No to na serio można się w....ć , tego właśnie obawiałem się widząc stan moich cylindrów, teraz mnie upewniłeś że dobrym wyborem jest wymiana tłoków.
Będę pisał jak wszystko przebiega
Na Krasnobrodzkiej tylko honowanie i wymiana pierścieni, ale u mnie jak widać na zdjęciu cylindry dostały po doopie.
W Katowicach Auto Szlif Prause dopasują odpowiednie tłoki z szerszymi pierścieniami i powiększą cylinder, koleś megadoświadczony w tych sprawach ms juz za sobą takie operacje
Witam wszystkich
postanowiłem wybrać opcję z wymianą tłoków na nadwymiarowe z „ normalnymi pierścieniami „
Jak ktoś ma pytania to chętnie na bierząco będę składał relacje jak to wszystko przebiega
1. Czemu utrudniasz sobie pracę, nie demontując silnika z auta?
2. Zakładasz tłoki nad wymiarowe i standardowe pierścienie?
Witam wszystkich
postanowiłem wybrać opcję z wymianą tłoków na nadwymiarowe z „ normalnymi pierścieniami „
Jak ktoś ma pytania to chętnie na bierząco będę składał relacje jak to wszystko przebiega
Przed chwilą dzwoniłem. Temat nieaktualny. Właściel już się tym nie zajmuje. Przysłał mi SMS-em nr tel. do swojego kolegi, który temat ponoć przejął. Chyba jednak nie skorzystam, dopóki w jakiś sposób nie potwierdzę umiejętności.
U mnie po remoncie 40 tys km zrobione po naprawie i jak na razie OK.Jak masz zamiar tym jeździć dalej to bym sie nie zastanawiał na twoim miejscu.Pamiętam jak pojechałem do Aso napełnić klimę i juz nie wyjechałem od nich bo wyskakiwały błędy (wypadanie zapłonu) co wiązało sie już z koniecznością remontu branie oleju w granicach 1.5 L na 1000km : (
Witam wszystkich , czytam od kilku dni te wszystkie opinie i opowieści bo sam mam problem z Passeratti 1,8 tsi 2010 r. auto w świetnym stanie ( gdyby nie motor )
super mi się nim śmiga ( virus na 203 km ) ale spala ok 1,5 l/ 1000 km oleju, szkoda mi się go pozbywać, nalatane tylko 98 tyś , pytanie do doświadczonej ekipy czy wizyta na Krasnobrodzkiej trwale eliminuje problem bo mam zamiar jeździć tym jeszcze min ok 5 lat
Zostaw komentarz: