ja wolę widok na pełne morze, a w tej Paklenicy to raczej jak nad jeziorem...
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
Ja przez dwa lata z rzędu stacjonowałem 80 km od Paklenicy w Vodicach, okolice Sibenika. Miejsce dość tłoczne, ale fajne. Mieliśmy lokum z dala od centrum. Dla dzieciaków basen był bardziej atrakcyjny niż morze, choć znaleźliśmy wioski w okolicy, gdzie warunki do kąpieli w morzu były spoko.
Wrzucałem w tym wątku w ubiegłym roku zdjęcia i film stamtąd. Ktoś pytał o pogodę w czerwcu....Cro to gwarancja pogody. My w tym roku lecimy dalej - Czarnogóra.
Rok temu byłem wyjątkowo nad Bałtykiem....i miałem pogodę W Cro zawsze był upał. Raz na Istrii padało, po 4 godzinach znów słońce.
Dlatego lubię Istrię. Jedziesz z dzieciakami i nie masz stresu, że będzie za gorąco, że udaru dostana. Okolice Dubrovnika w czerwcu-sierpniu to takie delikatny piekarnik.
Zastanawiam sie nad pierwsza połowa czerwca w CRO... Jak pogodowo?
Byłem w zeszłym roku od 7 do 14 czerwca na Krk, miejscowość Baska. Temp. 28-34C praktycznie codziennie, 0mm deszczu. Z pogodą loteria, nawet w Cro, ale czerwiec polecam
Btw - byłem z roczniakiem i sama plaża w Basce rewelacyjna. Mega łagodne zejście do morza, długość ~2km, jest żwirko-piasek, a dalej fajne kamienie. Sama miejscowość polecana w necie, jako dobra miejscówka dla dzieci.
Panowie, czy ktoś wie jakie są ceny przeprawy promowej i w jakich godzinach kursuje prom ze Splitu na wyspę Otok Brać?
wybieram się w sierpniu do miasteczka Splitska na tej wyspie.
Mi w tym roku bardzo podrasowała ta plaża - na razie najlepsza na jakiej byłem w Cro.
w szczycie sezonu - miejsce w miarę cywilizowane - pewnie niektórzy z Was tam byli i ja znają.
2 krotnie pokonałem Hvar od Sucuraj do Hvaru i na powrót (jeszcze przed remontem drogi) Wyspa naprawdę warta zwiedzenia ale jesteśmy uwiązani na niej bo trochę drogo wychodzi korzystanie z promu
Panowie a Polecicie jakąś fajna sprawdzona miejscówkę w Dalmacji dla rodzinki z maluchem w wózku ( czyli musi być płasko a najlepiej jakaś długa promenada wzdłuż plaży.) Ostatnio ktoś mi polecił Brele, ale jak patrze jak tam stromo i wszędzie schody to myśle ze to jednak nie dla mnie.
Jadę na przełomie maja/czerwca żeby uniknąć upałów i tłumów i ciężko się zdecydować.
Na taki wyjazd polecam Nin. Mała miejscowość, niedaleko do Zadaru, plaże piaszczyste a jeżeli chcesz dla odmiany kamieniste to wystarczy wyjechać do miasteczka obok Ninu - polecam.
Angrekoo,
Podgora jest piękna (długa promenada) ale żeby nie chodzić pod górkę musisz znaleźć coś w pierwszej linii od brzegu, w Tucepi też super, długa promenada przez całe Tucepi, i w miarę płasko, w terminie którym masz zamiar jechać spokojnie tanio znajdziesz coś blisko plaży...
w Baśce nie byłem...
Komentarz