Enriquez, Langusta, dzięki za pomoc - wszystko już OK
VCDS 10.6
Zwiń
X
-
Myślę że nie masz najnowszej wersji VCDS i dlatego masz puste, bo starsze wersje mają mniej opisów.http://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Trochę plików do VCDS, zapraszam
Komentarz
-
-
Jest już dostępny VCDS 11.3 dla Kowalskiego?
Wróciłem właśnie z garażu, gdzie chyba 2 godziny walczyłem, by pouruchamiać rzeczy w nowym sterowniku centralnej elektryki, który razem z haloganami założyło mi ASO. Oczywiście nie było ustawionego CH/LH cornerów, a na dobitkę mój VCDS 10.63 poinforował mnie , że nowego sterownika 1K0937087H nie obsłuży. Nie miałem zatem żadnych opisów w programie, dokładnie jak TwoB na poprzedniej stronie. Na szczęście znalazł jakiś wydruk z opisami poszczególnych bitów i bajtów z 1K093708x i wsio poustawiałem jak trzeba, za wyjątkiem jasności świateł dziennych. Nie wiem, jak to zrobić, gdyż nie mam tego okienka z procentami.
Zdziwiłem się również, że w nowym sterowniku od wyjazdu z ASO nie świecą mi się tylne światła w trybie dziennym, z czego akurat jestem zadowolony.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez obrusw nowym sterowniku od wyjazdu z ASO nie świecą mi się tylne światła w trybie dziennym->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Panowie mam moduł centralnej elektryki 1K0937087J i w słynnych byte 18 i 19 nie mam wyboru żarówek do zimniej diagnozy tylko jakieś takie rozwijane menu z róznym ustawieniami pod konkretne modele...
Czy w tym sterowniku jest możlwości wyboru ktore żarówki mają być diagnozowane czy też nie ma ?był PASSAT B5 3BG 101 KM AVB
jest Octavia II FL - 1,9 TDI
Komentarz
-
-
powiem tak, nie ma ...
ale i pytanie jest bez sensu ponieważ zimna diagnoza to nic innego jak pominięcie testu żarówek przy odpalaniu silnika. A kontrolka na szafie i tak wyskoczy w chwili uruchomienia żarówki (podejrzewam, że LED)
Generalnie światła zewnętrzne są monitorowane zawsze, natomiast wewnętrzne nie.
Pewien szczególny przypadek stanowią światła do jazdy w dzień.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquezpowiem tak, nie ma ...
ale i pytanie jest bez sensu ponieważ zimna diagnoza to nic innego jak pominięcie testu żarówek przy odpalaniu silnika. A kontrolka na szafie i tak wyskoczy w chwili uruchomienia żarówki (podejrzewam, że LED)
Generalnie światła zewnętrzne są monitorowane zawsze, natomiast wewnętrzne nie.
Pewien szczególny przypadek stanowią światła do jazdy w dzień.
Komentarz
-
-
Zimna diagnoza sprawa stan żarówek przy odpaleniu samochodu. Wyłączenie zimnej diagnozy spowoduje, że sprawdzenie żarówki odbędzie się dopiero w momencie, gdy zostanie ona włączona (gdy zostanie użyta), czyli np. że sprawdzenie stanu żarówki hamulca odbędzie się dopiero w momencie gdy naciśniesz na hamulec i będzie się miała włączyć dana żarówka.Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
A jak wrzucę ledy w oświetlenie tablicy da się obejść błąd żarówki?Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
www.nawmar.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquezvolciu,
na razie to nie podałeś, jaki masz właściwie problem
myślałem że da się w jakis spoósb przeskoczyć problem tylnych lamp na LEDach ... inaczej niż przez rezystory ... ale chyba sie jednak nie dabył PASSAT B5 3BG 101 KM AVB
jest Octavia II FL - 1,9 TDI
Komentarz
-
Komentarz