A jaki to suport ??
zmiana roweru
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez lookerAle temat podupadł...Ciekawe dlaczego :diabelski_usmiech
Jest mały problem u mnie...
Ostatnio, z racji kłopotów zdrowotnych, miałem rozstanie z rowerem przez ponad 2 miesiące. Dziś postanowiłem go "pomacać" bez jeżdżenia. Stwierdziłem, że pedały obracają się dość ciężko ! Zdjąłem łańcuch żeby wyeliminować tył i jednak to suport ciężkawo idzie...
Wcześniej, bez łańcucha obrócona korba obracała się ze 2-3 razy a teraz ledwie raz :shock:
O co chodzi ? Rower stoi w suchym, ciepłym pomieszczeniu. Ma ok. 2,5 tys.km przebiegu.
wystarczy trochę wilgoci z zewnątrz, do tego stanie długo bez ruszania i gotowe :diabelski_usmiech
pakiet do wymiany, a na przyszłość to tak jak z samochodem
co jakiś czas trzeba odpalić i przejechać się kawałek
Zamieszczone przez misiek^wroGeneralnie żadnych śladów po "strzale" nie było, ale esy floresy na poziomie +/- 5 cm przesunięcia
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentpakiet do wymiany, a na przyszłość to tak jak z samochodem
co jakiś czas trzeba odpalić i przejechać się kawałek
W sumie to dziwi mnie takie zjawisko bo wiem na 100%, że poprzedni właściciel roweru też nie jeździł zima i trzymał go w mieszkaniu.
Jakoś nic mu się nie zastało... Ale może kręcił korbami raz na jakiś czas...Nie wiem...OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Dopiero teraz tu trafiłem, a widzę, że są tu ludzie w temacie
Jeżeli chodzi o suporty to ja mam takie pytanie. Próbował ktoś z Was zastąpić standardowe stalowe kulki w łożyskach suportu do Hollowtech II (korba XT) na kulki ceramiczne albo w ogóle zastosować pełne łożyska ceramiczne np. takie? Od jakiegoś czasu nęka mnie problem chrobotania pod stopami. Ponieważ te łożyska zewnętrzne miewają problemy ze szczelnością i spotkałem się już z przypadkami gdzie po 1000km w niesprzyjających warunkach w środku były ślady rdzy zastanawiam się czy nie pójść właśnie w ceramikę.
Komentarz
-
-
Maicroft, w sumie to nie jestem pewien ale siedzi tam korba SHIMANO (11) M552 (42x32x24) a rower to Kellys Magnus z 2011 roku.
Na co to wygląda ?OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
rowerek, można kupić jakiś lepszy pakiet z ceramiką = spora kasa
albo
wsadzić zwykłe łożyska za parę złotych
teoretycznie nie da się,
praktycznie da się, łatwo nie jest ale najtaniej i też pojeździ trochę
na necie jest artykuł jak się do tego zabrać :diabelski_usmiech
u mnie ze szczelnością zero problemów LX 582
powiedz jak pielęgnujesz rower :?: :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentu mnie ze szczelnością zero problemów LX 582
A tym bardziej wkurza mnie to XT bo mam w domu drugi rower na LX z 2002 (korba LX FC-M571), który ma klasyczny suport LX-a na wielowypust i nadal jeździ i nic nie strzela ani nie chrobocze w korbie (chociaż fakt, że przez 10 lat przejechał mniej więcej tyle samo co ja na tym XT przez lat 4-5).
Zamieszczone przez abstinentpowiedz jak pielęgnujesz rower :?: :lol:
No (nie)stety nie odpowiem Ci tak :lol:
Generalnie nie będę się rozpisywał tylko napiszę, że mój rower jest kompleksowo czyszczony, smarowany, wszystko musi działać na tip-top. Patrząc na obrazek w Twoim podpisie myślę, że nie muszę pisać co znaczy kompleksowo bo dobrze się rozumiemy
A leżakuje też wygodnie. Wisi sobie na uchwytach na ścianie w ogrzewanym garażu zaraz obok SII :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentrowerek, chodzi o to, że te pakiety nie lubią wody, ciśnienia z węża a tym bardziej karchera
Pomijam już fakt, że punkty mycia rowerów np. na MTBmarathon czy bikemaraton często wyposażone są w... Karchery...
Ja w swoim rowerze mam problem TYLKO z tym suportem. Amortyzator nie marudzi, przerzutki nie marudzą, hamulce nie marudzą.
Zamieszczone przez MaicroftA ja tam ma jeszcze stara korbe na kwadrat + suport XT na kwadrat i temu nie straszne karchery, rzeki i inne takie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentnie dawno był test nowego xtr-a
pierwsze mycie roweru i pakiet do kosza
Zamieszczone przez MaicroftA pozniej sie dziwia ze XTR '2000 jest w cenie mimo ze ma tylko 8 biegow, ale jest ostatnim pancernym
Zamieszczone przez xtremesystemsjak ja sie ciesze ze nie mam takich problemow. szose wycieram szmata . jak cos nie chce zejsc to psikne plynem deski rozdzielczej i zlazi
Komentarz
-
-
Witajcie.
Wreszcie pozbyłem się żelastwa z nogi i trza sie za siebie wziąć coby wrócić do pełnej formy i wrócić na moto.
Jednym pomysłów na to jest kupno rowerka.
Jestem zielony w temacie na te czasy. Nie wiem co jest dobre a co nie.
Czy możecie mi poradzić co Waszym zdaniem w moim przypadku jest warte rozważenia?
Sprzętu po sklepach jest co nie miara i laikowi trudno wybrać.
Wymagania:
Zupełna amatorka -jazda głównie leśne ścieżki, lekkie górki - lekko urozmaicony teren ale u nas na Kujawach szału nie ma , czasami , sporadycznie asfalt.
36 latek, 90 kg, 176 wzrostu.
Rowerek ma być lekki i trwały. Budżet powiedzmy 1000-2000 PLN.
Jeśli było to proszę o podlinkowanie tematu i sorry.
Jakieś pomysły i typy?
Z góry bardzo dziękuję za rady.
Komentarz
-
-
Ja uwielbiam góry.
Byłem na 4 obozach rowerowych w Borowicach koło Podgórzyna/Karpacza , dla porównania mam 1 obóz w Bieszczadach i 1 na Mazurach.
Mazury były nudne jak flaki z olejem, ale zajebiście się wpadało po całym dniu pedałowania do zimnej rzeki. Bieszczady też okej, rzeki też fajne. Jednak nic nie daje tyle frajdy co zjazd z Borowic do Podgórzyna z prędkościami +50 i później powrót tą samą drogą. A najlepsza podróż to wjazd od strony Borowic na Śnieżkę - bardziej targanie roweru na barkach, niż wjazd, ale było zajebiście. :twisted:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
misiek^wro, ja tam bardzo miło wspominam przejazd z nad Soliny do Krakowa głównie górami w 7dni, jechaliśmy w 4 rowery na lekko, była przygoda, teraz mi się marzą alpy tylko najpierw musze kupić rower i kondychę zrobić :szeroki_usmiechsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
Komentarz