Zamieszczone przez _tm_
[O2] automatyczne otwieranie klapy bagażnika
Zwiń
X
-
u mnie jak na razie bez zmian - ciągle działa choć sprężyny osłabły, ale znowu nie na tyle żeby nie otworzyć klapy - wręcz przeciwnie - otwiera się "aksamitniej" :szeroki_usmiech- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
podsyłam jeszcze link do strony w UK, mam ponad 600 odsłon filmiku z ich strony i oni też już to mają
- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
A więc wróciłem z urlopu.
Tam gdzie byłem był garaż i imadełko. Najpierw założyłem jedna sprężynkę. Wszystko szło świetnie otwierało się pięknie zamykało sie lekko. Odstawała klapa co prawda jakieś 1-1.5mm ale cóż począć ja to wiem i mnie wkurza, ale nikt tego nie zauważy
Ale po trzech dniach raz na kilka razy klapa tak podskakiwała i się zatrzymywała i dopiero po kilku sekundach szła do góry. Pomyślałem sobie, że pewnie sprężyna się ugniata. Jako, że w domu nie mam garażu ani imadła stwierdziłem, że jak mi się później popsuje to już nie zrobię tak łatwo. A więc założyłem dwie. Teraz z dwóch stron i lekko klapa odstaje
Działa nad wyraz świetnie Ale trzeba się namęczyć by zamknąć klapę. Ciągle mam ślady łap na szybie
Podsumowując mod genialny w prostocie. Z moimi dwiema lewymi rekami z 10 minut pierwsza, z 5 minut druga
Potem tylko owinięcie taśma izolacyjną czarną dla ładnego wyglądu i już
Ale pytanie mam co w powyższej sytuacji. Zdjąć jedna? Czekać aż się ułożą?
P.S. Wielkie dzięki dla pionierów!
[ Dodano: Czw 29 Lip, 10 14:22 ]
Update:
wygląda tak:
before
after
działa to tak:
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
ale niestety przy pierwszej były zniszczenia:
druga poszła jak po maśle
Komentarz
-
-
A ja wczoraj zauważyłem dalsze słabnięcie siłowników - choć klapa wciąż się otwiera bez problemów to nie wiem jak będzie dalej :/ jeśli nadal będzie postępować ich zużycie (tzn wiem co będzie dalej, ale nie powiem )- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
pewnie tak, jeśli przestanie się klapa otwierać, no i mam już parę koncepcji przeróbki tego otwierania tak żeby nie obciążać siłowników w przyszłości.- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Al_Caponezanim padną
koncepcja jest taka żeby inaczej montować sprężynę - nie na siłowniku - co będzie wymagało jakiegoś patentu który nie jest jeszcze w fazie wykonywania a projektowania czyli zarys w głowie ;-)- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Panowie.
Sciagnijcie sobie sprezyne po 3-4 miesiacach i przyrownajcie do nowej :twisted:
Problem lezy w tym, ze sprezyna w 97% swojego uzytkowania pozostaje scisnieta - i to na tyle mocno, ze niestety ale traci na tym odrzut samej klapy. Nie szukalbym przyczyny w miejscu zamontowania samej sprezyny, a amortyzatorach tudziez zle dobranej sprezynie :twisted:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroProblem lezy w tym, ze sprezyna w 97% swojego uzytkowania pozostaje scisnieta
Zamieszczone przez misiek^wroNie szukalbym przyczyny w miejscu zamontowania samej sprezyny, a amortyzatorach tudziez zle dobranej sprezynie- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
dziś wreszcie udało sie przywrócić klape bagażnika do stanu sprzed "modu" automatycznego otwierania klapy.
pamiątacie filmik...
klapa wyjechała około 1 cm do tyłu bo testowaliśmy wtedy sprezyny od wiatrówki :d
naszczęście juz jest jak dawnej - otwieranie ręczne
ale trzeba przyznać - dawno nie było takiego poruszenia jak przy tej modyfikacji naszych szkodników :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
to ja napiszę kolejny cykliczny "raport" z użytkowania sprężyn:
znów spadła siła otwierania zarówno sprężyny jak i siłowniki - słabnie ten zestaw ale pocieszające jest to że wciąż jeszcze działa choć coraz wolniej ale wciąż płynnie- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekto ja napiszę kolejny cykliczny "raport" z użytkowania sprężyn:
znów spadła siła otwierania zarówno sprężyny jak i siłowniki - słabnie ten zestaw ale pocieszające jest to że wciąż jeszcze działa choć coraz wolniej ale wciąż płynnie
ale nie ukrywam ze wkurza mnie podnoszenie tej klapy ręcznie :evil:
Komentarz
-
Komentarz