Musi mieć fabryczny alarm.
VCDS 10.6
Zwiń
X
-
właśnie, alarm musi być ori, żeby go vcds'em ogarnąć->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
syrenka alarmu ori jest sterowana po podmagistrali LIN prosto z modułu komfortu
a centralny zamek ci poda, owszem, masę lub + po zamknięciu
i klakson będzie wył po zamknięciu
trzeba układ dodatkowy dorabiać, lub mieć dodatkowy alarm, który to obsłuży
do ori alarmu potrzebne są czujniki ultra dziwękowe w górnym schowku na okulary
i guziki deaktywacji w słupku B kierowcy i syrenka ori
chyba wszystko w temacie
[ Dodano: Sro 28 Mar, 12 23:33 ]
jak ktoś mi znajdzie gdzieś moduł czujników, to kupię i odpalę alarm ori
syrenkę można znaleźć, ale te czujniki to biały kruk->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
JO
[ Dodano: Czw 29 Mar, 12 00:04 ]
odpowiedni moduł komfortu->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
ja wczoraj walczyłem z roznymi ustawieniami w module komfortu , dot, dzwieku i ni chu chu nie chce nawet piknąć dzwiekiem, np. klaksonem , zy syrena z alarmu. Chyba faktycznie potrzebny jest ori alarm , a nie taki montowany przez aso. Ale az nie chce mi sie wierzyc , że w tych montowanych przez aso , nie można odpalic dzwieku. Musialby ktos to zobaczyc, kto montuje te alarmy, albo ktoś kto pracuje w aso na elektryce.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czyzyk64ja wczoraj walczyłem z roznymi ustawieniami w module komfortu , dot, dzwieku i ni chu chu nie chce nawet piknąć dzwiekiem, np. klaksonem , zy syrena z alarmu. Chyba faktycznie potrzebny jest ori alarm , a nie taki montowany przez aso. Ale az nie chce mi sie wierzyc , że w tych montowanych przez aso , nie można odpalic dzwieku. Musialby ktos to zobaczyc, kto montuje te alarmy, albo ktoś kto pracuje w aso na elektryce.
Komentarz
-
-
czyzyk64, ale co zobaczyć?
nie masz alarmu ori i syrenki - nie masz piskania
jak masz alarm dołożony/zewnętrzny (nawet w ASO) to w module komfortu nic nie ustawisz
uwierz...->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
zależy czy masz czujnik wstrząsy czy nie kolejny element
i jest jeszcze czujnik przechyłu->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezBędzie trochę więcej o bajcie 18. :diabelski_usmiechkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Jakie kanały najlepiej logować, aby zrobić test temp. oleju, prędkości, obrotów, logowałem te, ale może inne będę lepsze?
Log (0 - 006,029,005)
Komentarz
-
-
Bajt 18 to ustawienia świateł, taka rozwijana lista, nowe pozycje do listy dojdą czy może jednak są bity które się koduje w nim?
Enriquez, a co powiesz na ten niemiecki plik z praktycznie pełnym opisaniem długiego kodowania Bordnetza? Powoli tłumaczę go na polski w czasie wolnymhttp://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Trochę plików do VCDS, zapraszam
Komentarz
-
-
W którymś temacie była informacja, że cold diagnostic działa tak, że układ elektryki wysyła co jakiś czas impuls w celu sprawdzenia sprawności danej żarówki, nie tylko przy jej włączeniu, czyli np. jak to wyłączę to światło wstecznego będzie dopiero sprawdzone gdy wbije wsteczny.
Chciałbym wszystkie zbędne diagnostyki wyłączyć i zostawić tylko:
- światła postojowe (przód tył)
- światła mijana
- światła długie
- światła stop
Resztę chciałbym wyłączyć, co muszę odznaczyć?
Co oznacza opcja: "Diagnosis Rear Parking Lights active"?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezJest w nim trochę bugów, ale generalnie bardzo ciekawy.
LC,25,5,Manetka migacza priorytetowa dla sterowania funkcjami specjalnymi elektroniki kolumny kierownicy
Ja od nowości miałem ten bit zaptaszkowany (tylko ciągle brakowało opisu w VCDS).
Może tu jest rozwiazanie problemu sterowania MFA kierownicą multifunkcyjną?
Może ktoś sprawdzi czy odptaszkowanie tego bitu spowoduje, że da się strować MFA poprzez kierownicę multi? Ja już mam MAxi-Dota i nie mam możliwości sprawdzenia MFA.
Komentarz
-
-
mam pytanko odnośnie Vaga na Viście. Instalowałem już kilkanaście wersji i nic nie rusza. Może jest coś po polsku co ruszy na tej viście?
Jeszcze jedno chciałbym zaprogramować sobie domykanie szyb w OC1 ale ten czeski program nie działa mi czy jest jakiś inny sposób aby to zrobić ( na viście oczywiście)
Komentarz
-
-
Witam, ma pytanko do osób, które u siebie zamontowały i uruchomiły w OII przed FL podświetlenie przestrzeni nóg. Czy podczas jazdy świecą wam te lampki, czy tylko przy otwarciu drzwi, zgaszeniu silnika, itd? Pytam tutaj, bo chodzi o kodowanie, na forum Paska jest coś o tym wspomniane.
[instrukcja] - Podłączenie oświetlenia przestrzeni na nogi Passat B6 / B7, przód prawa i lewa strona Lista części 2 szt - 7L0 947 415 lampka 2 szt - 1J0 971 972 wtyczka do podłączenia zasilania do lampki 2 szt - 000 979 131 przewód z pinami do wpięcia we wtyczkę lampki 1 szt - 000 979 025 EA prze...
Chodzi o bajt 16 i odpowiednie kodowanie tego bajtu, no i podobno odpowiedni sterownik "u mnie działa podświetlenie podczas jazdy brondez musi się zaczynać na 3C8 przy 3C0 nie działa"
Co wy o tym sądzicie?
Komentarz
-
Komentarz