Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • SS
    RS
    • 2010
    • 16209
    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Alonzo_
    Tucepi
    też polecam, byłem z synem i córą, mała jeszcze w wózku. Długa promenada na długości praktycznie całej plaży, plaża wąska więc wózek zostawał na promenadzie albo znosiłem po 3 schodkach na plażę

[ Dodano: Nie 18 Sty, 15 11:28 ]
    skipper.u, właśnie doczytałem Twojego posta ops:
    Pisał Sebastian

Komentarz

• JerzyM73
      Rider
      • 2010
      • 602

Zamieszczone przez skipper.u
      polecam Podgorę, Tucepi czy np Baska Voda.
      Angrekoo,
      Podgora jest piękna (długa promenada) ale żeby nie chodzić pod górkę musisz znaleźć coś w pierwszej linii od brzegu, w Tucepi też super, długa promenada przez całe Tucepi, i w miarę płasko, w terminie którym masz zamiar jechać spokojnie tanio znajdziesz coś blisko plaży...
      w Baśce nie byłem...
      A szkoda, że nie byłeś bo dla mnie z tych trzech jest najlepsza - jest w miarę płasko, dla dzieciaków sporo atrakcji, jak chcesz mieć mało ludzi na plaży to 5-10 min spacerkiem na południe i masz względny luz -w sezonie oczywiście

PS. plaża zamieszczona w poprzednim mojej wypowiedzi to Wielka Duba pomiędzy Zivogosce, a Blato, ktoś ją ładnie zaznaczył w innym poście

W tym roku atakuję Albanię. To ostatni moment aby zobaczyć ją przed komercjalizacja
      O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
      Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic

Komentarz

• eaglemirek
        RS
        • 2010
        • 14107
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez JerzyM73
        A szkoda, że nie byłeś bo dla mnie z tych trzech jest najlepsza
        Popieram

W tym roku atakuję Albanię.
        I to jest właściwa decyzja. W jaki rejon celujesz :?:

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• JerzyM73
          Rider
          • 2010
          • 602

Zamieszczone przez eaglemirek
          A szkoda, że nie byłeś bo dla mnie z tych trzech jest najlepsza
          Popieram

W tym roku atakuję Albanię.
          I to jest właściwa decyzja. W jaki rejon celujesz :?:
          Zdecydowałem się na Albanię również po przeczytaniu Twoich doświadczeń
          Zdecydowałem się wstępnie na Himare - Ksamil pomimo, że te plaże sę piękne to jednak w sezonie za bardzo zatłoczone jak dla mnie

Komentarz

• gs3136
            Drive
            • 2014
            • 67

JerzyM73 Czy masz jakiś namiar na nocleg w Albanii? Czy masz już trasę na wyprawę? przez CRO czy BiH?
            OIII 1,4 TSI Elegance

Komentarz

• eaglemirek
              RS
              • 2010
              • 14107
              • Octavia II combi (1Z5)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

gs3136, W ubiegłym roku w pierwszej połowie lipca przebierałem w Ksamil w pokojach hotelowych jak w ulęgałkach. Ostatecznie wylądowaliśmy tutaj http://www.hotelmarikseli.com/templa...256&tongue=ENG Płaciliśmy po 25E za pokój 2 osobowy (pokoje 4 osobowe z 2 sypialniami były po 40E) Nic wcześniej nie rezerwowaliśmy :!:

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• Angrekoo
                Ambiente
                • 2010
                • 135

Zamieszczone przez damian1975
                Angrekoo, zdecydowanie polecam Baska Voda :!:
                Tak czytam cro.pl i coraz bardziej się skłaniam do tej baśki vody. Licze za na przełomie maja/czerwca bedzie jeszcze pusto, bo wiem że w sezonie jest tam masa ludzi.
                Plaży ładnych sporo, jest gdzie spacerować, knajpek dużo.
                Ale popatrze jeszcze na Podgore.
                Dzieki za rady.

