Majowy, Oekotel jest najtańszą wersją odpoczynku w A. Słowenia, podobnie jak A jest dośc droga, wiec jesli dasz radę to gnaj do CRO - w połowie drogi od granicy do Zagrzebia jest symatyczny hotelik w przystępnej cenie - jak znajde namiary to podeślę. Więcf albo czechy albo CRO
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
Jelsę
Hvar
Stari Grad
Glavicę nad Starim Gradem
Rudine
Vrboską
Pitve
Część wyspy za Tunelem Pitve
Vrbanij
Vrsnik
Svirce
Dol
Velo i Malo Grabije
Zatokę Lożną
Sv. Nikola
ubiegłroczne wakacje mi się przypomniały , nieplanowanych przygód współczuję
ja za niecałe dwa tygodnie wyjeżdżam - w tym roku trochę Niemiec, Alp, Francji, a na koniec (jakżeby inaczej) Chorwacja - na Istrii jeszcze nie byłem więc zobaczę co tam mają ciekawego
...Mając zeszłoroczne porównanie z Rogoźnicą, to Pakostane wypadło tak sobie. Mam lepsze wspomnienia z Rogoźnicy..
Primosten czy Rogoźnica - co wg. Ciebie ciekawsze ?
domyślam się, że będąc w Rogoźnicy odwiedziłeś i Primosten :wink:
Kolejność nie przypadkowa (wg priorytetu):
- łagodna, ładna plaża z drobnymi kamykami - to dla 2.5latka
- deptaki, sklepiki, stragany, klimatyczne uliczki - to głównie dla nas 8)
Majowy, Oekotel jest najtańszą wersją odpoczynku w A. Słowenia, podobnie jak A jest dośc droga, wiec jesli dasz radę to gnaj do CRO - w połowie drogi od granicy do Zagrzebia jest symatyczny hotelik w przystępnej cenie - jak znajde namiary to podeślę. Więcf albo czechy albo CRO
blackrs
W tamtą z noclegiem nie narzekam było spoko , z powrotem trochę mnie "schetało"
Nie będę tu pisać ale przez pewne pomysły i warunki wracaliśmy łącznie 32 godziny , z czego jazda jakieś 21/22...... :shock:
Dlaczego...to już nie na forum. :wink:
Zamieszczone przez leonn
Alonzo_, Ty mówisz o SKS? :shock: Bój sie Boga.
Jak sie ma Baby on Board, to czy SKS czy nie, nie można dziecka trzymać 24h w foteliku samochodowym :twisted:
A tu byś sie zdziwił. Mała (5lat) miała bardzo fajny fotelik, jak kima w aucie lekko kładziemy jej oparcie, pod nogami zawsze ma wyżej żeby nie wisiały łapki, DVD, zabawki, itp itd i oczywiście co kilka gdzin przerwy na pobieganie, toaletę i rozprostowanie kości, jedzonko. Powiem Ci że one (ze starszą 11-lat) zniosły to niesamowicie spokojnie i bez marudzenia. Tym bardziej że to było w tym niewygodnym hundaju :wink:
Zresztą, nigdy nie było z nimi kłopotu w podróży. Ja w tym całym towarzystwie jestem po najcięższych przejściach i mnie chyba najbardziej dokuczało to i owo.
Alonzo a jak fotele przednie w I40? Bo ja jakoś nie mogłem sobie znaleźć na nich miejsca. Jechałem I40 do Wawy i po 4h plery tak mnie bolały, że nie wiem jak bym miał jechać do Cro. Te z O2 są jak dla mnie o wiele wygodniejsze, wprawdzie komfort to jest dopiero w Insigni, ale to już trochę inna klasa...
robert70, w sobotę rano wracałem i jeszcze w Cadcy nic nie było :shock:
wczoraj wracałem z MNE byłem w Cadcy około 17 i też byłem bardzo zdziwiony, bo tam większych problemów nie było, przez Skalite też się nie opłaca bo po polskiej stronie kicha
panowie a ta nasza A1 już do Czech jest otwarta? bo w tamtym roku to odbijałem na Chałupki.
trasa:
Warszawa-> Piotrków Tryb (tylko nie wiem czy przez Łódź jechać A2 czy normalnie na S8 się wbić) -> Częstochowa -> Siewierz (i tutaj wjazd na A1) -> Chałupki czy bezpośrednio z nasze A1 na czeską? -> Brno -> Wiedeń -> Graz -> objazd autostrady Lenart-Ptuj -> Zagrzeb -> Baśka Voda
poprawnie? jakieś utrudnienia po drodze ? wyjazd w niedzielę za 4 dni ok 15-16
PS. czy jadąc do Dubrownika na granicy z BiH trzeba mieć paszport? czy wystarczy sam dowód osobisty? bo za późno się zorientowałem i nie zdążę wyrobić..
Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Alonzo a jak fotele przednie w I40? Bo ja jakoś nie mogłem sobie znaleźć na nich miejsca. Jechałem I40 do Wawy i po 4h plery tak mnie bolały, że nie wiem jak bym miał jechać do Cro. Te z O2 są jak dla mnie o wiele wygodniejsze, wprawdzie komfort to jest dopiero w Insigni, ale to już trochę inna klasa...
Ja nie jestem odpowiednią osobą do oceny tego dziś bo po 2 letnich cyrkach z nogą, 3 operacjach i łącznym unieruchomieniu ponad pół roku mam teraz generalnie kłopot z kręgosłupem w ok krzyżowej i z nogą i źle znoszę jakiekolwiek kilkugodzinne siedzenie. Tu wytrzymałem oczywiście nie bez jakiegoś bólu ale to nie wina fotela. Wg mnie jest git (pod moją dupę i plecy OK), ma sporą regulację/lędźwi też i mi podchodzi, pozostali tez byli ze swoich zadowoleni. W O2 pod moje wymiary za wąskie było siedzisko i było mi zwyczajnie niewygodnie w dłuższych trasach (zwłaszcza w 30-cm bliznę na nodze gdzie mnie boczek siedziska wqwiająco uwierał). Oparcie było tam OK.
panowie a ta nasza A1 już do Czech jest otwarta? bo w tamtym roku to odbijałem na Chałupki.
trasa:
Warszawa-> Piotrków Tryb (tylko nie wiem czy przez Łódź jechać A2 czy normalnie na S8 się wbić) -> Częstochowa -> Siewierz (i tutaj wjazd na A1) -> Chałupki czy bezpośrednio z nasze A1 na czeską? -> Brno -> Wiedeń -> Graz -> objazd autostrady Lenart-Ptuj -> Zagrzeb -> Baśka Voda
poprawnie? jakieś utrudnienia po drodze ? wyjazd w niedzielę za 4 dni ok 15-16
PS. czy jadąc do Dubrownika na granicy z BiH trzeba mieć paszport? czy wystarczy sam dowód osobisty? bo za późno się zorientowałem i nie zdążę wyrobić..
Wjeżdżałem do CRO z MNE -wycieczka do Dubrownika- i Czarnogórzec puścił nas na dowód, Chorwat w ogóle się nie zainteresował niczym tylko machnął ręką /to było małe przejście i miałem apartmani 50 m od przejścia widzieli jak ruszam i skąd jestem/.
Jak wracałem do domu to granica MNE/BiH to sprawdzanie paszportów i wbijanie pieczątki zarówno MNE jak i BiH. Podobnie miałem na granicy CRO i H też sprawdzili mi paszport i szlabany były opuszczone.
PS. czy jadąc do Dubrownika na granicy z BiH trzeba mieć paszport?
BiH nie należy do Uni i nawet na granicach są oznaczone bramki dla obywateli Uni. Ja miałem małe przejścia na granicy i sprawdzał mi policjant zieloną kartę i dowód rejestracyjny, paszporty oczywiście też miał w łapie ale nie zaglądał do nich.
Majowy i idas, sorry ale nie mogę odszukać namiarów na ten hotelik. Na necie też mam problem aby go odkopać - wygląda na to jakby zwinął swe sztandary
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
leonn tak właśnie mam zamiar zrobić. Spokojnie przez PL do granicy, przed jakiś późny obiadek, mała sobie pobiega i potem ogień przez Niemcy i trochę mniejszy przez Austrię. Tak na 2-3 powinienem być pod Zagrzebiem. Pytanie, czy nie będzie problemu jak tam wjadę o 3:00?. Jutro zapytam.
Komentarz