Portal użytkowników Skoda Octavia Strona Główna


FAQFAQSzukajSzukajUżytkownicyUżytkownicyGrupyGrupy Facebook
RejestracjaRejestracjaZalogujZalogujAlbumAlbum
 Ogłoszenie 
Ogólnopolski Zlot OCP 2014
Koszulki klubowe z okazji 10 lat OCP ZAPISY .
Hyde Park - Ogólnopolskiego Zlotu OCP 19-22 czerwca 2014 Hyde Park.
Zapisy na Ogólnopolskiego Zlotu OCP 19-22 czerwca 2014 Zapisy

Zdjęcia do kalendarza OCP 2015 Kliknij

Poprzedni temat «» Następny temat
Gasnie podczas jazdy
Autor Wiadomość
seba23 
Classic

Auto: Octavia 1
Silnik: 1.6 AEE
Dołączył: 14 Paź 2011
Skąd: Gdynia
Wysłany: Pią 14 Paź, 11 20:59   Gasnie podczas jazdy

Witam.Od niedawna jestem wlascicielem skody octavi 1.6 i 75km, i mam dziwna przypadlosc.Po przejechaniu ok 5km, auto gasnie.Doslownie tak jakby ktos wylączyl stacyjke.Zero reakcji na pedal gazu.Ciekawe jest ze natychmiast mozna go odpalic i jedzie jak by nigdy nic.Raz zdarzylo sie to po dluzszym czasie, tj pól godziny na rozgrzanym silniku.Mial ktos taki przypadek?bardzo prosze o wskazówki
 
 
 
Zorr 
RS
Zorr

Auto: Octavia 2 FL
Silnik: 1.8 TSI CDAA
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 17 Lut 2011
Skąd: Wrocław
Wysłany: Pią 14 Paź, 11 21:18   

dziwne... może się chce przełączyć na LPG tyle że ktoś je zdemontował? :szeroki_usmiech
_________________
Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
 
 
seba23 
Classic

Auto: Octavia 1
Silnik: 1.6 AEE
Dołączył: 14 Paź 2011
Skąd: Gdynia
Wysłany: Pią 14 Paź, 11 21:25   

hehe.niestety nie.Jak narazie zmienilem kable,swiece, wyczyscilem kopólke , zmienilem f.paliwa.Bez zmian.Jedziesz 5km i nagle pach,odpalasz i jedziesz dalej.Przewaznie dzieje sie to w momecie zmiany biegu, jak wrzucasz np z 2 na 3 i chcesz przyspieszyc.
 
 
 
ROBAL_26 
Donatorr


Auto: Octavia 1 4x4
Silnik: 1.9 TDI ARL
Pomógł: 92 razy
Wiek: 29
Dołączył: 28 Wrz 2010
Skąd: KARSIBóR K/WAłCZA
Wysłany: Pią 14 Paź, 11 22:07   

seba23, może poprzednik miał jakieś zabezpieczenie antykradzieżowe o którym ciebie nie poinformował. :bigok
_________________
Był ATD a teraz jest

ARL :) i teraz czuć że auto jedzie :D

http://tablica.pl/oferta/...-20130915201205
 
 
 
seba23 
Classic

Auto: Octavia 1
Silnik: 1.6 AEE
Dołączył: 14 Paź 2011
Skąd: Gdynia
Wysłany: Sob 15 Paź, 11 23:32   

nawt jesli?zgasnie, odpalasz i jedzie dalej jakby nigdy nic.Drugi raz juz nie zgasnie
 
 
 
danio12345 
Classic


Auto: Octavia 1
Silnik: 1.9 TDI AHF
Wiek: 23
Dołączył: 09 Lis 2010
Skąd: Ostrołęka
Wysłany: Sob 15 Paź, 11 23:47   

Ja miałem taki przypadek w sharanie, jadę i nagle trach zgasł. Przez kilka miesięcy kilku mechaników, elektryków nie mogło się dopatrzyć usterki. Zaprowadziłem to typka który specjalizuję się typowo w grupie VW. Okazało się że była to wina w konsoli z bezpiecznikami, jak włączałem nawiew robiło się tam zwarcie z winy bezpiecznika, po włożeniu drugiego zero problemu.
Podczas jazdy zwróć uwagę co włączasz, podgrzewanie, nawiew, podświetlenie wnętrza itp...
 
 
 
seba23 
Classic

Auto: Octavia 1
Silnik: 1.6 AEE
Dołączył: 14 Paź 2011
Skąd: Gdynia
Wysłany: Nie 16 Paź, 11 00:03   

nawiew zawsze mam wlaczony na 1 biegu. ostatnio specjalnie wszystko wylaczylem oprocz swiatel, i to samo
 
 
 
danio12345 
Classic


Auto: Octavia 1
Silnik: 1.9 TDI AHF
Wiek: 23
Dołączył: 09 Lis 2010
Skąd: Ostrołęka
Wysłany: Nie 16 Paź, 11 14:26   

a pod vag'a podłączałeś ? jakieś błędy wyskakują ?
 