Komentarz

• Alonzo_
                  RS
                  • 2009
                  • 2460
                  • Hyundai

polecam Podgorę, Tucepi czy np Baska Voda.
                  Angrekoo,
                  Podgora jest piękna (długa promenada) ale żeby nie chodzić pod górkę musisz znaleźć coś w pierwszej linii od brzegu, w Tucepi też super, długa promenada przez całe Tucepi, i w miarę płasko, w terminie którym masz zamiar jechać spokojnie tanio znajdziesz coś blisko plaży...
                  w Baśce nie byłem...
                  Skipper.u IMO nie jest tak źle. Ja do kwatery w Podgore szedłem zaraz pierwszą z jardanskiej co sie zjeżdża i jedzie do plaży/promenady. Tu od samego tego zjazdu jak sie coś znajdzie to jest bardzo blisko, nie jest stromo tylko lekko pod górkę - czyli jak w większości miasteczek tam niedaleko plaż. Podobnie idzie sie od plaży pod górę w Tucepi czy Baśce. Choć z tych trzech Baśke bym wybrał i tak w tym roku chyba zrobię. Ale to w sumie nie problem bo o ile nie chodzi sie na bani cały dzień to fajnym pomysłem jest kilka dni pojeździć niedaleko i popróbować okolicznych miejcówek i różnych plaż.

Komentarz

• JerzyM73
                    Rider
                    • 2010
                    • 602

Zamieszczone przez gs3136
                    JerzyM73 Czy masz jakiś namiar na nocleg w Albanii? Czy masz już trasę na wyprawę? przez CRO czy BiH?
                    Trasy nie mam jeszcze - to najmniejszy problem - chyba, noclegu jeszcze nie rezerwowałem, głownie na booking.com i innych portalach - baza noclegowa nie jest tak bogata jak w Cro. zwłaszcza w takich miastach jak Himare, w Sarande czy właśnie w Ksamilu gdzie był eaglemirek, baza noclegowa jest o wiele większa- bardzo dużo się buduje.
                    Pierwotnie miałem plan tydzień w MNE i tydzień w Albani, ale stwierdziłem, że przez tydzieć za dużo nie zwiedzę w Albanii.
                    Ceny kwater i hoteli tak jak pisał eaglemirek, razem ze śniadaniem

Komentarz

• Alonzo_
                      RS
                      • 2009
                      • 2460
                      • Hyundai

Zamieszczone przez Angrekoo
                      Zamieszczone przez damian1975
                      Angrekoo, zdecydowanie polecam Baska Voda :!:
                      Tak czytam cro.pl i coraz bardziej się skłaniam do tej baśki vody. Licze za na przełomie maja/czerwca bedzie jeszcze pusto, bo wiem że w sezonie jest tam masa ludzi.
                      Plaży ładnych sporo, jest gdzie spacerować, knajpek dużo.
                      Ale popatrze jeszcze na Podgore.
                      Dzieki za rady.
                      Angrekoo
                      Plaże mi w Baśce sie podobają chyba z tych 3 najbardziej, ale w Tucepi czy Podgorze wg mnie jest wszystko pod ręką. Podoba mi sie tam stosunkowo wąska plaża i zaraz za murkiem mnóstwo ogródków konob jedna za drugą. Siadasz na jedzonko, widzisz swój kocyk, leżaki, bambetle. Blisko toalety (w konobach), spożywczaki. Wszysko blisko. Do tego bardzo to urokliwe, wieczorne o 22-23 nasiadówy przy rozstawionych nad brzegiem stolikach z muzyką graną przez jakiś ichnich grajków obok albo na zacumowanej łajbie. Klimat świetny. Dlatego sam nie wiem która miejscówka z nich lepsza...każdy sam musi ocenić
                      Znowu jeśli idzie o widoki to jednak Makarska i Omis. Po jednej piękna woda, plaża a po drugiej na wyciągnięcie ręki niesamowite góry. Jak dla mnie rewelacja i dlatego jeszcze tam pojadę :szeroki_usmiech

Komentarz

• skipper.u
                        Rider
                        • 2011
                        • 480
                        • Superb III (3V3)
                        • CGGA 1.4 MPI 80 KM

fajnym pomysłem jest kilka dni pojeździć niedaleko i popróbować okolicznych miejcówek i różnych plaż.
                        Plaża Nugal między Tucepi a Makarską obowiązkowa :P

no i szkodnikiem zdobyć trzeba Sv. Jure http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...5968&start=250

i Vidovą Górę (promem na Brać z Makarskiej) widok na Zlatny Rat

moje zdjęcia z tamtego roku

Komentarz

• lukasz3112
                          RS
                          • 2008
                          • 3607

