nawet jak regulator napięcia to i tak min. 300 PLN w ASO ... pogięło ich.
Ale np. Andys miał to samo. Co ciekawe w blokach pomiarowych dla CECM miał napięcie w normie a w samych zegarach 15.7 :shock:
Chomikuj.pl to przyjazny serwis do przechowywania i udostępniania plików. Darmowa, nieograniczona przestrzeń i mnóstwo plików do pobrania.
Do pobrania są częściowo spolszczone pliki do Bordnetzów i do Modułów komfortu, cały czas pracuję nad spolszczeniem ich w pełni również w blokach pomiarowych i kanałach adaptacji.
W razie występowania błędów typu dziwne znaki w opisach lub zna ktoś nowe nieopisane bity itp proszę o informacje, wtedy będą wiedział co poprawiać i ulepszać w tych plikach.
Czy dla wersji sterownika 1K0 937 087 Q możliwe jest ustawienie wygaszania świateł do jazdy dziennej po zaciągnięciu hamulca ręcznego?
Jak sobie poradzić z czymś takim?
Chomikuj.pl to przyjazny serwis do przechowywania i udostępniania plików. Darmowa, nieograniczona przestrzeń i mnóstwo plików do pobrania.
2. Zapisujesz go w katalogu twojego programu VCDS/labels
3. Modyfikujesz plik 5K-09.lbl (jest w katalogu labels) wg schematu:
zamieniasz wszystkie rozszerzenia clb na lbl
czyli to:
REDIRECT,1K0-937-08x-09.clb,5K0-937-084-??? ; Basis
REDIRECT,1K0-937-08x-09.clb,5K0-937-085-??? ;
REDIRECT,1K0-937-08x-09.clb,5K0-937-086-??? ; Medium
REDIRECT,1K0-937-08x-09.clb,5K0-937-087-??? ; Highend
Potem wystarczy się podłączyć do samochodu i program będzie brał podpowiedzi długiego kodowania z tego nowego pliku (po polsku).
Dodatkowo jak chcesz mieć polskie czcionki to podmień program Lcode.exe z polskiego VCDS-a (ze strony ADAKO)
2. Zapisujesz go w katalogu twojego programu VCDS/labels
3. Modyfikujesz plik 5K-09.lbl (jest w katalogu labels) wg schematu:
zamieniasz wszystkie rozszerzenia clb na lbl
czyli to:
REDIRECT,1K0-937-08x-09.clb,5K0-937-084-??? ; Basis
REDIRECT,1K0-937-08x-09.clb,5K0-937-085-??? ;
REDIRECT,1K0-937-08x-09.clb,5K0-937-086-??? ; Medium
REDIRECT,1K0-937-08x-09.clb,5K0-937-087-??? ; Highend
Potem wystarczy się podłączyć do samochodu i program będzie brał podpowiedzi długiego kodowania z tego nowego pliku (po polsku).
Dodatkowo jak chcesz mieć polskie czcionki to podmień program Lcode.exe z polskiego VCDS-a (ze strony ADAKO)
Sprawdzone działa świetnie.
Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Czy te operacje nie zaszkodzą kabelkowi od innovy?
wspominałem Ci nie tak dawno temu, iż wielu korzysta z tego co opracowałeś co z pewnością należy określić jako kawał/kawałek pozytywnej roboty.
Zamieszczone przez rodro
innova w pełni panuje nad tymi kabelkami a wiedza została w pełni upubliczniona/opublikowana zatem każdy użytkownik może również w pełni panować nad posiadanym orężem i nawet naprawić błędy jeżeli zostanie celowo/przypadkowo wprowadzony na tzw. "minę" (ostatnio jakaś akcja globalna ma miejsce)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN
To raczej będzie jakiś inny bit ;-)
Adaptacje:
Spryskiwacze świateł - odstęp liczony w liczbie sprysków szyby
A026,0,Number of windscreen washing between lights washing
A026,3,Current Value
A026,5,Number of windscreen washing between lights washing
A026,6,Range: 1,2,3 ... ?
Długie kodowanie
Gdzieś znalazłem coś takiego (niestety nie mam fabrycznego alarmu i nie jestem w stanie tego sprawdzić - przed dopisaniem do naszego pliku proponuję to jednak sprawdzić)
LC,05,3, Horn Confirmation shortened from 40ms to 20ms
A tu: http://chomikuj.pl/gieu jest 1K0-937-08X-xxx.LBL w prawie full opcji jeżeli chodzi o LC. Niestety po Niemiecku - jeżeli ktoś zna i ma ochotę się pobawić, to można uzupełnić naszą wersję.
A tu: http://chomikuj.pl/gieu jest 1K0-937-08X-xxx.LBL w prawie full opcji jeżeli chodzi o LC. Niestety po Niemiecku - jeżeli ktoś zna i ma ochotę się pobawić, to można uzupełnić naszą wersję.
Szkoda że notatnik kopie niemieckie znaki, wtedy by można było łatwiej przetłumaczyć, już je dodałem do pliku, jednak ukryłem je jeszcze nawet dla siebie w Lcode, ale na chomiku nie ma tego jeszcze. Myślę że raz na tydzień najszybciej będę nowsze wrzucał jeśli dużo się doda
to co mi sie udało to ustawic, załączenie alarmu po 15sekundach , świecenie sie wszystkich kierunków, wyłącznie z pilota , lub za pomoca imobilajzera, dzwiek mozna ustawic albo z klaksona, taki slabe pikniecie, albo z syreny jak taką posiadasz !
na razie jest tak 50/50
ale walcze dalej !
to co mi sie udało to ustawic, załączenie alarmu po 15sekundach , świecenie sie wszystkich kierunków, wyłącznie z pilota , lub za pomoca imobilajzera, dzwiek mozna ustawic albo z klaksona, taki slabe pikniecie, albo z syreny jak taką posiadasz !
na razie jest tak 50/50
ale walcze dalej !
A jaki masz alarm w swoim aucie? Co zaznaczyłeś, że pojawił się jakikolwiek dźwięk po zamknięciu i otwarciu pojazdu?
Komentarz