VCDS 10.6
Zwiń
X
-
Ja mam kabel VAG002 od eservice, kupiłem u użytkownika innova z tego forumhttp://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Trochę plików do VCDS, zapraszam
Komentarz
-
-
A vcds wymaga jakiegoś specjalnego kabla ? Bo sytuacja ma się tak, że swój interface zainstalowałem przy użyciu sterów do programu Polski Vag 4.9 i - o dziwo - wykrywa mi go w vcds lite, tylko nie wiem czemu, jedyne co odczytuje to podstawowe dane o silniku itp. Reszta się gubi i błędy wyskakują ;/ Pozostaje nic innego jak zakup innego kabla ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez niuch44No logiczne ... głupie pytania zadaję :roll: A jakbym kupił ten VAG002, to VCDS będzie mi działał ? Dam rade ustawić sobie np. mijania, żeby świeciły się od razu po zapaleniu silnika ?Jest druga srebrna kochanka- CBF 600S...
Komentarz
-
-
witam
probowalem zmienic dawke rozruchowa na ciepłym silniku ale bez powodzenia ,
napisze co robie
1
loguje sie przez vcds
2 wchodze w 01silnik wpisuje kod aktywacyjny do zablokowanych ustawien 12233
3 pieknie sie loguje wchodze w adaptocje i nie mam kanału 01 ani 05
4 z tego co wiem to to co znalałem w szukajce powinien to byc kanal 01
5 u mnie z tego wszystkiego to widzi tylko kanał 06 ale on jest od obrotów jałowych
ktos mi pomożewow wr............
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OstlanderZamieszczone przez niuch44No logiczne ... głupie pytania zadaję :roll: A jakbym kupił ten VAG002, to VCDS będzie mi działał ? Dam rade ustawić sobie np. mijania, żeby świeciły się od razu po zapaleniu silnika ?
Komentarz
-
-
napisałem w innym wątku ale tu też poproszę o pomoc. Chyba mam tryb skandynawski czyli dzienne w zderzaku (mam OIIFL) i świecą mi z tyłu pozycyjne razem z tablicą(tak odebrałem z salonu) ale dodatkowo mam ustawione wyłączanie dziennych poprzez zaciągnięcie ręcznego(to ustawił gość który mam vcds). Czyli mam chyba hybrydę skandynawskiego z amerykańskim i teraz chciałbym miec typowy tryb amerykański czyli dzienne z przodu bez tylnych pozycyjnych przy zachowaniu wyłączania przy zaciągniętym ręcznym. Proszę co gdzie mam zakodować w vcds. Proszę w miarę jak chłopu na miedzy bo to są moje początki zabawy z vcds i jeszcze nie zawsze wszystko umiem odnaleźć. Wersja vcds to 11.3.00.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafik11napisałem w innym wątku ale tu też poproszę o pomoc. Chyba mam tryb skandynawski czyli dzienne w zderzaku (mam OIIFL) i świecą mi z tyłu pozycyjne razem z tablicą(tak odebrałem z salonu) ale dodatkowo mam ustawione wyłączanie dziennych poprzez zaciągnięcie ręcznego(to ustawił gość który mam vcds). Czyli mam chyba hybrydę skandynawskiego z amerykańskim i teraz chciałbym miec typowy tryb amerykański czyli dzienne z przodu bez tylnych pozycyjnych przy zachowaniu wyłączania przy zaciągniętym ręcznym. Proszę co gdzie mam zakodować w vcds. Proszę w miarę jak chłopu na miedzy bo to są moje początki zabawy z vcds i jeszcze nie zawsze wszystko umiem odnaleźć. Wersja vcds to 11.3.00.Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
-
-
Znajomy ma Superb II 2009 rok bez DRL obok przeciwmgielnych [jak np. w O2 FL] , tylko xenony
Chciałem przekodować mu tak jak to w O2 przed FL jest czyli Ameryka + przeciwmgielne ze zmniejsza mocą
Ale tam jest całkowicie inny rozkład modułu Cent. elektryki 09 niz w Passku B6 i nigdzie nie umialem znalesc odpowiednich Bit'ow
Idzie coś takiego w Superb II zrobić??