byłem w Baśka Voda tydzień sierpnia i tydzień września.
                          Pojechaliśmy w ciemno i z kwaterkami nie było bardzo wesoło no ale to jeszcze był sezon w pełni. Widoki piękne. Jedyne co mi sie nie podobało to ilość ludzi..qrwa jak u nas we Władysławowie. Ale można było przejść sobie dalej na plaży i zawsze miejsca było. Gdy skończył się sierpień to połowa ludzi zniknęła i wtedy było już naprawdę fajnie.
                          W tym roku z rocznym synkiem mamy zamiar jechać do Tucepi właśnie. Mam nadzieję, że nie będziemy żałować
                          Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• eaglemirek
                            RS
                            • 2010
                            • 14107
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Baśka Voda zaliczyłem 3 razy :!: Polecam :!: Na a Sv. Jure to już obowiązkowo będąc w tym rejonie :szeroki_usmiech

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• Alonzo_
                              RS
                              • 2009
                              • 2460
                              • Hyundai

fajnym pomysłem jest kilka dni pojeździć niedaleko i popróbować okolicznych miejcówek i różnych plaż.
                              Plaża Nugal między Tucepi a Makarską obowiązkowa :P
                              Nie byłem, z dziećmi i jako "tekstylni" - nie umieściłem w planie...

no i szkodnikiem zdobyć trzeba Sv. Jure
                              Jeśli polecimy w tym roku więcej niż na 1 rodzinę to może odhaczę.
                              Gdybym tam chciał moją połóweczkę wwieźć to chyba byłaby jej "ostatnia droga" i zawał
                              A na razie nie mam względem niej takich planów :szeroki_usmiech

Zamieszczone przez lukasz3112
                              W tym roku z rocznym synkiem mamy zamiar jechać do Tucepi właśnie. Mam nadzieję, że nie będziemy żałować
                              Myślę, ze nie będziecie.
                              Ja w tym roku chyba wrzesień obstawiam. Właśnie żeby troszkę luźniej było i tez Baśka albo Tucepi. Obaczymy.

Komentarz

• kapi
                                L&K
                                • 2009
                                • 1174
                                • Fabia combi

Na a Sv. Jure to już obowiązkowo będąc w tym rejonie
                                z tym zdobywaniem to ostrożnie - nie każdy ma badania wysokościowe :szeroki_usmiech
                                wjechać i zjechać tez trzeba umieć by do Polski na lawecie nie wracać.
                                no i najważniejsze - mocne nerwy, i duży dystans wobec siebie samego.
                                ja wjechałem, i zjechałem.... paru Polaków wtedy minąłem po drodze.
                                kolega nie dał rady i w połowie drogi się wrócił.
                                oczywiście wszystko pod szyldem : " a co .... ja nie dam rady ??? "
                                nawet na samym dole jest informacja że odcinek ma ok 20 km. - ja wjeżdżałem ok. 2,5 h. no i zjazd do tego.
                                tak więc jest to wyprawa na większą część dnia.
                                w przewodniku było tez napisane, że warto być na szczycie przed południem, by opary wody ( chmury) nie przysłoniły widoków :idea:
                                OII sprzedana

Następca dużej czarnej - Mała czarna MC 1Z1Z

Komentarz

• JerzyM73
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 602

Zamieszczone przez kapi
                                  Na a Sv. Jure to już obowiązkowo będąc w tym rejonie
                                  z tym zdobywaniem to ostrożnie - nie każdy ma badania wysokościowe :szeroki_usmiech
                                  wjechać i zjechać tez trzeba umieć by do Polski na lawecie nie wracać.
                                  no i najważniejsze - mocne nerwy, i duży dystans wobec siebie samego.
                                  ja wjechałem, i zjechałem.... paru Polaków wtedy minąłem po drodze.
                                  kolega nie dał rady i w połowie drogi się wrócił.
                                  oczywiście wszystko pod szyldem : " a co .... ja nie dam rady ??? "
                                  nawet na samym dole jest informacja że odcinek ma ok 20 km. - ja wjeżdżałem ok. 2,5 h. no i zjazd do tego.
                                  tak więc jest to wyprawa na większą część dnia.
                                  w przewodniku było tez napisane, że warto być na szczycie przed południem, by opary wody ( chmury) nie przysłoniły widoków :idea:
                                  Nie jest tak strasznie i trudno wjechać, jak ktoś umie jako tako jeździć, a jak dojechał do Cro osobiście to taki zły nie jest.
                                  Jak przed wjazdem na górę SRD w Dubrowniku tez naczytałem się, że końcówka trudniejsza niz na Sv. Jura i co - zawiodłem się, bułka z masłem
                                  W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Później zamieszczę link z drogi na Śv. Jura

