Zamieszczone przez niżej podpisany ;-)
VCDS 10.6
Zwiń
X
-
:
: Beżowa Turbokrowa MORE Power :twisted:
:
: Było 177KM/264Nm powered by Skoda Auto
: Jest 218KM/309Nm powered by Rogalotti
:
-
-
Zamieszczone przez Super_BeNo i chyba już wiem w czym był problem. Wczoraj zanabyłem kabelek od kolegi innova - ze szkoleniem wliczonym w cenę ;-) . W pierwszej chwili okazało się, że wśród zainstalowanych urządzeń nie wykryło w ogóle modułu komfortu :? - pewnie panowie w ASO na tym zakończyli działania. Natomiast gdy przeszliśmy do kodowania centralnej elektryki, szukane przez nas funkcje cudownie się tam "odnalazły" :lol: . I w ten sposób mam już doświetlanie zakrętów i blokowanie drzwi po 15km/h - a zakres możliwych innych kodowań i adaptacji zjeżył mi włosy na klacie . Teraz przy najbliższej okazji czeka mnie parę sesji z VCDS'em w autku 8) .
Jeżeli ASO tego nie wiedziało, to.... omijać je szerokim łukiem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Super_BeI w ten sposób mam już doświetlanie zakrętów i blokowanie drzwi po 15km/h - a zakres możliwych innych kodowań i adaptacji zjeżył mi włosy na klacie . Teraz przy najbliższej okazji czeka mnie parę sesji z VCDS'em w autku 8) .
Komentarz
-
-
kaczkakolo: Musisz mieć normalne światła przeciwmgielne dwużarówkowe: dzienno-przeciwmgielne. Wszystkie Octavie IIFL to mają teraz (poza serią Scoutów).
To co katalog nazywa "z funkcją corner" oznacza właśnie ustawienie jednej opcji w module komfortu i póki co we wszystkich IIFLkach można "jednym ruchem" włączyć. Jedź na jakiś spot, wkup się w zaufanie i ci włączą
Komentarz
-
-
kaczkalolo, ty masz O2, więc nie masz świateł dwużarówkowych, jak Ci wyżej piszą
możesz włączyć cornery pod warunkiem, że twój sterownik bordnetz to obsłuży->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowaltom99Superb2 ma taką samą elektronikę jak Octavia IIFL - tj- moduł (09) centralnej elektryki przejął funkcję modułu komfortu (46). Stąd VCDS nie łączy się z modułem (46) a wszystkie kodowania wykonuje się w module (09).
Jeżeli ASO tego nie wiedziało, to.... omijać je szerokim łukiem.
Zamieszczone przez kaczkalolosuper 400 zl wiecej w kieszeni, BTW nizle zdzierają za parę kliknięć myszką pfff....:
:
:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriqueznie do końca z tymi cornerami tak jest w nowych O2 FL (2011).
Można odpalić cornery przy skręcie kierownicy, ale już przy włączeniu kierunkowskazu niestety nie. Przynajmiej mi się nie udało do tej pory.:
:
:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriqueznie do końca z tymi cornerami tak jest w nowych O2 FL (2011).
Można odpalić cornery przy skręcie kierownicy, ale już przy włączeniu kierunkowskazu niestety nie. Przynajmiej mi się nie udało do tej pory.
W moim przypadku niestety przy włączeniu przeciwmgielnych jako cornery to nie działa w ten sposób i robie trochę kaszanę na mieście wchodząc w zakręty i skrzyżowania.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN
Jeżeli wiesz też jak odpalić opcję blokowania włączania cornerów w przypadku włączonego kierunkowskazu dla kontrolera elektryki 3C0 937 049 AJ to podawaj
ja chętnie sobie takie coś aktywuje... w ramach oszczędzania energii chociażby... i tak już mi skoda dużo ON'a mieli :roll:--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN
Zamieszczone przez innovaTo akurat ma pewien sens i osobiście nawet przypadło mi do gustu gdyż po grzyb włączanie dodatkowych świateł przy każdym skręcie na skrzyżowaniu w mieście.:
:
:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jarolxWitam
ja w swoim włączyłem doświetlanie przez vcds-a i działa na skręt jak i na kierunkowskaz, autko tegoroczne, reakcja na kierunki mi akurat nie przeszkadza
pozdrawiam:
:
:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquezjeżeli jest sterownik z końcówką J, to nie wiam jak właczyć tą opcję
jeżeli jest D, E, H, to się bez problemu da.
sterownik J ładują do elegance 2010 i wyżej:
:
:
Komentarz
-
Komentarz