A druga sprawa :P
W Caddym po FL mod. 2011 nie moge wejsc wogole w Cent. elektryke i moduł komfortu
Wyswietla mi sie cos takiego w module centr. i po otwarciu mam normalenie 30bit ale bez napisów tylko pozaznaczane albo nie
A komfortu się wcale nie otwiera
Co to może być ??
PozdroBy BESTperformance:
2.0 TDI 16v BMR 170 @ 200 KM/410 Nm
2.0 TDI 8v BMM 140 @ 170 KM/410 Nm
Corsa C Z12XE 75 @ 80 KM/120 Nm
www.polskie-menu.pl - Tel. 790 533 228
Komentarz
-
-
Nowsze wersje VCDS obsługują nowsze protokoły połączeń i dlatego może nie łączyć. Ale u ciebie jest dlatego że od Golfa 6 nie ma fizycznie modułu komfortu i on jest wbudowany w Bordnetz
Co do braku opisów kodowania to używasz spolszczeń z chomika? Jeśli tak to nie wiedziałem że ten model też używa pliku od nowszego Borda. w pliku 2K-09.lbl zmień końcówkę CLB na LBL i powinno działać.
EDIT:
Już dodałem zmieniony plik 2K-09.lbl do paczek na chomiku i powinno dobrze już podpowiedzi dla Caddy wyświetlać.http://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 1 6 DJuż dodałem zmieniony plik 2K-09.lbl do paczek na chomiku i powinno dobrze już podpowiedzi dla Caddy wyświetlać
Komentarz
-
-
Napisz jakie potrzebujesz to spojrzę co mogę zrobić lub czy już mam.
Te paczki działają bez problemu w VCDSie 11.3, w sumie powinny nawet w starszych. Po ich wrzuceniu trzeba usunąć pliki clb o tej samej nazwie co wstawione pliki lbl, poza katalog Labels.http://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Komentarz
-
-
Te pliki też są chyba kodowane, są to pliki *.rod z katalogu UDS_EV, mogę na mail wysłać żebyś spróbował ale wątpię w działanie dosyć. Wyślij adres mail na PW. Jak sprawdzałem to 2 z nich występują w instalkach do wersji 11.8 Beta po raz pierwszy. Tego raczej nie jestem w stanie tłumaczyć wydaje się mi.http://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Komentarz
-
-
Oki. Tylko już dziś mi się nie chce schodzić, mam 4 piętra bez windy
Do południa zrobię. Możesz mi podać instrukcję krok po kroku jak to zrobić, bo vcds używam od niedawna to nie będę musiał szukać - myślę, że znajdę, ale póki nie mam programu przed oczami to tak jakbyś w kaszebe do mnie gadał
Zamieszczone przez 1 6 DTe pliki też są chyba kodowane, są to pliki *.rod z katalogu UDS_EV, mogę na mail wysłać żebyś spróbował ale wątpię w działanie dosyć. Wyślij adres mail na PW. Jak sprawdzałem to 2 z nich występują w instalkach do wersji 11.8 Beta po raz pierwszy. Tego raczej nie jestem w stanie tłumaczyć wydaje się mi.
Zawsze 2 do przodu będą
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez datoOki. Tylko już dziś mi się nie chce schodzić, mam 4 piętra bez windy
Do południa zrobię. Możesz mi podać instrukcję krok po kroku jak to zrobić, bo vcds używam od niedawna to nie będę musiał szukać - myślę, że znajdę, ale póki nie mam programu przed oczami to tak jakbyś w kaszebe do mnie gadał
W pierwszym oknie (startowym) wybierz "Applications".
W kolejnym oknie (Applications) wybierz "Controller Channel Map".
W kolejnym oknie (Maps) w polu Controller Address wpisz 55, w polu Function zaznacz Adaptation. Reszty nie musisz zmieniać. Klikasz 'GO' i VCDS zacznie działać. Jak skończy to w katalogu "Logs' zapisany zostanie nowy plik (w jego nazwie będzie oznaczenie kontrolera) i właśnie o ten plik mi chodzi.
Komentarz
-
Komentarz