zmiana roweru

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kazik4x4
    RS
    • 2008
    • 2728

Zamieszczone przez piernik
    Zabawę ze ściganiem skończyłem ok 10 lat temu, od tamtej pory przybyło trochę masy.
    W tamtym roku zacząłem znów się ścigać bez wielkich efektów.
    Jest plan żeby w tym roku poważniej do tego podejść i dlatego zbijam wagę i chciałbym dobić do 80kg przy 186cm.
    Dobra waga. U mnie raczej nierealne, żeby dojść do takiej. tzn. można, ale głupio bym się czuł.
    Od. 20 lat zawsze ważyłem pomiędzy 96 a 104 przy wzroście podobnym do twojego, teraz na jesieni pojechałem z dietą i zbiłem na 89, na koniec marca planuję mieć ok. 86 i na tym poprzestaniemy, bo po prostu się głupio czuję taki wycieniowany. Na płaską szosę takie parametry są ok, ale na pure MTB to o jakąś dyszke jeszcze za dużo.

Komentarz

• piernik
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2007
      • 975
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez kazik4x4
      U mnie raczej nierealne, żeby dojść do takiej. tzn. można, ale głupio bym się czuł.
      Dobre :lol:

Komentarz

• Pixon
        Rider
        • 2013
        • 541
        • Fabia (NJ3)

Zamieszczone przez piernik
        Pytanie do szosowców...szytki czy opony dla amatora który ma zamiar wystartować w okolicznych ogórkach?
        Muszę jakieś karbonowe koła wrzucić do szosy i nie mogę się zdecydować.
        A chcesz te karbony z Chin ciągnąć? Jeśli tak to lepiej jakościowo wypadają obręcze pod szytki. Poczytaj na forumszosowe.org.
        Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!

Komentarz

• piramida
          RS
          • 2009
          • 12222
          • Superb III (3V3)

w niedzielę byłem pojeździć wokół komina a od wczoraj leżę w łóżku z 40 stopniową gorączką, tak to jest jak człowiek ubiera się w okresie zimowym w ciuchy wiosenne :evil:
          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

A ja mialem ostatnio w druga strone, ubralem sie jak zawsze na zime, a tu bylo tak cieplo ze raczej sie przegrzalem.

Do tego panuje jakis wirus grypo podobny gdzie objawami jest wlasnie taka goraczka, ogolne oslabienie, katar, kaszel.
            Spritmonitor.de

Komentarz

• kazik4x4
              RS
              • 2008
              • 2728

A do mnie w środę przyjechała do pracy żona, a ja akurat na kołowrotku w letnim zestawie. Zgrzany ja diabli, bo akurat robiłem dosyć mocny zestaw, akurat kończyłem.
              Weszła do mnie do, ja dokończyłem rozjazd, pogadaliśmy, zgrzany założyłem tylko na siebie lekką puchówkę z katurem i wyszedłem jej wystawić z garażu samochód który chciała wziąć.
              To było o 14.00. O 16.00 wracam do domu i czuję, że coś ze mną nie tak. Wchodzę do chałupy, opiekunka co się oiekuje naszymi dzieciakami mówi, że coś nie wyraźnie wyglądam. Mówię jej, że idę na górę się położyć, i że jak będzie wychodziła o 17.00 to niech da znać... Do 19.00 siedziała z dzieciakami na dole, bo ja nie byłem w stanie wstać z łóżka, nakurw....jący ból kolan, kamień na żołądku, ni to na spawy, ni to na sranie się zbierało...
              Żona wróciła. Porosiłem, żeby się przejechała o colę do sklepu. Koniecznie w puszce, i to 0,33.
              Wróciła, wypiłem. O 20.30 wstałem z łóżka, wykąpałem się. O 21.30 jak gdyby nigdy nic wyszedłem z psami na łąki na spacer.

Takie teraz ustrojstwa po ludziach chodzą.

Komentarz

• piramida
                RS
                • 2009
                • 12222
                • Superb III (3V3)

Ale robota k..rwa ważniejsza, brało mnie już wcześniej ale po co kłaść się do łóżka…
                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• kazik4x4
                  RS
                  • 2008
                  • 2728

Zamieszczone przez piramida
                  Ale robota k..rwa ważniejsza, brało mnie już wcześniej ale po co kłaść się do łóżka…
                  Robota jest zawsze najważniejsza

Komentarz

• octII
                    Ambiente
                    • 2012
                    • 191

Witam, może ktoś doradzi w takiej sprawie... Chcę kupić rower dla żony do jazdy głównie po asfalcie i to jazdy raczej turystycznej niż sportowej i jakoś tak wyszło że wybrałem markę KELLYS. Mam dylemat między rowerem z serii HARDTAIL http://www.kellysbike.com/PL/rowery-...k#.Vr8Q-bThDIU i rowerem z serii CROSS (ten model tak dla przykładu) http://www.kellysbike.com/PL/rowery-...e#.Vr8RrrThDIU . Kwota do wydania to max 2 tys, rower na kasecie, wolnobieg odpada i hamulce tylko v break.

