Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
johny1412, tak jak Walt, pisze. mój 4 - latek (pierwszy raz był w Cro) też się świetnie bawił kamykami. I tak jest do dzisiaj. Tez za pierwszym razem, myślałem, że bvz piachu to klapa.
Dzisiaj po 4 pobytach w Cro wiem, że plaża piaszczysta = brudna (mętna) woda. Piach w majtkach itp.
Na żwirowej - woda kryształ, dziecko fajnie się bawi (my budujemy z moim - obecnie - 7 latkiem) twierdze, z dużych i małych kamieni. Poza tym, jak jest żwir i krystaliczna woda, można obserwowac w wielu miejscach rybki - to dla dziecka jest frajda. Dla mnie zresztą teżpozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoDzisiaj po 4 pobytach w Cro wiem, że plaża piaszczysta = brudna (mętna) woda. Piach w majtkach itp.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
AdamB, nic dodać nic ująć. Ja też wyznaję tę zasadę - w Cro ani piach, ani beton, tylko żwirek. Fajna jest plaża na wyspie Pag - Cista. Niedaleko Novalji. Tam jest piasek wymieszany ze żwirkiem na brzegu, w wodzie z początku są kamienie i żwir, a 2 metry w głąb wody jest piach. Wtedy nie jest tak zmącone, ale za tok jest głębiej. Więc dla dzieci tylko przybrzeżne kamyczki zostają. Do piachu małe dziecko nie dojdzie.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tobi77Też dołączam się do pytania - możecie polecić SPOKOJNE miejsce blisko morza, z fajną plażą dla rodziny 2+1?O2 FL 1,6 Mint "MAŁA CZARNA" LPG - LandiRenzo
Komentarz
-
-
Chyba wyleczylem się z Chorwacji w tym roku. Na ten weekned (który trwał 8 dni) pojechalismy do naszej chałupy w Korbielowie. I jakie wnioski??
Córcia (niecałe pół roku) marudzi w czasie jazdy dłuższej niż 1,5h. Poza tym gdyby nie marudziła, to i tak co jakieś 2,5-3h trzeba zrobić przerwę na karmienie ok. 0,5h.
Jazda dodatkowo z przyczepą byłaby jeszcze nieco wolniejsza. 130km/h to max bo raz że więcej landryna nie da rady chyba a jesli da to spalanie będzie ca.30l/100.
Czyli podróż na Istrię trwałaby jakieś całe dwa dni zamiast 16h.
Zobaczymy, może się dzieciak zaprawi do podróży w te niecałe trzy miesiące.4x4
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwado4x4BKF, to masz problem. Mój obecny 7 latek 24 h wytrzymywał w samochodzie rok temu, dwa lata temu, trzy lata temu i cztery lata temu.
Jedyny problem to to, że nie pojawimy się w "ulubionej" ostatnio Chorwacji i przepadnie 150euro zadatku - no chyba że znajde kogoś kto weźmie nasze miejsce w danym terminie.
Ale jesli nie chorwacja to pewnie polecimy gdzieś niedaleko.
Polskie morze nie wchodzi w grę - mimo że w Kuźnicy (Półwysep Helski) mam do spóły z kolegą przyczepę na cały sezon VI-IV postawioną.
Do Bułgarii gdzie też jest metraż wypoczynkowy za daleko autem się tłuc.4x4
Komentarz
-
-
ruwado, nic nie pomoze, ostsanio nasi znajomi jechali z 2 latkiem i noca byl problem rowniez, jezeli 4x4BKF, widzi ze dzieciak nie daje rady i zaczyna marudsic nad Baltyk to Chorwacje trzeba w tym roku odpuscic a szczegolnie jeszcze z przyczepa na haku. Szkoda nerwow.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 4x4BKFZobaczymy, może się dzieciak zaprawi do podróży w te niecałe trzy miesiące.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoZamieszczone przez 4x4BKFTrzylatkowi pewne rzeczy jesteś w stanie wytłumaczyć)superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mkzZamieszczone przez 4x4BKFZobaczymy, może się dzieciak zaprawi do podróży w te niecałe trzy miesiące.
Mój syn od urodzenia - jak wsiadł do autka od razu zasypiał. Tak więc jakiekolwiek podróże nie stanowiły problemu. Natomiast córcia... jak przejechała 15 km bez płaczu to było super... Żona dojeżdżała wtedy 2 h na uczelnię - córcia praktycznie cały czas takiej podróży (w obie strony) spędzała na rękach - inaczej nie dało sie podróżować (uszy pękały i szkoda było dzieciaka). Pierwsza dłuższa podróż to w wieku 4 latIf we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
Komentarz