 
 
fidodido 
Elegance


Auto: Octavia 1
Silnik: 1.8T 20V AGU
Pomógł: 7 razy
Wiek: 32
Dołączył: 25 Sie 2010
Skąd: Białystok-Kleosin
Wysłany: Nie 16 Paź, 11 14:32   

a czy auto jest zagazowane.? jeśli tak to wina wyregulowania dawki gazu względem dawki benzyny
_________________
Auto: Skoda Octavia I
Kolor: Srebrny
Pojemność: 1,8T 20V
Moc: 150KM
Typ silnika: AGU
Gaz: STAG-4
 
 
 
seba23 
Classic

Auto: Octavia 1
Silnik: 1.6 AEE
Dołączył: 14 Paź 2011
Skąd: Gdynia
Wysłany: Pon 17 Paź, 11 21:21   

Autko nie jest zagazowane, i nigdy nie bylo. Nie podlączalem pod vaga, ale kolega sie podłaczyl swoim laptopem jakims innym programem (moze to byl vag), i wyczytal mi tylko bledy absu. Pozatym czysto
 
 
 
kamilkamien 
Classic

Auto: Octavia 1
Silnik: 1.6 AKL
Dołączył: 05 Sty 2011
Skąd: Kamień Krajeński
Wysłany: Wto 18 Paź, 11 10:08   

A w jakich okolicznościach ono gaśnie? Podczas jazdy na wprost, przy skręcie, podczas dojeżdzania do świateł? I czy widzisz jakieś dziwne zachowanie się obrotów podczas gaśnięcia? Czy podbijają się one do góry i wtedy nagle opadają czy po prostu tyle ile masz na obrotach to stop i do dołu?
 
 
pilek 
Classic

Auto: Octavia 1 Combi
Silnik: 2.0 AQY
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Wrz 2009
Skąd: silesia region :]
Wysłany: Czw 20 Paź, 11 10:25   

Gaśnie silnik czy gasną też kontrolki ?
 
 
 
Witek1952 
Ambiente

Pomógł: 10 razy
Wiek: 61
Dołączył: 14 Sty 2007
Skąd: Olsztyn
Wysłany: Czw 20 Paź, 11 19:02   

Witam. Jak zgaśnie to zostaw na włączonym zapłonie i sprawdź czy do cewki dochodzi prąd. podejrzewam kostkę stacyjki.
_________________
Witek
 
 
aras_ 
Drive


Auto: Octavia 1 Combi
Silnik: 1.9 TDI AHF
Dołączył: 29 Lis 2008
Skąd: Poznań
Wysłany: Czw 20 Paź, 11 19:17   

Takie same objawy co prawda w innym poprzednim samochodzie też kiedyś miałem, na trasie 100km potrafił mi zgasnąć kilka razy, z czasem odpalałem go już bez rozrusznika na biegu podczas jazdy, po podłączeniu do kompa, wszystko ok, wracam od elektryka znowu gaśnie.. cholernie to było irytujące... któregoś razu po zgaśnięciu już nie odpalił, padła pompa paliwa, te wcześniejsze objawy bo była właśnie ta pompa, która nie skończyła swojego żywota od razu tylko tak dogorywała przez około tygodnia.. Nie twierdzę, że u Ciebie to też będzie pompa, tylko, że też trzeba ją wziąć pod uwagę. Pozdrawiam.
_________________
aras
 
 
Subaru 
Elegance

Auto: Superb 1
Silnik: Inny
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 26 Maj 2005
Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw 20 Paź, 11 22:26   

aras_ napisał/a:
Takie same objawy co prawda w innym poprzednim samochodzie też kiedyś miałem, na trasie 100km potrafił mi zgasnąć kilka razy, z czasem odpalałem go już bez rozrusznika na biegu podczas jazdy, po podłączeniu do kompa, wszystko ok, wracam od elektryka znowu gaśnie.. cholernie to było irytujące... któregoś razu po zgaśnięciu już nie odpalił, padła pompa paliwa, te wcześniejsze objawy bo była właśnie ta pompa, która nie skończyła swojego żywota od razu tylko tak dogorywała przez około tygodnia.. Nie twierdzę, że u Ciebie to też będzie pompa, tylko, że też trzeba ją wziąć pod uwagę. Pozdrawiam.


To możliwe. U koleżanki Citroenie C3 było podobnie, tylko że czasem jej się jeszcze zdławił. Pewnego dnia nie odpalił
_________________
Koniki są po to by je karmić :)
 
 
seba23 
Classic

Auto: Octavia 1
Silnik: 1.6 AEE
Dołączył: 14 Paź 2011
Skąd: Gdynia
Wysłany: Pią 21 Paź, 11 21:05   

Gasnie sam silnik, puki go trzymasz na biegu np z górki, to sie zadna kotrolka nie zapali.Najczesciej gasnie przy zmianie biegu z 2 na 3 i w gaz.Tzn na pewno nie są to wolne obroty.Na wolnych chodzi idealnie.Raz zdrarzylo sie to podczas jazdy na trasie wyprzedzalem na 5 autka i nagle koniec wyprzedzania.Ostatnio jechalem na prostej drodze, 70 na godzine 4 bieg spokojna jazda i to samo.Nie dodasz gazu, nie pociagniesz go na biegu nic.Musisz pozwolic mu zgasnac, albo jak ostatnio zeby bylo szybciej sam wylaczam stacyjke, odpalasz, i jedziesz dalej.paranoja

[ Dodano: Czw 27 Paź, 11 21:11 ]
ma ktos jeszcze jakies sugestie?

[ Dodano: Pon 31 Paź, 11 20:21 ]
Pomoze ktos? ma ktos jeszcze jakis pomysl?Ostatnio zgasl mi na obwodnicy 130 km, 5 bieg i nagle gasnie.pomocy

[ Dodano: Pon 31 Paź, 11 20:21 ]
Pomoze ktos? ma ktos jeszcze jakis pomysl?Ostatnio zgasl mi na obwodnicy 130 km, 5 bieg i nagle gasnie.pomocy
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group