tadfi, niech to na piśmie dadzą lepiej.
Poziom płynu chłodniczego
Zwiń
X
-
Nie będzie problemów, to moi dobrzy koledzy i mam z nimi dobre układy. W poprzedniej Octavii miałem podobny problem ze sprężarką od klimy i była wymiana na nową po gwarancji.
Kolega z serwisu podsunął mi jeszcze jeden pomysł. Ponieważ jest to już trzecia wymiana tego samego elementu - napisać do centrali Skody pismo o wymianę produktu (samochodu) na nowy bez wad. Samochód jest kupiony na firmę i nie wiem czy te przepisy stosują się tylko do klientów detalicznych czy również do firm?
Komentarz
-
-
To o czym mówisz wynika z rękojmi. Musisz sprawdzić w umowie, czy nie została ona wyłączona (tu, w odróżnieniu od konsumentów, można taki zapis wprowadzić i często się to stosuje).
Zapoznaj się jeszcze z 560 KC, ale chyba Skoda nie robi problemów z naprawą.
Inna sprawa, czy w nowym aucie nie miałbyś tego problemu? To chyba urok niejednego 1.8 TSI i nie jesteś odosobnionym przypadkiem?
Komentarz
-
-
Cześć.
CJSA. Dolewki 2 razy z poziomu poniżej min. Pierwsza przy 10 tysiącach, druga 12,5 tysiąca. Teraz 15 tysięcy i sytuacja się powtarza.
W serwisie powiedziano mi: "Jest to normalne, płyn odparowywuje z układu, szczególnie przy wysokoich temperaturach".
Ja rozumiem, że oleju trochę je, bo taki silnik i się z tym liczyłem. 0,1 litra na 1000 km to sztuka dla sztuki.Biały działkowóz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Kapitan SnujaW serwisie powiedziano mi: "Jest to normalne, płyn odparowuje z układu, szczególnie przy wysokich temperaturach".
Chyba poprosiłbym ASO o odpowiedź pisemną oraz wskazanie, w którym miejscu układu dochodzi do "odparowania" płynu. Tak z ciekawości
Komentarz
-
-
Maicroft, nie mam jak chwilowo, ale nie wierze ze jest to normalne ze tyle plynu ucieka.. Rozumiem jak by bylo +40 na dworze i uklad sie przegrzal, ze wtedy bedzie brakowac... Ale przy obecnych temperaturach, to ciezko o przegrzanie SPRAWNEGO układu, a kolega tylko ma problemy z ubytkami..
U mnie tez troche ubylo - na przegladzie (28500km) dolali do zgrzewu, teraz jest juz w gornej czesci znacznika min (tego "zakratkowanego"), a na blacie 34tys km. Wiec jest to troche niepokojace, ze ubywa plynu w tym tempie.. W O2 zaczelo ubywac po jakis 90kkm, ale przyczyna była banalna - lekkie uszkodzenie weza z tylu silnika i po nagrzaniu sie kapało lekko.. Kwestia wymiany weza i uybtkow koniec.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adamwoto sobie poczekasz, magazyn vw to jeden wielki rozpizdziel teraz dzisiaj gdzies byl nawet o tym artykul ze system informatyczny ponoc zawodzi.
Ten rok dla niemieckiego koncernu Volkswagen Aktiengesellschaft jest jednym z najgorszych w historii. Największy produc…
Nowy system informatyczny w polskim magazynie Volkswagena powoduje potężne opóźnienia w dostawie części zamiennych.
Na części można czekać do 2 miesięcy, a na blacharskie nawet dłużej
A co do ubytków, jeśli ubyło jednorazowo, to można obserwować dalej, Ale jeśli ubywa regularnie w dużych ilościach - to raczej zgłaszać i zbierać zlecenia do serwisu.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
No trzeba się nieźle napocić żeby jakąś część dostać, ja ojcu termostat zamówiłem w sklepie z częściami Skody w Milanówku i o dziwo od zamówienia w zeszły piątek we wtorek już był tak jak powiedzieli. Ojciec wcześniej zamówił w ASO i do tej pory jeszcze go nie otrzymali. Jak zapytaliśmy kolesia w sklepie skąd zamawiał ze tak szybko to nie chciał powiedzieć :wink: nadmieniam że część nowa i jak najbardziej oryginalna. Teraz tylko modlić się aby nie mieć stłuczki lub jakieś poważniejszej awarii. Ciekawe kiedy ogarną ten burdel...Skoda Octavia II FL Elegance 140 KM 325 NM
Była OII 1.9 TDI BJB - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...szy+samoch%F3d
Jest OII FL 1.9 TDI BXE - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
Komentarz
-
-
Maicroft, no właśnie też tak podejrzewam że z tamtąd wzięliSkoda Octavia II FL Elegance 140 KM 325 NM
Była OII 1.9 TDI BJB - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...szy+samoch%F3d
Jest OII FL 1.9 TDI BXE - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
Komentarz
-
-
Coś chyba jest na rzeczy z tym znikaniem płynu. Auto odebrane w styczniu, w okolicach czerwca dolewka płynu - było chyba w okolicach minimum. Wczoraj patrzę i mam już poniżej min. dolałem ok 280 ml i mam dopiero 3/4...Octavia 3 Liftback 1.8 TSI Elegance, Biel Candy + Amazing + Dynamic + Sport Look + 18" Turini Black + Sunset + Mode Selection etc... ---> Zobacz tutaj
Komentarz
-
Komentarz