Komentarz

• navigator
                      Rider
                      • 2009
                      • 583
                      • Volkswagen

octII, z tych dwu, to raczej seria CROSS, wszak to na asfalt a tu i koła większe, węższe, tarcza też bardziej szosowa.....niemniej.. skoro to dla jazdy turystycznej a nie sportowej, to raczej nie szedłbym w sportową geometrię ramy, a już z pewnością raczej w damską skoro rower dla żony......ale najlepiej jak się zainteresowana sama przymierzy i będzie jasność......noooo chyba ze niespodzianka tudzież inny prezent....
                      >>E<< by Ali, defibrylator by DGW

Komentarz

• octII
                        Ambiente
                        • 2012
                        • 191

dokładnie tak jak piszesz, niespodzianka ma być. Gdzieś czytałem że nie ma sensu kupować dla kobiety roweru właśnie ze tą specjalną ramą niby dla kobiet. Teraz jeździ na moim kellysie quartz i to mnie upewnia w tym ze rama nie musi byc "damska"

Komentarz

• kazik4x4
                          RS
                          • 2008
                          • 2728

octII, tylko ten vbrake mnie jakos dziwi? A dlaczego nie hydrauliczne tarcze?

Komentarz

• arturas03
                            L&K
                            • 2009
                            • 1298
                            • Toyota
                            • AGN 1.8 20V 125 KM
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

octII, Jeśli chcesz zrobić niespodziankę to zabierz żonę do sklepu i niech sama sobie rower wybierze. Przekonałem się na własnej skórze, że do siodełka trzeba się przymierzyć. Miałem na oku pewien rower i pojechałem go już kupić, ale na miejscu przymierzyłem się do innego i od razu zmieniłem zdanie. I nie z powodu, że był ciut tańszy, ale po prostu lepiej mi się nim jeździło.
                            Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
                            Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• przemo9
                              Ambiente
                              • 2009
                              • 228
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Bierzcie tylko cross-a na kołach 28, góral na 26 to słaby pomysł do rekracji, jakby sie uparła na górala czy innego hardtaila to 27,5 albo 29
                              O II fl kombi elegance

Komentarz

• octII
                                Ambiente
                                • 2012
                                • 191

kazik4x4, do takiej jazdy takie hamulce nie będą wykorzystywane w pełni ich możliwości? sprzedawca mówił o większych kosztach eksploatacyjnych...

Komentarz

• navigator
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 583
                                  • Volkswagen

sprzedawca mówił o większych kosztach eksploatacyjnych...
                                  ....hmmm w cenie roweru ca 2 kPLN to pewnie Acera, ale hydrauliczne .

znacznie większe koszta, to już od grupy XT w górę

Komentarz

• kazik4x4
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 2728

Zamieszczone przez octII
                                    kazik4x4, do takiej jazdy takie hamulce nie będą wykorzystywane w pełni ich możliwości? sprzedawca mówił o większych kosztach eksploatacyjnych...
                                    klocek do tarcz 15 zeta, klocek do Vki podobne pieniadze. Tarcza na poziomie rekreacyjnym przeżyje rower. Sprzedawca zawsze zachwala to na czym ma lepsza marze, lub czego chce si pozbyć. No i to vxego nie ma akurat na sklepie jest gorsze od tego co ma na półce. Ja na tarczach w dwa sezony nawinalem ok 16000km z czego ok. 600 w wyscigach mtb. Koszt serwisu hamulców nie przekroczyl 150zeta.

[ Dodano: Sob 13 Lut, 16 20:19 ]
                                    navigator, niech będzie i acera. I tak będzie lepsza od kazdej vki. Ja w nowym rowerze jak tylko bede miec odpowiedni material to sobie wypale tarcze 200mm, dorobi się jakis ciekawy adapter i przez kiere moge latac ; )

Komentarz

• navigator
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 583
                                      • Volkswagen

niech będzie i acera. I tak będzie lepsza od kazdej vki.
                                      ...absolutnie się z Tobą zgadzam.....skuteczność hydrauliki względem wi_brejka bije na głowę....bez tę kierę...rzecz jasna

Komentarz

• octII
                                        Ambiente
                                        • 2012
                                        • 191

Byłem już zdecydowany na tego hardtaila, później zaświtał mi ten kross i mętlik w głowie, na początku byłem za tarczami chociaż gość w sklepie mnie przekonał na v-ki i zdecydowałem się na v-ki a teraz mi namieszaliście że już jestem totalnie w ........

