a zęby to wyłączyć to muszę zmienić na 1?
VCDS 10.6
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez EnriquezSuper_Be,
Bajt 17 bit 0 musisz zaznaczyć
No właśnie, innova - mówiłeś, że też masz to zaznaczone. A gdybyś odznaczył? :-)
Zamieszczone przez pio_wwaa zęby to wyłączyć to muszę zmienić na 1?:
: Beżowa Turbokrowa MORE Power :twisted:
:
: Było 177KM/264Nm powered by Skoda Auto
: Jest 218KM/309Nm powered by Rogalotti
:
Komentarz
-
-
No dobrze, a teraz jeszcze zagadka . We wtorek włączyliśmy u mnie blokowanie drzwi powyżej 15km/h (pierwsza z brzegu opcja Auto Lock/Unlock z modułu centralnej elektryki). innova miał pewne wątpliwości, czy ta opcja rzeczywiście to oznacza, ale po zaznaczeniu i krótkiej przejażdżce po parkingu okazało się, że najwyraźniej tak - pięknie zablokowało, a potem po wyciągnięciu kluczyka otworzyło. I fajnie, tylko że... ta testowa przejażdżka to był pierwszy i ostatni raz, kiedy to zadziałało :? . Następnego dnia już nie zamykało - myślałem, że może czegoś tam nie zapamiętaliśmy, coś odłączyliśmy nie wtedy, kiedy trzeba... W każdym razie miałem zamiar to naprawić przy kolejnej sesji z VCDS'em. A tu niespodzianka (niezbyt miła): opcje są cały czas zaznaczone :shock: . I test w okienku adaptacji wyraźnie pokazuje wartość 1. Jako informatyk spróbowałem wyłączyć i włączyć. Potem różne kombinacje typu: najpierw wyłączam zapłon, potem wyciągam wtyczkę, albo odwrotnie. No i ni Hugona - autoryglowania nie ma . Ktoś ma pomysł (a może wręcz wiedzę), o co kaman?:
:
:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Super_BeNo dobrze, a teraz jeszcze zagadka . We wtorek włączyliśmy u mnie blokowanie drzwi powyżej 15km/h (pierwsza z brzegu opcja Auto Lock/Unlock z modułu centralnej elektryki). innova miał pewne wątpliwości, czy ta opcja rzeczywiście to oznacza, ale po zaznaczeniu i krótkiej przejażdżce po parkingu okazało się, że najwyraźniej tak - pięknie zablokowało, a potem po wyciągnięciu kluczyka otworzyło. I fajnie, tylko że... ta testowa przejażdżka to był pierwszy i ostatni raz, kiedy to zadziałało :? . Następnego dnia już nie zamykało - myślałem, że może czegoś tam nie zapamiętaliśmy, coś odłączyliśmy nie wtedy, kiedy trzeba... W każdym razie miałem zamiar to naprawić przy kolejnej sesji z VCDS'em. A tu niespodzianka (niezbyt miła): opcje są cały czas zaznaczone :shock: . I test w okienku adaptacji wyraźnie pokazuje wartość 1. Jako informatyk spróbowałem wyłączyć i włączyć. Potem różne kombinacje typu: najpierw wyłączam zapłon, potem wyciągam wtyczkę, albo odwrotnie. No i ni Hugona - autoryglowania nie ma . Ktoś ma pomysł (a może wręcz wiedzę), o co kaman?Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Super_BeNo dobrze, a teraz jeszcze zagadka . We wtorek włączyliśmy u mnie blokowanie drzwi powyżej 15km/h (pierwsza z brzegu opcja Auto Lock/Unlock z modułu centralnej elektryki). innova miał pewne wątpliwości, czy ta opcja rzeczywiście to oznacza, ale po zaznaczeniu i krótkiej przejażdżce po parkingu okazało się, że najwyraźniej tak - pięknie zablokowało, a potem po wyciągnięciu kluczyka otworzyło. I fajnie, tylko że... ta testowa przejażdżka to był pierwszy i ostatni raz, kiedy to zadziałało :? . Następnego dnia już nie zamykało - myślałem, że może czegoś tam nie zapamiętaliśmy, coś odłączyliśmy nie wtedy, kiedy trzeba... W każdym razie miałem zamiar to naprawić przy kolejnej sesji z VCDS'em. A tu niespodzianka (niezbyt miła): opcje są cały czas zaznaczone :shock: . I test w okienku adaptacji wyraźnie pokazuje wartość 1. Jako informatyk spróbowałem wyłączyć i włączyć. Potem różne kombinacje typu: najpierw wyłączam zapłon, potem wyciągam wtyczkę, albo odwrotnie. No i ni Hugona - autoryglowania nie ma . Ktoś ma pomysł (a może wręcz wiedzę), o co kaman?
Ale autolock wrócił samoistnie po odłączeniu akumulatora (coś tam grzebałem w elektryce i musiałem na chwile odłączyć)
Masz może alarm niefabryczny? ?ja mam Dooga i u mnie prawdopodobnie to on mieszał.
Po zresetowaniu poprzez odłączenie aku - teraz działa bez problemu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowaltom99Miałem podobnie.
