Enriquez, Langusta, dzięki za pomoc - wszystko już OK
VCDS 10.6
Zwiń
X
-
Myślę że nie masz najnowszej wersji VCDS i dlatego masz puste, bo starsze wersje mają mniej opisów.http://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Trochę plików do VCDS, zapraszam
Komentarz
-
-
Jest już dostępny VCDS 11.3 dla Kowalskiego?
Wróciłem właśnie z garażu, gdzie chyba 2 godziny walczyłem, by pouruchamiać rzeczy w nowym sterowniku centralnej elektryki, który razem z haloganami założyło mi ASO. Oczywiście nie było ustawionego CH/LH cornerów, a na dobitkę mój VCDS 10.63 poinforował mnie , że nowego sterownika 1K0937087H nie obsłuży. Nie miałem zatem żadnych opisów w programie, dokładnie jak TwoB na poprzedniej stronie. Na szczęście znalazł jakiś wydruk z opisami poszczególnych bitów i bajtów z 1K093708x i wsio poustawiałem jak trzeba, za wyjątkiem jasności świateł dziennych. Nie wiem, jak to zrobić, gdyż nie mam tego okienka z procentami.
Zdziwiłem się również, że w nowym sterowniku od wyjazdu z ASO nie świecą mi się tylne światła w trybie dziennym, z czego akurat jestem zadowolony.
Komentarz
-
-
klasyczny tryb amerykańskiZamieszczone przez obrusw nowym sterowniku od wyjazdu z ASO nie świecą mi się tylne światła w trybie dziennym->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Panowie mam moduł centralnej elektryki 1K0937087J i w słynnych byte 18 i 19 nie mam wyboru żarówek do zimniej diagnozy tylko jakieś takie rozwijane menu z róznym ustawieniami pod konkretne modele...
Czy w tym sterowniku jest możlwości wyboru ktore żarówki mają być diagnozowane czy też nie ma ?był PASSAT B5 3BG 101 KM AVB
jest Octavia II FL - 1,9 TDI
Komentarz
-
-
powiem tak, nie ma ...
ale i pytanie jest bez sensu ponieważ zimna diagnoza to nic innego jak pominięcie testu żarówek przy odpalaniu silnika. A kontrolka na szafie i tak wyskoczy w chwili uruchomienia żarówki (podejrzewam, że LED)
Generalnie światła zewnętrzne są monitorowane zawsze, natomiast wewnętrzne nie.
Pewien szczególny przypadek stanowią światła do jazdy w dzień.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Moment bo nie zrozumiałem, co oznacza zimna diagnoza, na jakiej zasadzie to działa?Zamieszczone przez Enriquezpowiem tak, nie ma ...
ale i pytanie jest bez sensu ponieważ zimna diagnoza to nic innego jak pominięcie testu żarówek przy odpalaniu silnika. A kontrolka na szafie i tak wyskoczy w chwili uruchomienia żarówki (podejrzewam, że LED)
Generalnie światła zewnętrzne są monitorowane zawsze, natomiast wewnętrzne nie.
Pewien szczególny przypadek stanowią światła do jazdy w dzień.
Komentarz
-
-
Zimna diagnoza sprawa stan żarówek przy odpaleniu samochodu. Wyłączenie zimnej diagnozy spowoduje, że sprawdzenie żarówki odbędzie się dopiero w momencie, gdy zostanie ona włączona (gdy zostanie użyta), czyli np. że sprawdzenie stanu żarówki hamulca odbędzie się dopiero w momencie gdy naciśniesz na hamulec i będzie się miała włączyć dana żarówka.Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
A jak wrzucę ledy w oświetlenie tablicy da się obejść błąd żarówki?Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
www.nawmar.pl
Komentarz
-
-
LED :PZamieszczone przez Enriquezvolciu,
na razie to nie podałeś, jaki masz właściwie problem
myślałem że da się w jakis spoósb przeskoczyć problem tylnych lamp na LEDach ... inaczej niż przez rezystory ... ale chyba sie jednak nie da
był PASSAT B5 3BG 101 KM AVB
jest Octavia II FL - 1,9 TDI
Komentarz
-

Komentarz