Ja mam zamontowaną nagrzewnicę z CAN i mi też miga.
Aku wymieniony na nowy i jest to teraz trochę mniej widoczne. Pytałem o to elektryka z ASO i twierdzi, że tak może być, bo nagrzewnica załącza się pulsacyjnie i żaden akumulator nie jest w stanie skompensować poboru prądu. Ciekawe ile w tym prawdy.
A jak to się ma do tego co znalazłem VCDSem przy okazji niestety błędów i problemów z odpalaniem :? ... Jest ta nagrzewnica czy nie?
jak na mój gust to nie ma, wstawili emulator, żeby user grzebiąc VAG-iem poczuł się lepiej a podświadomość zatroszcz się o to żeby ciało poczuło ciepło :wink:
A jak to się ma do tego co znalazłem VCDSem przy okazji niestety błędów i problemów z odpalaniem :? ... Jest ta nagrzewnica czy nie?
Wejdź bodajże w meas.blocks i spróbuj odczytać prąd, napięcie, moc itp (powinieneś mieć odczyty na poziomie tego co ja wrzuciłem kilka stron wcześniej).
Sprawdzałeś błedy nagrzewnicy?
Emulatora raczej nie wrzucili (istnieje cos takiego ) ?
Witam.
Czytając wątek zastanawiałem się czy mam u siebie dogrzewanie elektryczne.
Po dzisiejszym podpięciu auta pod komputer sprawa chyba się wyjaśniła.
Jest, ale uszkodzony element grzejny. Czy ma ktoś może na zbyciu nagrzewnicę po CAN 1K0 963 235 E?
Po 1-2 minutach ma grzać letnie, po 5 ma być gora z pieca rozumiem?
Pi razy drzwi tak mniej więcej grzeje
Zamieszczone przez natash
Z tego co kojarzę wcześniej, to niestety po włączeniu klimy temperatura na szafie spadała, przy nagrzewnicy chyba nie powinna?
Zależy jaką temp masz nastawioną na klimie jak na HI to może trochę spaść.
Ja ustawiam sobie 17*C, z kratek i tak leci ciepłe powietrze z nagrzewnicy a motorownia też się szybciej nagrzewa.
cysterniarz, A ja ostatnio wolę motor zagrzać niż wnętrze, więc wyłączam nadmuch (chyba że paruje od środka), włączam za to grzanie tyłka i auto tak na oko na tym samym odcinku nagrzewa się prawie do 90st...
[ Dodano: Nie 05 Lut, 12 16:42 ]
Wybaczcie OT ops:
Istnienie nagrzewnicy elektrycznej łatwo sprawdzić. Zaraz po maksymalnym nastawieniu temperatury słychać wyraźnie jak zalączają się po kolei trzy przekaźniki. Jedyny warunek to załączony wentylator przynajmniej na pierwszy poziom.
Komentarz