Zamieszczone przez mahe
VCDS 10.6
Zwiń
X
-
VCDS 10.6
Tagi: Brak
-
-
VCDS 10.6
Dziś z nudy podłączyłem się do furaka żeby sprawdzić czy wszystko git i jakież to było moje zdziwienie, kiedy otworzyłem 09-Cent.Electr a standardowy plik Long Coding hepler zawierał dużo nowych opisów, których wcześniej nawet w tym naszym pliku nie widziałem. Pojawiły się między innymi LEDy na tył, LEDy na przód jako dzienne, można też ustawić LEDy jako oświetlenie dywaników i ich ściemmnianie bez wywoływania alarmu na szafie. Tyle w skrócie, nie mogę teraz za cholerę znaleźć tego pliku na kompie w LCode żeby zaprezentować screeny. Zachęcam do prób.
Aha, dziwna rzecz. U mnie dziś sterownik przyjmował normalne kodowanie przy wyłączonej stacyjce. :shock: :shock: :shock: Nie działał jedynie Auto Scan, wywalał bląd. Jednakże kodowanie w 09 chodziło aż milo. Łot de fak?Pozdrawiam
Marcin
-
-
Enriquez, też to wczoraj zauważyłem jak podpinałem się do nowej OII FL. Zrobiłem "Staging" na licznikach, potem skanowanie i zdziwiłem się, że wywaliło jakiś błąd na jednym sterowniku. Potem patrzę, a nie przekręciłem nawet stacyjki :shock: .Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Koledzy, a wiecie może jak VCDSem włączyć/wyłączyć opcję highway lights - tak to się chyba nazywa (chodzi o opcję autmatycznego włączania świateł mijania po przekroczeniu 130 lub 140 km/h).
I druga sprawa - podobno w VCDS 10.6 można zmienić prędkość przy jakiej te światła się włączają. Da się faktycznie?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gieuKoledzy, a wiecie może jak VCDSem włączyć/wyłączyć opcję highway lights - tak to się chyba nazywa (chodzi o opcję autmatycznego włączania świateł mijania po przekroczeniu 130 lub 140 km/h).
I druga sprawa - podobno w VCDS 10.6 można zmienić prędkość przy jakiej te światła się włączają. Da się faktycznie?Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kropeckZamieszczone przez gieuKoledzy, a wiecie może jak VCDSem włączyć/wyłączyć opcję highway lights - tak to się chyba nazywa (chodzi o opcję autmatycznego włączania świateł mijania po przekroczeniu 130 lub 140 km/h).
I druga sprawa - podobno w VCDS 10.6 można zmienić prędkość przy jakiej te światła się włączają. Da się faktycznie?
Komentarz
-
-
Właśnie mi się też dociągnęła, ale faktycznie póki nie zmieni się numer wersji na 11. to chyba nie będzie nic ciekawego. Myślę, że to tylko poprawki w tej wersji (coś się zawieszało, sposób prezentowania danych, usadowienie przycisków itd.).Pozdrawiam,
Michał
Komentarz
-
-
Nie znam się, ale jeżeli nawet gdzieś była by możliwość włączenia tego to prawdopodobnie w adaptacjach powinna być możliwość zmiany prędkości od której tryb autostradowy się aktywuje. W O2 (nie FL) nigdzie czegoś takiego nie widziałem. Czy też mówisz o FLce ?
I tak przy okazji - czy mógłby mi ktoś wyjaśnić zasadę działania świateł parkingowych. W VCDSie widziałem możliwość uaktywnienia tego, ale za groma nie wiem jakby to miało działać.
Pzdr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sawicZnaczy się zapalenie świateł mijania po przekroczeniu 110km/h ?
Nie znam się, ale jeżeli nawet gdzieś była by możliwość włączenia tego to prawdopodobnie w adaptacjach powinna być możliwość zmiany prędkości od której tryb autostradowy się aktywuje. W O2 (nie FL) nigdzie czegoś takiego nie widziałem. Czy też mówisz o FLce ?
I tak przy okazji - czy mógłby mi ktoś wyjaśnić zasadę działania świateł parkingowych. W VCDSie widziałem możliwość uaktywnienia tego, ale za groma nie wiem jakby to miało działać.
Pzdr
W O2 czegoś takiego w ogóle nie ma, w O2FL nie ma opcji zmiany tej prędkości. .... nie przez VCDS'a.Pozdrawiam,
Michał
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kropeck
Znaczy się zapalenie świateł mijania po przekroczeniu 130 bądź 140km/h.
W O2 czegoś takiego w ogóle nie ma, w O2FL nie ma opcji zmiany tej prędkości. .... nie przez VCDS'a.
Kropeck w O2FL właśnie chyba jest taka opcja.
Możesz sprawdzić co VCDS 10.6 ma w coding helper dla sterownika RLS {RegenLichtSens (Rain Light Sensor)}? Byte 0, bit 3-4.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquezgieu,
ale mówisz o wisher RLS dla 09 czy głównym sterowniku?
Part No SW: 1K0 937 087 D HW: 1K0 937 087 D
Component: BCM PQ35 H 103 0575
Revision: 00103 AG
Coding: 40180AB8F00508C040080080110091E4477100AE626D89605C 0440000000
Shop #: WSC 20580 456 79326
Part No: 1Z1 955 119 C
Component: Wischer 07011 22 0601
Coding: 00D7B7
Part No: 1K0 955 559 AH
Component: RLS 221209 05 54 0402
Coding: 0730ED
Znalazłem coś takiego: http://www.my-gti.com/2591/adjusting...n-light-sensor i http://tos.pp.fi/images/image/golf/rainsensor/byte0.gif
Więc zzmieniłem kodowanie na 1F30ED, ale światła nie specjalnie chcą się wcześniej włączać ...
Komentarz
-
Komentarz