zmiana roweru

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piramida
    RS
    • 2009
    • 12222
    • Superb III (3V3)

piernik, po ulicach nie jeżdżę na rowerze, boję sie :wink:

P.S. mam na tapecie jeszcze Klony Warden 27.5 ale cena takiej zabawki to wartość kilkunastoletniej octy 1 8)

[ Dodano: Sob 01 Mar, 14 18:23 ]
    Zmieniła sie koncepcja, dzięki miejscowemu dealerowi otrzymałem rabat w wysokości 1500zł na krossa moona V2 w cenie po rabacie 8500, mam nadzieję że w końcu przypłynie ten kontener z Chin bo trochę to już trwa a wiosna tuż, tuż :lol:
    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratoRS
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Idol wielu....
      Spritmonitor.de

Komentarz

• abstinent
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 4842
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

szkoda chłopa

a wracając do tematu to się u mnie zmienia szybko...

był mars, a w sumie to nie był, wisi na allegro jak ktoś chce
        skończyło się na foxie 32 rlc, koło już zrobione co prawda tylko piasta nowa ale co zrobić jak z kasą krucho...
        całe takie jak mam ok 350zł może by się udało sklecić

teraz jedynie trzeba jakąś tarczę na przód założyć bo amor tylko pod tarczę jest
        padło na bb7 + ashima i nie wiem czy 160 czy 180 :diabelski_usmiech

Komentarz

• piramida
          RS
          • 2009
          • 12222
          • Superb III (3V3)

Maicroft, ilu to fantastycznych ludzi ginie w jednej sekundzie jak nie za kółkiem to podczas uprawiania różnych pasji.

Zycie to niestety nie bajka...

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Enriquez
            RS
            • 2009
            • 7685
            • Superb III (3V3)

Panowie, zaczynam ten wątek czytać od początku - więc proszę mnie nie rugać, pewnie sam sobie odpowiem na moje pytanie, jak skończę czytać za 3 dni, jednakże ciekaw jestem Waszych opinii na temat tego roweru:

i tego też:

ma mi służyć do jeżdżenia po lesie, jest trochę górek, trochę piachu - jednakże żadnego wyczynu
            Pozdrawiam
            Marcin

Komentarz

• abstinent
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 4842
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Enriquez,
              dla mnie ten drugi bardzo fajny, pełen slx, dobre koła do tego 27,5 (to tak zaczynają znowu świrować) no i reba co prawda solo ale to jest reba :szeroki_usmiech
              ogólnie zakładasz slicki i śmigasz na szosie, grube kapcie i wszędzie jedziesz, i w góry i po lesie gdzie tylko oczy poniosą
              cena jak na gotowy rower i to co ma to nie jest zła :P

ten pierwszy to jest do jeżdżenia po mieście do sklepu :lol:

Komentarz

• dato
                L&K
                • 2012
                • 1431

Przyłączę się...

Zamieszczone przez Enriquez
                Panowie, zaczynam ten wątek czytać od początku - więc proszę mnie nie rugać, pewnie sam sobie odpowiem na moje pytanie, jak skończę czytać za 3 dni, jednakże ciekaw jestem Waszych opinii na temat tego roweru:

i tego też:

ma mi służyć do jeżdżenia po lesie, jest trochę górek, trochę piachu - jednakże żadnego wyczynu
                Cytuję, bo opis użytkowania podobny, z tą uwagą, że mnie jest co najmniej 1,5x Enriquez :lol:
                Celuję w taki sprzęt Unibike: EXPERT 29
                - wagowo mieszczę się w warunkach gwarancji
                - na kołach 29" mi zależy
                - słyszałem, że w Unibike jest w stosunku do ceny bardzo dużo roweru w rowerze...

Jakieś uwagi ? Ktoś może dobry rabat załatwić ?

Komentarz

• piramida
                  RS
                  • 2009
                  • 12222
                  • Superb III (3V3)

Panowie, jak macie zamiar kupić sztywniaka to się zastanówcie nad Polskim Krossem :!:
                  Natomiast ja zamówiłem gianta na kole 27.5

Do wymiany jedynie hamulce i sztyca regulowana plus sztywna oś na tył, wytargałem 13% rabatu więc jest dobrze, odbiór w maju

:food

Komentarz

• demmsi
                    Elegance
                    • 2011
                    • 966
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

dato rower ciekawy, ale ja szukałbym innych firm z wyprzedaży rocznika 2013.
                    Unibike'm się przejedź, bo on geometrię ramy ma specyficzną.
                    W tej cenie co pokazałeś rower można znaleźć konstrukcje lżejsze od wskazanej.

