Re: O2FL Mint montaż i aktywa komputera i tempomatu W-wa
Zamieszczone przez jeremy_b
Witam,
czy ktoś może mi wykonać usługę polegającą na wymianie manetek i montażu modułu w O2FL Mint w Warszawie/okolicy.
Zgodnie z tym tematem: mam manetki i moduł - co jeszcze - dogadamy.
ja moge, w next week jade do domu, Pisz na PW co masz, autoscan i co kupiłes (nry itp)
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Jak poznać czy w moim egzemplarzu szkodnika jest manetka zespolona czy nie?
MRadar
Napisz rocznik auta. Możesz tez rozdzielić osłonę kolumny kierowniczej i zobaczysz co masz. Lub zrób fotkę i daj tutaj.
Górna połówka osłony jest wciśnięta w dolną na zaczepach. Wystarczy, że na podziale podważysz cieniutkim śrubokrętem. Zacznij jak najbliżej kierownicy. Najpierw z lewej a potem z prawej strony.
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Wydaje mi się że od 22 tyg 2010. Taka była informacja w katalogu akcesoriów do O2. Można było kupić sam tempomat właśnie od 22tyg 2010. Zakładam, że wtedy weszły zespolone...
Mam takie pytanko, powożę O2FL 1,6 z 2012 czyli zapewne przełącznik zespolony, wymarzyłem sobie MFA i tempomat. Nawet zanabyłem cały przełącznik z tymi funkcjami na Alledrogo i teraz się zastanawiam czy to da się uruchomić. Jakich komplikacji się spodziewać i czy to jest możliwe?
Jakich komplikacji się spodziewać i czy to jest możliwe?
Forumowa wróżka ma wolne , a kryształowa kula nic nie pokazuje :diabelski_usmiech .
Przy modyfikacjach trzeba wiedzieć co się ma na pokładzie (od tego się zaczyna ) a dopiero brać się za zbieranie potrzebnych podzespołów , a widzę że ty zabierasz się od drugiej strony 8) .
Proponuje zapoznać się też z tym wątkiem : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=57341 .
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Pacjent: Octavia II fl kombi rocznik 2010
Operacja: doposażenie w komputer i tempomat
Lekarz prowadzący: kolega kropeck.
trzeba uważać przy zakupie używanych modułów które pomimo tych samych oznaczeń różniły się umiejscowieniem pinów. Najlepiej kupować te które wymontowano ze skody"
Witam,
Możesz mi powiedzieć skąd te przypuszczenia o różnicy pinów w module ??
madx32, po pierwsze weź zedytuj swojego posta i zostaw tylko fragment scanu dotyczący steering wheel
po drugie kupiłeś dobrze, może nawet podejdzie P&P
madx32, po pierwsze weź zedytuj swojego posta i zostaw tylko fragment scanu dotyczący steering wheel
po drugie kupiłeś dobrze, może nawet podejdzie P&P
przeczytałem cały temat i nie znalazłem odpowiedzi. Chciałbym do O2 FL Mint 1.6 MPI 2011 dołożyć zegary z MaxiD żeby obsługiwać BT. W skodzie zamontowałem już wcześniej kierownicę MF, Bolero i moduł 5K0 953 569B ( highline, więc powinien obsługiwać kompa i tempomat). Teraz pytania:
1) Jakie zegary mam kupić? Dowolne od benzyny z końcówką 843? Taki będzie dobry? http://allegro.pl/licznik-skoda-octa...710053178.html
2) Czy do obsługi telefonu po BT(parowanie, kontakty, rozmowy) muszę mieć manetkę od komputera czy używam rolki na kierownicy?
3) Czy do obsługi maxi dota wystarczy rolka na kierownicy czy muszę zmienić też prawą manetkę??
Jeżeli okaże się , że nie ma obsadzonego 5 pinu to wspomniałeś o jakimś zmostkowaniu pinów ??
O które dokładnie chodzi do zmostkowania ??
[ Dodano: Sro 20 Lis, 13 21:29 ]
Zamieszczone przez meridomaniak
przeczytałem cały temat i nie znalazłem odpowiedzi. Chciałbym do O2 FL Mint 1.6 MPI 2011 dołożyć zegary z MaxiD żeby obsługiwać BT. W skodzie zamontowałem już wcześniej kierownicę MF, Bolero i moduł 5K0 953 569B ( highline, więc powinien obsługiwać kompa i tempomat). Teraz pytania:
1) Jakie zegary mam kupić? Dowolne od benzyny z końcówką 843? Taki będzie dobry? http://allegro.pl/licznik-skoda-octa...710053178.html
2) Czy do obsługi telefonu po BT(parowanie, kontakty, rozmowy) muszę mieć manetkę od komputera czy używam rolki na kierownicy?
3) Czy do obsługi maxi dota wystarczy rolka na kierownicy czy muszę zmienić też prawą manetkę??
1. Z tego co wyczytałem na forum to licznik maxi-dot to taki, który ma srebrną list między zegarami. Ten z aukcji rzekomo ma. Jezeli jest od benzyniaka to powin ien podejść bez problemu.
2. jezeli masz kierownicę multi to masz sterowanie komputera w kierownicy albo telefonu. Z tego co wiem są 2 wersje tej kiery.
3. komputerem sterujesz z poziomu kierownicy. Jezeli się mylę to proszę mnie poprawić.
Komentarz