Zamieszczone przez voctawias
Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji
Zwiń
X
-
maro rs, Te niestandardowe dodatki, to może standard przy zamawianiu RS-a, jak np. auta z pakietem amazing dla ambiente, albo Golfy 7 z xenonami basic, bo raczej nie ma klientów co to by nie zamawiali za tę cenę tych dodatków. Więc może wpadłeś w czyjeś zamówienie ??
Termin co najmniej dziwnie szybki. A pytałeś się czy listopad to 2014 czy 2015 ? :diabelski_usmiechByła O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Z takich grubszych to webasto, szyberdach, aktywny tempomat, kessy z alarmem, ogrzewana szyba i fotele, przełączanie świateł, challenge i sunset - to raczej standard i jakieś drobiazgi jeszcze. A nie ma np. navi żadnej czy cantona. A zwykle większość zaczyna od columbusa i cantona. Więc dziwne"k..., aleś pan tu bestię postawił"
Komentarz
-
-
Przy pustym bagażniku w wersji AD2015 kombi nic nie dudni. Zawieszenie jest twarde, ale skoda mnie do tego przyzwyczaiła.
W tym momencie największy problem stanowi podatność na podmuchy boczne na autostradzie. To kwalifikuje jako olbrzymi niewypał. Na szczęście autostrady będę odwiedzał sporadycznie.
Ale tak poza tym jestem zadowolony.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez trasat23Dziś, po 227 dniach oczekiwania odebrałem swojego czarnego skodilaka, z ramką na rejestrację z przodu zamontowaną przez ASO :roll:
Po pierwszych kilometrach mogę napisać, że:
- samochód robi lepsze wrażenie niż nowa O2, którą odbierałem 4 lata lemu
- samochód jest wyraźnie przestronniejszy
- fotele są równie wygodne
Ale żeby nie było różowo, to:
- na autostradzie samochód jest niestabilny. Wymaga ciągłej reakcji i korekty toru jazdy, zwłaszcza podczas wyprzedzania większych pojazdów (tir). Pewnie jest to efekt mniejszej masy.
- nie mogę także stwierdzić, czy występuje efekt dudnienia, ponieważ bagażnik miałem zapakowany kompletem 4 letnich opon. Sprzedawca zapewnił mnie jednak, że skoda poradziła sobie z tym problemem.
Generalnie na twarzy :yay: :yay: :yay: :yay:
Jechałem wczoraj do Poznania. Wiało jak szlag i tyle. Spaliłem 6.6 l/100km, a normalnie palę 6/100km.
Komentarz
-
-
Przy pelnym i pustym bagazniku w wersji 2015 mi dudni. Za to podmuchow wiatru nie odczuwam, tylko raz jak niemilosiernie wialo na autostradzie w pustym polu na wegrzech czulem przy predkosciach ponad 150km/h. W tym przypadku co kierowca to inne odczucia. Octavia jest wg mnie bardzo stabilna przy wiekszych predkosciach, pewnie z powodu tego zawiasu ktory jest dosyc twardy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez trasat23Przy pustym bagażniku w wersji AD2015 kombi nic nie dudni. Zawieszenie jest twarde, ale skoda mnie do tego przyzwyczaiła.
W tym momencie największy problem stanowi podatność na podmuchy boczne na autostradzie. To kwalifikuje jako olbrzymi niewypał. Na szczęście autostrady będę odwiedzał sporadycznie.
Ale tak poza tym jestem zadowolony.Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dig Dugmaro rs, Nie no zaszalałeś, a taka konfiguracja webasto z szyberdachem raczej nie zdarza się często. No to może coś się zmieniło Gratuluję zestawienia."k..., aleś pan tu bestię postawił"
Komentarz
-
-
maro rs, podejrzewam ze masz szczescie i podobna konfiguracje mieli i tak zakolejkowana i zdazyli jeszcze pare zmian zrobic pod Ciebie..
Z wiekszych dodatkow to jeszcze by było sporo do dorzucenia, choc pewnie COlumbusa i tak tam masz.. Widac ze autko glownie na miasto/krotsze trasy, skoro szyber i webasto Oby było faktycznie w listopadzie 2014
Komentarz
-
-
Nie, właśnie żadnej navi nie mam, jak i cantona - świadomy wybór (cięcie kosztów -a nie zależało mi szczególnie). Auto codziennie będzie przejeżdżać 2x30 km głównie autostradą, trochę pojeździ po mieście, weekendowo ze 200 km różnymi drogami.
Szyber - bo podoba mi się z zewnątrz i czasem sobie otworzę, a webasto - fajna sprawa ogólnie, nigdy nie miałem, a zawsze chciałem - raz że odpada konieczność drapania, dwa że szybciej silnik będzie ciepły i będzie można dać w palnik"k..., aleś pan tu bestię postawił"
Komentarz
-
-
Co komu trzeba Do wypasu to mozan dorzucic cała mase systemow od Skody, troche tego maja.. Webasto fajna rzecz, tez myslalem ale tez musiałem przyciac gdzies koszt, temu stwierdzilem ze lepiej wywalic webasto niz tempomat z radarem czy navi, bo przy glownie dlugich trasach, przydadza sie bardzo, a webasto nie bedzie odpalane czesto, a przy 600km trasy nie robi mi takiej roznicy czy dam w palnik po 5km czy po 10
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maro rsa webasto - fajna sprawa ogólnie, nigdy nie miałem, a zawsze chciałem - raz że odpada konieczność drapania, dwa że szybciej silnik będzie ciepły i będzie można dać w palnik
Druga sprawa, to to, że na blacie szybciej pojawi się 90 stopni nie znaczy, że silnik jest gotowy na palnik. Olej może rozgrzewać się do optymalnej temperatury roboczej nawet przez 10km jazdy.
Komentarz
-
-
Ogrzewana szyba to już niewielka kasa, poczytałem opinię tych którzy mają to i to, że czasem się przyda od odparowania, czasem do poradzenia sobie z marznącymi opadami, czasem bo nagle postanowię wyjechać, itp.
Co do palnika, jednak podgrzanie płynu chłodzącego przyspieszy nagrzewanie całego silnika, a więc przyspieszy gotowość na rzeczony palnik."k..., aleś pan tu bestię postawił"
Komentarz
-
-
Ja po poczytaniu forum i wypowiedziach sprzedawców nastawiałem się na wiosnę, może nawet lato...absolutnie nie myślałem o tym roku, jak podano datę, to nawet miałem przez chwilę mieszane uczucia (bo sam koniec rocznika, bo zakup opon i felg na zimę, bo ten omawiany już tu wyjazd prosto w pluchę )
Ale te mieszane uczucia były tylko przez chwilę, teraz nie mogę się już doczekać."k..., aleś pan tu bestię postawił"
Komentarz
-
-
Witam
czy zamawiał ktoś O3 na dniach, bo interesuje mnie termin produkcji czy wskakuje już 2015
Czytałem o zamówieniu maro rs ale wydaje mi się że to autko było już wcześniej zamówione tylko teraz jest skonfigurowane pod niego, gdyż znam przypadek zamówienia auta w wersji 1.4 elegance z zeszłego tygodnia i auto nie ma jeszcze w ogóle terminu produkcji.jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198
Komentarz
-
Komentarz