Komentarz

• dato
                      L&K
                      • 2012
                      • 1431

demmsi, podrzuć jakieś przykłady bo słabo się na tym znam... No i ma słonia wozić, weź to pod uwagę...

Komentarz

• Pixon
                        Rider
                        • 2013
                        • 541
                        • Fabia (NJ3)

Zamieszczone przez abstinent
                        teraz jedynie trzeba jakąś tarczę na przód założyć bo amor tylko pod tarczę jest padło na bb7 + ashima i nie wiem czy 160 czy 180 :diabelski_usmiech
                        W razie co to mam Avidy CR przód-tył do sprzedania za 390 zł Siostra jeździła, przebieg udokumentowany, jak coś to PW.

Po pierwsze to porównujesz dwa różne rowery MTB i krossowy a po drugie różnica w cenie obu egzemplarzy to ponad 2000 zł - 40%!
                        Zastanów się czy chcesz mieć coś uniwersalnego, zazwyczaj źle się na tym wychodzi, czy typowy rower do jazdy po duktach leśnych, cięższych szlakach oraz do zagłębienia się w miejskiej dżungli? Ja bym stawiał na tego Kellysa za 6k zł. Jest tam powietrzny amortyzator, i całkiem przyzwoity osprzęt. Chociaż w tej cenie wolałbym kupić np. Krossa A9 na karbonowej ramie ale z gorszym osprzętem, który po czasie i tak wymieniasz.

Zamieszczone przez Enriquez
                        ten pierwszy to jest do jeżdżenia po mieście do sklepu
                        Bez przesady, to jest dobry rower do jazdy na dłuższe trasy, nie tylko do przedstawionego przez Ciebie zastosowanie.
                        Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!

Komentarz

• abstinent
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 4842
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Pixon, dzisiaj kupiłem ten bb7
                          nie chce na początek się denerwować przy hydraulice
                          bb7 bardzo dobrze się sprawuje i wszystko można zrobić w terenie
                          jak na razie stawiam na nie zawodność w każdych warunkach

a avid wiadomo jak to jest z tym

Komentarz

• Pixon
                            Rider
                            • 2013
                            • 541
                            • Fabia (NJ3)

Hydraulika jest bezobsługowa przecież Jakiś mitów żeś się naczytał. Ja na swoich BR-M785 jeżdżę od dwóch sezonów, palcem przy nich nie ruszyłem. Teraz na nowy sezon, tylko klocki wymienię i być może jak mi się zachce to je odpowietrzę. Nie dlatego, że trzeba, tylko dlatego że jestem pedant w niektórych sprawach, czasami :P

Komentarz

• Garret
                              L&K
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 1196
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez Pixon
                              Hydraulika jest bezobsługowa przecież Jakiś mitów żeś się naczytał. Ja na swoich BR-M785 jeżdżę od dwóch sezonów, palcem przy nich nie ruszyłem. Teraz na nowy sezon, tylko klocki wymienię i być może jak mi się zachce to je odpowietrzę. Nie dlatego, że trzeba, tylko dlatego że jestem pedant w niektórych sprawach, czasami :P
                              potwierdzam, rok temu na wiosnę w swojej Konie wymieniłem mechaniczne, oryginalne Shimano na hydrauliczne Avidy Elixir5 i przez cały sezon użytkowania ani razu nie musiałem nic przy nich grzebać, w odróżnieniu od poprzednich lat, gdzie co kilka ostrzejszych wyjazdów regulacja mechnicznych była niezbędna;-)
                              Garret

-----------
                              Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• abstinent
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 4842
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

no dobra, ile maratonów w błocie zaliczone na tych hydraulikach ?

po za tym przymierzam się do dłuższej trasy
                                tzn tak mi się marzy kiedyś :roll:
                                a wiadomo że lekko nie ma ze sprzętem
                                W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Komentarz

• Pixon
                                  Rider
                                  • 2013
                                  • 541
                                  • Fabia (NJ3)

Ożesz TY! Wywołałeś wilka z lasu, a właściwie temat rzeka... To jedno z moich marzeń także ten szlak beskidzki