Komentarz

• kazik4x4
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 2728

Zamieszczone przez navigator
                                          niech będzie i acera. I tak będzie lepsza od kazdej vki.
                                          ...absolutnie się z Tobą zgadzam.....skuteczność hydrauliki względem wi_brejka bije na głowę....bez tę kierę...rzecz jasna
                                          W zeszłym roku mój chrześniak miał komunię. Kupiłem jemu rowera. Kjuba
                                          Robiąc jazdę testową w spodniach od komunii i koszulce (tu muszę splunąć) Legii bez kierownik przeleciał jak się patrzy. Ale wstał momentalnie i pojechał dalej trzymając fason.
                                          Moja chodąca do przedszkola córka widząc całe zajście jedynie skomentowała: "Tata, ale leciał jak enduro Krzeszowice! Trzymał gaz!"

[ Dodano: Sob 13 Lut, 16 21:43 ]
                                          Zamieszczone przez octII
                                          Byłem już zdecydowany na tego hardtaila, później zaświtał mi ten kross i mętlik w głowie, na początku byłem za tarczami chociaż gość w sklepie mnie przekonał na v-ki i zdecydowałem się na v-ki a teraz mi namieszaliście że już jestem totalnie w ........
                                          No to po co się subiekta słuchasz?

Komentarz

• navigator
                                            Rider
                                            • 2009
                                            • 583
                                            • Volkswagen

octII, wiesz...cała przyjemnośc po naszej stronie :szeroki_usmiech , choć z inszej mańki najłatwiejszego obszaru na prezent, to sobie nie wybrałeś.

Jeśli "v" nie jest preferencją jeźdźca, a troska o koszty serwisu, to hydraulika (moje przeżyły 8 kkm ostrego traktowania, nie jakieś hajendy, jeno standard SLX). Jeśli skuteczność hamowania ma priorytet, to hydraulika. Minusem jest waga zestawu, ale jeśli rozpatrujemy bombowce o masie 14 kg+, to nie ma tematu

oooo...tutaj przykładowy bombowiec

[ Dodano: Sob 13 Lut, 16 22:03 ]
                                            bez kierownik przeleciał jak się patrzy.
                                            .....taka natura.....hydrauliki :szeroki_usmiech , każdy chyba musi przeżyć jej skuteczność na własnej bańce i wyrżnąć w matkę planetę niczem guziec w sosnę :hehe ......też nie jestem tu wyjątkiem...podobnie jak z espedami....nie znam nikogo, któżby się - z przeproszeniem Państwa - nie wyjebał przy prędkości zero....cała rzecz, o którą siem póniej rozchodzi, to rzeczony fason

Komentarz

• leszekmw
                                              RS
                                              • 2005
                                              • 5356

znajomy teraz sobie kupił..

O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                              GVI 1.4TSI
                                              LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                              tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• AdamB
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 8030
                                                • Octavia IV (NX3)
                                                • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez octII
                                                Panowie , nie przesadzacie trochę z tą hydrauliką, przecież ten rower będzie spokojnie użytkowany, nawet jak będzie szybko ujeżdżany to i tak V-ki dadzą radę. No sorry ale jeżeli trzeba się na mieście pokazać z hydrauliką to OK, musi być. :lol:
                                                Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• kazik4x4
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 2728

Zamieszczone przez AdamB
                                                  Zamieszczone przez octII
                                                  Panowie , nie przesadzacie trochę z tą hydrauliką, przecież ten rower będzie spokojnie użytkowany, nawet jak będzie szybko ujeżdżany to i tak V-ki dadzą radę. No sorry ale jeżeli trzeba się na mieście pokazać z hydrauliką to OK, musi być. :lol:
                                                  Adam, jakbym jeździł po mieście, to własnie vki by wystarczyły a nie hydraulika.
                                                  A że jeżdżę 85% poza asfaltem, to jest różnica. Przejedź sobie rano na vkach przez trawę z rosą i spróbuj vka hamować

A co do rzekomego lansu hydrauliką - jak w 2006r kupowałem pierwszy roweg na pełnej hydraulice to to może być szał. A teraz to hydraulika robi takie wrażenie jak felgi 18"

[ Dodano: Sro 17 Lut, 16 18:06 ]
                                                  Zamieszczone przez leszekmw
                                                  znajomy teraz sobie kupił..

Obrazek
                                                  "prawie przełaj"

Komentarz

• AdamB
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 8030
                                                    • Octavia IV (NX3)
                                                    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Przejedź sobie rano na vkach przez trawę z rosą i spróbuj vka hamować
                                                    Nie tłumacz mi jak krowie na rowie , bo......... rowerem nie jeżdżę od wczoraj i nie tylko od święta. Mam V-ki jeżdżę głównie leśnymi drogami, szutrami czasami asfaltem po deszczu po błocie i naprawdę V-ki nie przeszkadzają mi w tym . Uważam jednak, że dla kobiety/dzieciaka jeżdżącego okazjonalnie po mieście/parkach hydraulika będzie zbytkiem albo lansem przed znajomymi.
                                                    Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

Pracuję...