Ale autolock wrócił samoistnie po odłączeniu akumulatora (coś tam grzebałem w elektryce i musiałem na chwile odłączyć)
Masz może alarm niefabryczny? ?ja mam Dooga i u mnie prawdopodobnie to on mieszał.
Po zresetowaniu poprzez odłączenie aku - teraz działa bez problemu.:
:
:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Super_BeNo właśnie, innova - mówiłeś, że też masz to zaznaczone. A gdybyś odznaczył? :-)
Natomiast jeżeli chodzi o zamykanie drzwi w ruchu to jak pamiętasz nastawy dla tej funkcji znajdują się w adaptacjach oraz kodowaniu elektryki. My ustawiliśmy w adaptacjach a możesz jeszcze popróbować funkcji lock oraz unlock w samym kodowaniu, może to coś poprawi. Ja mam u siebie chyba w odwrotną stronę jak dobrze pamiętam, w obu przypadkach mam wyłączone ryglowanie drzwi a działa i również podejrzewam w tym zasługę fabrycznego alarmu.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN
Zamieszczone przez innovaSuper_Be jak tylko samochód wróci z trasy to sprawdzę inny wariant ustawień ale pamiętaj proszę, iż u mnie poszczególne nastawy występują w innych miejscach stąd nie po bajtach a po opisie funkcji muszę się bardziej przemieszczać. Dodatkowo ja nie chcę doświetlania zakrętów przy włączonym kierunkowskazie i w zasadzie w tym kierunku zmierza moja analiza oraz poszukiwanie pomocy.
Zamieszczone przez innovaNatomiast jeżeli chodzi o zamykanie drzwi w ruchu to jak pamiętasz nastawy dla tej funkcji znajdują się w adaptacjach oraz kodowaniu elektryki. My ustawiliśmy w adaptacjach a możesz jeszcze popróbować funkcji lock oraz unlock w samym kodowaniu, może to coś poprawi. Ja mam u siebie chyba w odwrotną stronę jak dobrze pamiętam, w obu przypadkach mam wyłączone ryglowanie drzwi a działa i również podejrzewam w tym zasługę fabrycznego alarmu.:
:
:
Komentarz
-
-
Panowie pytanie ogólne. Miałem robiony test VAGiem i wykazał zapieczone kierownice, przeładowanie.
Podczyściłem turbinę.
Test był robiony tak:
4 bieg, 1500 obr, but w podłogę, aż odcięło.
Pytanie jak to działa, to VAG odciął, czy po prostu auto wpadło w Notlauf. Czy bez VAG'a robiąc tak samo mogę sprawdzić czy turbina działa teraz poprawnie?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Super_BeOstatnio próbowałem już na przemian - i w adaptacjach i w kodowaniu. Żadnego choćby śladu, że ma zamiar zadziałać.
[ Dodano: Wto 30 Sie, 11 23:48 ]
4 bieg, 1500 obr, but w podłogę, aż odcięło.
U mnie jak turbina raz dostała zadyszki to samochód od razu przeszedł w tryb serwisowy i chciał do warsztatu (chociaż błąd był priorytetu 5 :shock: ), w odpowiedzi dostał w .... jak niesforny koń miast warsztatu.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN
Zamieszczone przez innovacałe szczęście że Cię namówiłem na wspólną przejażdżkę po parkingu to przynajmniej mogę potwierdzić, iż zaraz po załączeniu zadziałało...i to całkowicie poprawnie :roll::
:
:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashNo właśnie pytam jak to działa, bo kolega co to robił o ile dobrze pamiętam wspominał że musi to trwać 7 sekund...
robisz to co gregk zasugerował i wyjdzie Ci z tego informacja jak (z jakim opóźnieniem) turbina reaguje na wymuszenie. Ogólnie nie spodziewam się abyś znalazł jakikolwiek problem, gdyż ten byłby już zasygnalizowany w postaci błędu jak to u mnie się zdarzyło.
Jak dociśniesz gaz w wyższym przedziale obrotów np. przy 2500 to zobaczysz jakie jest opóźnienie w wyższych zakresach obrtoów i to wszystko.
Ogólnie to z tego testu można tylko wybadać jak turbina TDi nadąża za nastawami płynącymi z mapy ECU i stąd wywnioskować ile mniej więcej czasu potrzebuje Twoje TDi aby się zebrac od mementu wciśnięcia pedału w podłogę i do tego w zależności od zakresu obrtów przy których "otworzysz przepustnicę na max"--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Moje wyglądają tak:
Log (0 - 003,011)
Na ich temat możemy podyskutować tutaj:
Żeby nie było OFF Top'a, ktoś z was ściągał kabel z Chin albo chciałby w najbliższym czasie i jest zainteresowany zrzutką za przesyłkę?
Komentarz
-
-
Witam
Czy ktos nie miałby czasem odstąpic w jakichs rozsądnych pieniążkach ( oczywiscie o ile jest komus zbędny) interfejsu wraz z oprogramowaniem VCDS ? Interfejs powinien bezproblemowo pracowac z Octavią II FL 2010r. Pytanie zamieszczam tutaj ponieważ jest nadzieja ze w tym wątku prędzej się czegoś dowiem niz w Temacie Kupię/sprzedam
Pozdrawiam MarilloRaz na wozie , raz pod wozem ,raz w nawozie....
Komentarz
-
Komentarz