupujac moją O2FL. Ja dalem za swoją 55 tys pln a jak widze ze ludzie płacą za to samo auto po 70-80 to ich podziwiam. Jakie trzeba przebiegi robić żeby taka różnica w cenie sie zwrócila?
Komentarz
-
Komentarz