Komentarz

• leonn
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 2726
                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

bułka z masłem
                                    Po takich wyjazdach na szczyt górki jak np. na SRD to mojej żonie już kawy nie potrzeba

Komentarz

• eaglemirek
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 14107
                                      • Octavia II combi (1Z5)
                                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Nie jest tak strasznie i trudno wjechać
                                      Zgadzam się :!: Ja na Sv Jure wjeżdżałem mając przejechane moją Czeszką dopiero 5kkm i jeszcze aż tak dobrze nie czułem wielkości auta i możliwości silnika a poszło na spokojnie :!: Bardziej zestresowana była 3 pasażerów :diabelski_usmiech A wjazd na SRD to już totalny Pikuś (pan) :szeroki_usmiech

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• KulfonP
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 391

Super, muzyka w podkładzie pierwsza klasa

Komentarz

• JerzyM73
                                          Rider
                                          • 2010
                                          • 602

Zamieszczone przez KulfonP

Super, muzyka w podkładzie pierwsza klasa
                                          Miło, ze się podobało, jednak film z wjazdu na Jurę muszę dopiero zmontować. może jutro jak czas pozwoli.

Wjechać autem to bułka z masłem, a;le na tych rowerach jak tych dwóch kolesi to już jak dla mnie nie lada wyzwanie.

Komentarz

• skipper.u
                                            Rider
                                            • 2011
                                            • 480
                                            • Superb III (3V3)
                                            • CGGA 1.4 MPI 80 KM

Nie byłem, z dziećmi i jako "tekstylni" - nie umieściłem w planie...
                                            ja też z dziećmi i tekstylny
                                            poszliśmy wcześnie rano, gdzieś po 9 byliśmy jako pierwsi i żadnych nagusów nie było, zaczęli się schodzić koło południa, było pół na pół tekstylnych i nudystów
                                            każdy miał swoją połówkę plaży, było spoko...

Komentarz

• eaglemirek
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 14107
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Wjechać autem to bułka z masłem, a;le na tych rowerach jak tych dwóch kolesi to już jak dla mnie nie lada wyzwanie
                                              No ja takich 2 kolesi spotkałem właśnie podczas wjazdu na Sv Jure :shock:

Ty masz te filmiki jako prywatne :?: bo jakoś tych nie widzę w twoim kanale na YT (chciałem sprawdzić twoje inne wycieczki po Bałkanach :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech )

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• JerzyM73
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 602

Wjechać autem to bułka z masłem, a;le na tych rowerach jak tych dwóch kolesi to już jak dla mnie nie lada wyzwanie
                                                No ja takich 2 kolesi spotkałem właśnie podczas wjazdu na Sv Jure :shock:

Ty masz te filmiki jako prywatne :?: bo jakoś tych nie widzę w twoim kanale na YT (chciałem sprawdzić twoje inne wycieczki po Bałkanach :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech )
                                                Mirku, na YT mam jeszcze tylko jeden film

pozostałe są w trakcie obróbki i względu na braki czasowe i możliwość obrabiania tego na kompie stacjonarnym syna, wszystko jest zawieszone w czasie.

Komentarz

• eaglemirek
                                                  RS
                                                  • 2010
                                                  • 14107
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

pozostałe są w trakcie obróbki
                                                  No to czekamy z niecierpliwością :diabelski_usmiech
                                                  Ja też odkopałem trochę staroci Bałkańskich z lat poprzednich i powoli nastrajam się do ich posklejania i zamieszczenia :P

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• hubi82
                                                    Drive
                                                    • 2011
                                                    • 47
                                                    • Octavia II (1Z3)

ja też planuję wypad do cro we wrześniu tego roku (dokładnie dalmacja, okolice szybenika) i w związku z tym mam pytanie do wtajemniczonych
                                                    jaka jest pogoda w połowie września w tamtych okolicach, chodzi mi o powietrze i wodę
                                                    z tego co patrzyłem na stronkach z pogodą to średnia temperatura w dzień to ok. 25 a w nocy 17, woda niby 21
                                                    był ktoś może w tamtym rejonie w podobnym terminie ?
                                                    Była O I 1,9 TDI,
                                                    Jest O II 1,9 TDI

Komentarz

Pracuję...