Nie wiem ile maratonów wśród moich startów było w błocie, trochę ich się nawinęło po drodze. Jednak to właściwie będzie miało największy wpływ na zużycie klocków i to tyle. Ale to zarówno w mechanicznych jak i hydraulicznych. Jeżeli chodzi o wycieranie się tłoczków lub inne dziwne efekty, to również będą tak samo działały i te i te. Jednak komfort hydrauliki jest nieprzeceniony

Komentarz

• abstinent
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 4842
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

jak tak patrzę to trzeba będzie chyba powoli i dłuuuugo się przygotowywać na taki wypad
                                    no i znaleźć ekipę :szeroki_usmiech

Komentarz

• cysterniarz
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 1887
                                      • Octavia II combi (1Z5)
                                      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

piramida, dasz się karnąć? :lol:
                                      fajna koza !

Zamieszczone przez abstinent
                                      tzn tak mi się marzy kiedyś
                                      qrde abstinent, bajera, znam te tereny z pieszych wędrówek za gówniarza, zajebista opcja dla mtb, ehhh mieć tylko trochę wolnego czasu...

Co do hydraulików, od wymiany ze zwykłych - bezobsługowo, zima przy -10 wszystko piknie chodzi (nic nie przymarza w przewodach), deszcz, błoto - żyleta :szeroki_usmiech

Komentarz

• abstinent
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 4842
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

wolny czas to raz, może i nie miał bym z tym problemu
                                        ale największy problem moim zdaniem to trafić okno pogodowe

pamiętam oglądałem kiedyś zdjęcia z wyprawy na tym szlaku i zbytnio pogoda nie trafiła się

nie wiem czy bym to przeżył :shock:

Komentarz

• piramida
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 12222
                                          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez cysterniarz
                                          piramida, dasz się karnąć? :lol:
                                          fajna koza !
                                          Może dam jak juz go dostane :diabelski_usmiech

Odnośnie maratonu po Beskidach zapodanego przez abstinenta, tez chętnie bym się wybrał, swego czasu w 4 osoby przejechaliśmy z nad Soliny górami do Krakowa w 7dni na lekko sypiajac na kwaterach.

Komentarz

• abstinent
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 4842
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

może lepiej było by na początek zaliczyć cosik mniejszego
                                            500km po górach to przesada, i naprawdę pod względem organizacyjnym nie jest łatwo
                                            z jednej trony masa rzeczy do zabrania
                                            a dwa im więcej masz tym gorzej się jedzie, po prostu zabija się przyjemność jazdy
                                            25l plecak to max co by można zabrać a i tak będzie ciężko z tym jechać

to by było realne w dwa/trzy dni :diabelski_usmiech

Komentarz

• piramida
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 12222
                                              • Superb III (3V3)

abstinent, trzeba zebrać kilka chłopa i lecimy z koksem. :diabelski_usmiech

Wyjazd w czwartek czy piątek i do niedzieli włącznie

W wakacje chętnie bym wyskoczył gdzieś w alpy czy dolomity z tym ze trzeba wcześniej kondycję jako taką zrobic :!:

Komentarz

• Pixon
                                                Rider
                                                • 2013
                                                • 541
                                                • Fabia (NJ3)

Zamieszczone przez cysterniarz
                                                Co do hydraulików, od wymiany ze zwykłych - bezobsługowo, zima przy -10 wszystko piknie chodzi (nic nie przymarza w przewodach), deszcz, błoto - żyleta :szeroki_usmiech
                                                Przy takiej temperaturze sporym problemem przy układach shimano jest tzw. puchnięcie klamki W Avidach też jest ten efekt, ale jakby mniejszy.

piramida zacny sprzęt! Dopiero teraz zauważyłem, że takie cudo kupiłeś Konkretny rabat udało Ci się wywalczyć. A załapałeś się już na tę gwarancję wieczystą na ramę?

Komentarz

• piramida
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 12222
                                                  • Superb III (3V3)

Pixon, gwarancja wieczysta ale nie mam zamiaru jeżdzić na jednym rowerze przez 10 lat więc o ramę sie nie boje :wink:

Komentarz

• abstinent
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 4842
                                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

rano cosik poskładałem
                                                    w sobotę hebel (mam nadzieje że dojedzie :diabelski_usmiech ) no i jazda

fox ma za dużo ustawień i będę miał problem

Komentarz

Pracuję...