Zamieszczone przez ruwado
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Czego się nie robi dla dzieci :wink: Na szczęście jak mu przeszły "Jadą jadą misie..." przerzucił się na RFM. Teraz wysłuchuje najnowsze przeboje i ściągamy na pendriva Tak to można jeździć.
[ Dodano: Pon 07 Maj, 12 23:09 ]
eaglemirek, jak masz być w końcówce lipca w Cro i planujesz Dubrovnik + Srd - to może byśmy razem tę mieścinkę zwiedzili. To są też moje plany. Spotkanie by mogło być przy wjeździe na Plejesac.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
ruwado, robert70, mogę tylko Was podziwiać...
specjaklnie dla mojej małej, jak jechała pierwszy raz do CRO kupiliśmy DVD, które włączyliśmy za Wiedniem. Jak złapała smaka na Misia Uszatka jadącego nad morze z króliczkami, tak katowała te jedną jedyna bajke do końca dnia i przez cały następny 9jechaliśmy z noclegiem). Po powrocie do PL sprzedaliśmy czym prędzej to DVD
A do dziś mam awersję, jak słysze tę muzyczkę...If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Co Panie i Panowie sądzicie o takiej trasie: Google Directions- Kraków
Chyżne
Zvoleń (SK)
Budapeszt (obwodnica)
Zagrzeb
Split
Komentarz
- Kraków
-
mi się bardzo dobrze jeździ tą trasą kTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
a może mi ktoś napisac jak wyglądają koszy autostrad jadać do chorwacji? jakieś inne oplaty związane z przejazdami itd? bo miała byc kreta ale coś żona zaczyna mówić o paru dniach w chorwaci i paru w czarnogórze a ja zupelnie sie nie orientuj w tematach oplat jak sie wyjażdża dalej i chce zrobić jakiś wstepny kosztorys.
z gory dzięki.
[ Dodano: Pon 21 Maj, 12 23:40 ]
ode mnie w jena stronę to prawie 2 tys kilometrówBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackrsdzieki bardzo czyli na oplaty drogowe ok 300 zl trzeba liczyć jak na 14 dni sie jedzie.
Kupuj winiety na granicach poszczególnych krajów - wyjdzie ci połowę taniej.
Masz 4 warianty trasy i przy założeniu ominięcia płatnej autostrady Słowenji koszty winiet w PLN przy kursie 1 EUR = 4,2 PLN) wynoszą odpowiednio::
PL - CZ - A = 141,87 PLN
PL - SK (bez opłat) - H = 70,06 PLN
PL - SK (autostrady) - A = 127,24 PLN
PL - SK (autostrady) - H = 129,44 PLN
+ oczywiście opłaty za przejazd Chorwackimi autostradami.
Powyższe założenia są prawdziwe dla wyjazdy 14-dniowego (krótszy wyjazd ma inne rozłożenie kosztów winiet). Oczywiście założyłem także że w PL nie płacimy za przejazdy.
Chciałem załączyć plik Excelowy z wyliczeniami, ale u mnie dodawanie pliku jakoś nie bardzo działaIf we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
PZM zdziera za winietki jak cygan za babę...
Kupuj winiety na granicach poszczególnych krajów - wyjdzie ci połowę taniej.
Masz 4 warianty trasy i przy założeniu ominięcia płatnej autostrady Słowenji koszty winiet w PLN przy kursie 1 EUR = 4,2 PLN) wynoszą odpowiednio::
PL - CZ - A = 141,87 PLN
PL - SK (bez opłat) - H = 70,06 PLN
PL - SK (autostrady) - A = 127,24 PLN
PL - SK (autostrady) - H = 129,44 PLN
+ oczywiście opłaty za przejazd Chorwackimi autostradami.
Powyższe założenia są prawdziwe dla wyjazdy 14-dniowego (krótszy wyjazd ma inne rozłożenie kosztów winiet). Oczywiście założyłem także że w PL nie płacimy za przejazdy.
no jak liczeto mi tak koszt przejazdu oplaty +paliwo to wyniosa niecałe 2 tys w zależności od naciskania pedału gazu całkiem kusi mnie ta chorwacja jest to wiec opcja do rozważeniaBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Rok z BagienJadąc Czechy :arrow: Słowacja :arrow: Węgry (86) :arrow: Słowenia :arrow: Chorwacja, cały koszt przejazdu w obie strony wyniósł 1000 zł. Spalanie 4,8 - 4,9l.
W PL bez opłat, Słowacja winietka, Słowenia bez opłat, Wegry bez opłat, Chorwacja opłaty z bramek.
pzdrIf we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez aro_40Zamieszczone przez Rok z Bagien, Słowenia bez opłat, pzdr
Zamieszczone przez blackrsa może mi ktoś napisac jak wyglądają koszy autostrad jadać do chorwacji? jakieś inne oplaty związane z przejazdami itd? bo miała byc kreta ale coś żona zaczyna mówić o paru dniach w chorwaci i paru w czarnogórze a ja zupelnie sie nie orientuj w tematach oplat jak sie wyjażdża dalej i chce zrobić jakiś wstepny kosztorys.Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...
TomTom VIA125 na pokładzie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez viciousZamieszczone przez aro_40Zamieszczone przez Rok z Bagien, Słowenia bez opłat, pzdr
Zamieszczone przez Rok z BagienBo to najkrótsza droga, a Słowenii jest kilka kilometrów z najtańszym paliwem po drodze.
Nie jest to moja trasa A pytanko z ciekawości: którędy lecisz przez Węgry i Słowenię?If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez aro_40Nie jest to moja trasa A pytanko z ciekawości: którędy lecisz przez Węgry i Słowenię?
Od wariantu czeskiego odstrasza mnie:
- brak w PL A1 do końca
- kiepska nawierzchnia autostrady czeskiej przed Brnem
- brak autostrady za Brnem do samego Wiednia (brakuje bodaj ok. 50 km)
- objazd w Słowenii
- wjazd do Cro od bardziej zatłoczonej strony
Oczywiście to tylko moje odczucia, każdy ma inne, inaczej sytuacja może wyglądać w zależności od pory dnia, miesiąca kiedy się jedzie, upodobań, przyzwyczajeń etc.
Ale co tam, ważne by bezpiecznie dotrzeć do Cro.
pzdr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Rok z Bagien- brak w PL A1 do końca
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackrsa może mi ktoś napisac jak wyglądają koszy autostrad jadać do chorwacji? jakieś inne oplaty związane z przejazdami itd? bo miała byc kreta ale coś żona zaczyna mówić o paru dniach w chorwaci i paru w czarnogórze a ja zupelnie sie nie orientuj w tematach oplat jak sie wyjażdża dalej i chce zrobić jakiś wstepny kosztorys.
z gory dzięki.
[ Dodano: Pon 21 Maj, 12 23:40 ]
ode mnie w jena stronę to prawie 2 tys kilometrów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftZamieszczone przez Rok z Bagien- brak w PL A1 do końca
Rok z Bagien, przeraża cię zła nawierzchnia prze Brnem oraz brak autostrady w okolicach Mikulova, a droga 86 to nie autostrada... i nie przeraża Cię? Pytanko retoryczne
Ja jeżdżę tak, aby do Cro wjeżdżac w niedzielę i wtedy raczej korków nie ma
Ale masz rację, co do wjazdu do CRO od mniej zatłoczonej strony - musze to przemyślećIf we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
ekipa z 3-city (krzynol,mirek_p11,justyna_p11,marbab isebastian7905 )rusza za 5 godz :lol:Sebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
Komentarz