TEMPOMAT SKODA OCTAVIA II

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• sebos81
    odpowiedział(a)
    Zrobilem scan i wyszlo mi takie coś
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• sebos81
    odpowiedział(a)
    Witam dziś zamontowałem manetkę zeapoloną z tempomatem i nieatety narazie nie działa zrobiłem kodowanie silnika i modułu kierownicy jutro szukam przyczyny

Zostaw komentarz:

• koleś
    odpowiedział(a)
    Opcja druga czyli brak kabelka z modułu do podszybia.
    Pin 13 w module i pin 4 w niebieskiej na podszybiu. Jak nie masz to mogę wysłać.

Zostaw komentarz:

• pakeroso
    odpowiedział(a)
    Założyłem tempomat 1K0953513A, dwa żółte kabelki połączyłem, zaprogramowałem VAGiem i nie działa

Kod:
    17977 - Przełącznik ukł.utrzymywania zadanej prędkości jazdy (E45) 
                P1569 - 008 - niewiarygodny sygnał - Sporadyczny
                 Ramka zamrożona:
                        Obroty silnika: 0 /min
                        Prędkość: 0.0 km/h
                             0
                        Bity binarnie: 00000001
                        Obroty silnika: 704 /min
                        Prędkość: 0.0 km/h
                             0
                        Bity binarnie: 00000100

Kody gotowości: 1110 1101
    Mam poszukać nowej manety, czy możliwe, że brak mi kabla lecącego z kiery do kompa silnika?

Auto z 2004, wersja Classic więc słaba pod tym względem. I widzę, że tutaj ziomeczek miał podobnie http://forum.octaviaclub.pl/forum/octavia-ii-octavia-ii-fl-octavia-ii-tour-1z/doposażanie-retrofitting-aa/16628-tempomat-skoda-octavia-ii?p=1913308#post1913308

Zostaw komentarz:

• sebos81
    odpowiedział(a)
    ok dziękuję bardzo

Zostaw komentarz:

• koleś
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez sebos81 Zobacz wpis
    nr modułu mam 5k0 953 521 bm
    To nie jest numer modułu.

5K0953501AT
    To będzie pasować.

1K5953501S
    To też będzie pasować.

Zostaw komentarz:

• sebos81
    odpowiedział(a)
    znalazłem takie coś
    1K5953501S
    5K0953501AT

Zostaw komentarz:

• sebos81
    odpowiedział(a)
    a poda ktoś numer manetki jaki mam założyć mam u siebie maxi dot i kiere multifunk
    z g óry dzięki

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Manetki masz zespolone, moduł obsłuży tempomat.

Zostaw komentarz:

• sebos81
    odpowiedział(a)
    i czy ten moduł obsłuży tempomat?

Zostaw komentarz:

• sebos81
    odpowiedział(a)
    Witam chciałbym założyć tempomat nr modułu mam 5k0 953 521 bm czy ktoś wie czy w O2FL 2012 jest manetka zespolona czy nie i jaki ma mieć numer?

Zostaw komentarz:

• koleś
    odpowiedział(a)
    To nie ma znaczenia. Kup i przyjedź to Ci to zrobię tak, że na pewno będziesz zadowolony. Gwarantuję.

Zostaw komentarz:

• sharkin
    odpowiedział(a)
    Dzięki tylko z tego co zaważyłem obsługi komputera one nie mają a ja mam komputer

Zostaw komentarz:

• koleś
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez sharkin Zobacz wpis
    manetki zespolone do Octavii II TOUR 1.6 2011 rocznik
    Te będą Ci pasować.

Zostaw komentarz:

• koleś
    odpowiedział(a)
    Ja mogę poradzić. Przyjedź to Ci zrobię tempomat.
    1K0953503GJ też nie będą pasować .
    Ostatnio edytowany przez koleś; 6390.

Zostaw komentarz:

• sharkin
    odpowiedział(a)
    ok , a te 1k0953503 GJ poradzicie cos?

Zostaw komentarz:

• koleś
    odpowiedział(a)
    Nie będą pasować. To są do O2. Do roku 2010.

Zostaw komentarz:

• sharkin
    odpowiedział(a)
    Witam Mam pytanie .Czy te manetki zespolone do Octavii II TOUR 1.6 2011 rocznik 1K0953503JG Panowie ?

Zostaw komentarz:

• koleś
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez brofi Zobacz wpis
    Czy włączenie tempomatu powinno być sygnalizowane kontrolką na zegarach ? Kontrolka w liczniku jest, tyle że nie świeci.
    Pomimo, że jest kontrolka to może się nie świecić. Taką masz po prostu wersję licznika.

Zostaw komentarz:

• brofi
    odpowiedział(a)
    Witam.
    Podepnę się z pytaniem w tej dyskusji. W mojej 02 z 2005 r mam fabryczny tempomat, licznik z maxidotem. Czy włączenie tempomatu powinno być sygnalizowane kontrolką na zegarach ? Kontrolka w liczniku jest, tyle że nie świeci.

Zostaw komentarz:

• kam5
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Maciek_0850 Zobacz wpis
    #kam5, ja ostatnio OLX'a i allegro przekopałem w poszukiwaniu takiej samej

jak jesteś zainteresowany zakupem to z tego co widzę na OLX została jeszcze ta:
    OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl

To jest chyba najtańsza z obecnie wystawionych, ale możesz jeszcze spróbować do niego zagadać, żeby wysyłkę zrobił w cenie czy coś.
    Dzieki Macieju napisałem do człowieka.Nie ma foto tempomatu ale może podesle.Cena jest atrakcyjna.Dam znać jak pójdą targi.

Zostaw komentarz:

• Maciek_0850
    odpowiedział(a)
    #kam5, ja ostatnio OLX'a i allegro przekopałem w poszukiwaniu takiej samej

jak jesteś zainteresowany zakupem to z tego co widzę na OLX została jeszcze ta:
    OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl

To jest chyba najtańsza z obecnie wystawionych, ale możesz jeszcze spróbować do niego zagadać, żeby wysyłkę zrobił w cenie czy coś.

Zostaw komentarz:

• kam5
    odpowiedział(a)
    Faktycznie zapomniałem u siebie w serii mam wyswietlacz z komputerem pokładowym ale bez maxi. No i manetka po prawej z obsługą funkcji.

Czy orientujecie się czy kupując zintegrowany moduł można go otworzyć i przełożyć rączkę z obsługą komputera do tej bez. Z tego co widze to są 2 wiązki kablowe na lewą i prawą łopatkę - zatem chyba możliwe byłoby kupno za 150zł wersji z tempo ale bez obsługi mfa i rozkrecenie zdemontowanie prawej manetki wycieraczek,a nastepnie wstawienie tej mojej oryginalnej.

Zestaw z pełną obsługa to ponad 300zł, jeszcze do 200zł bym ugryzł, powyżej to już mało opłacalne sie robi modowanie.

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Jak już kupować to taką, ktora obsluguje też komputer pokładowy np. https://www.autoczescionline24.pl/valeo-7615449.html

Zostaw komentarz:

• Maly745
    odpowiedział(a)
    W linkach które podałeś są manetki bez komputera pokładowego MFA, poszukaj takich które maja sterowanie MFA zarazem będziesz miał 2 mody

Zostaw komentarz:

Pracuję...