moduł 5K0953569S obsłuży tempomat i multi w octavia II 2012r ?
[O2] Multifunkcje mam i ja :)
Zwiń
X
-
-
Panowie, proszę o pomoc:
Ocavia 2FL 1.9 TDI DSG z 2009 - kierownica skóra bez MF, licznik MD, tempomat itd.. Sterownik pod kierownicą 1K0 953 549 CM. Zakupiony sterownik 1K0 953 549 CH, wiązka 1K0 971 584 C i kierownica cztero raienna MF z symbolem telefonu zamiast kółka.
Podczas wymiany kierownicy okazało się, że wtyczka z wiązki jest inna niż w kierownicy (5 vs. 6 pinów) jednak, z pomocą telefoniczną jednego z kolegów udało się podmienić piny w wiązce kierownicy (1 z 3) i wszystko ruszyło (podświetlenie, działanie, klakson itd..).
Po wymianie i kodowaniu, lewa strona działa ok, natomiast po prawej stronie kierownicy działa tylko przełączanie między dziennym, a całkowitym MFA (1 i 2) - kliknięcie rolki. Próbowałem wielu wariantów kodowania, ale nic nie pomagało. Co może być przyczyną, że nie działa w pełni kierownica? Bez względu na kodowanie, manetka zawsze działa (nie była zmieniana na taką bez sterowania komputerem)..O2 FL 2.0 TDI ==>> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=71836
Maciej
Kierownice MF, tempomaty, MFA w grupie VAG Skoda, VW, Seat, Audi. Montaż, kodowanie sterowników, sterowniki, wiązki i inne..
Komentarz
-
-
mackowski, nie ty pierwszy masz ten problem
to prawdopodobnie kwsetia softu licznika->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolmackowski, nie ty pierwszy masz ten problem
to prawdopodobnie kwsetia softu licznikaO2 FL 2.0 TDI ==>> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=71836
Maciej
Kierownice MF, tempomaty, MFA w grupie VAG Skoda, VW, Seat, Audi. Montaż, kodowanie sterowników, sterowniki, wiązki i inne..
Komentarz
-
-
mackowski, wysłałem drugą manetkę wycieraczek.
Zamieszczone przez mackowskikrzynol powiedz mi, jest jakaś opcja żeby to ruszyło?
Jak widać nie jest to takie oczywiste.Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
-
Przepraszam ale po przeczytaniu tematu nadal nie do konca wiem co mam wymienic/dokupic zeby dzialala mi kierownica multi. Prosilbym o rade. Mam octavie 2 z 2007 roku z kiera multi tylko do radia, modul kierownicy z koncowka AQ i radio Columbus. Reaguje tylko jeden przycisk, mianowicie z lewej strony prawy gorny przycisk, wydaje tylko jakis dzwiek. Bardzo prosze o pomoc. PozdrawiamDaniel
Komentarz
-
-
Łatkę do Columbusa (do obsługi multifunkcji przed FL) masz wgraną ?... be creative ... be inspired ... be yourself ...
JEST: O2 1.9TDI MY2008 jest 146,3KM / 322,3Nm
JEST: ASTRA H 1.6 115KM MY2008
OCP Poznań -> Mapa Spotów
Komentarz
-
-
Witam, sorka za odkopanie tematu , Panowie posiadam Octavie 2 z 2004r. niedawno wymieniałem Panel klimatyzacji na poliftowy i radio na SWING. mam orginał skórzaną kiere MF i chciał bym ja zostawić tylko zaprograować radio Swinga pod nią lub odwrotnie (kierownice pod radio) czy jest to mozliwe? trzeba coś wymieniać ? czy trzeba kierownice i moduł ? czy mozna sam moduł? jak na razie działa mi tylko wyciszenie podświetlanie oraz przewijanie a natomaist VOL+ i Vol - nie działa. da się temu zaradzic? z góry dzieki pozdrawiam Marcin.©koda Octavia II 1,9 TDi Elegance 2004
Komentarz
-
-
marbab, Dzięki za odpowiedź. pytanie czy sterownik kiery jest p&p? możesz podać jakiego symbolu mam szukać? ten? 1K0953549CH. trzeba coś robić dodatkowego? czy będzie działać z moją kierownica?
Dodam jeszcze ze zmianiałem gatewaya z 2009r z końcówką AA©koda Octavia II 1,9 TDi Elegance 2004
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmTo jest sterownik który obsłuży ci graty ze skody poliftowej, zarówno kierownice jak i radio. Nie jestem pewien czy przedliftowa kierownica MF zatrybi z poliftowym radiem na jakimkolwiek module w pełni... może bardziej doswiadczeni sie wypowiedzą
Sam tak mam. Kiera MF przedliftowa (Lin 1.3) i Columbus (Lin 2.0). Sterownik CH (obsługuje Lin 1.3 oraz 2.0)
Wszystko śmiga
Komentarz
-
-
Wszystko P&PO2 FL 2.0 TDI ==>> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=71836
Maciej
Komentarz
-
Komentarz