Zamieszczone przez Rysiob
Skoda Rapid komercyjnie-wersja produkcyjna film
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Borsuk2Zamieszczone przez RysiobCo do 1.6 MPI w Rapidzie... Hiszpański Autoblog informuje, że rozpoczęto sprzedaż bliźniaczego Seata Toledo w Meksyku z silnikiem... 1.6 MPI (oczywiście mowa także o 1.2 TSI i 1.4 TSI), który jest bazowym motorem na tenże rynek.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
radekgw, po pierwsze jakbyś łaskawie śledził temat a nie czytał kilku ostatnich postów to byś wiedział czy macałem to auto czy też nie.
Druga sprawa, to pojeździj trochę we wrocławskich korkach to zobaczysz o co mi chodzi jeśli chodzi o taksówkarzy. Zwłaszcza ci cisnący z lotniska to banda debili a na rondzie mińska odwalają takie wały że już kilku o mało nie parkowałem w drzwiach. Z resztą audice mi już jeden przetarł. W rynku czy na grabiszyńskiej też nie lepiej.
Co do bocznego strzała, to weź zobacz to auto i zwróć uwagę na grubość drzwi niczym z malucha. Będziesz wiedział skąd tyle miejsca wynaleźli wewnątrz auta. Nie uwierzę że nie odbyło się to kosztem bezpieczeństwa kierowcy i pasażerów.
Trzecia sprawa, taksówkarze których znam całkowicie nie patrzą na wygodę pasażerów powyżej zadka. I ma to swoje ekonomiczne uzasadnienie co da się zrozumieć znając ich punkt widzenia. Ale osobiście wolę 10 letnie auto w którym rozsiądę się jak księżniczka, niżeli kulić się jak dres w okratowanej kii ceed.
Rapid to imo pomyłka jeśli chodzi o taksówkę i tylko o to mi chodzi. Trzech osób tam się nie da upakować. Nawet w Octavii jest to ciężkie, a co dopiero to autko. Druga sprawa to że łbem się tam rysuje podsufitkę mając raptem 185 wzrostu. A dwójka bardziej rosłych osób styka się ramionami(wtf?)
Komentarz
-
-
Jeździłem dziś Rapidem Ambition 1.2 TSI (85 KM). Kurcze coraz bardzij podoba mi sie to auto !! Jeździ sie naprawde fajnie. ładnie wybiera zawiszenie. dobrze dobrana jest progresja wspomagania. Silnik 1.2 TSI (85KM) bardzo ładnie sie zbiera. Ma dosc fajną elastyczność. Naprawdę super.
Co do wad - znów jakiś pie.... księgowy poskąpił wskaźnika temp cieczy chłodzącej !! co za idiotyzm !!! Ale to samo jest np. w Clio IV.
Kolejna wadą jest to, ze wewnątrz dość mocno słychać szumy powietrza opływającego karoserię. Można by jednak trochę lepiej wyciszyć wnętrze.
więcej wad się nie doszukałem.
Natomiast słyszałem koleją opinię od osoby zainteresowanej zakupem Rapida - "Twarde plastiki ? No i co ? A czego wymagać od auta za tak niewielkie pieniądze ?" - kolejny raz potwierdza się, ze "normalni" ludzie odczytują ceny Rapida jako atrakcyjne.
A tak w ogóle to tak naprawdę Rapida można kupić już od ... 40 tys zł
P.S.
Przy mnie sprzedał się własnie RapidCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigCo do wad - znów jakiś pie.... księgowy poskąpił wskaźnika temp cieczy chłodzącej !! co za idiotyzm !!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftNo wlasnie, okazuje sie ze nie w kazdej wersji. Jechales srednim wypasem i byla ikonka, wiec wskaznik jest tylko w Elegance - na jednym ze zdjec byla wersja z wskaznikiem, a w katalogach byla ikonka - juz to dawno zauwazylem i tez twierdze ze to glupota
Komentarz
-
-
Interesują mnie odczucia wysokich osób odnośnie "walenia" w podsufitkę. Mam 187 cm wzrostu i jak obniżyłem fotel do samego dołu, to zostało mi ładnych parę cm. Z wysiadaniem też nie było problemów, tak z przodu, jak i z tyłu. Nie jestem /już/ jakoś specjalnie wygimnastykowany, więc nie wiem o co kaman :?:
Następna sprawa, to uczucie przytłoczenia ciemnym Kolorem w środku. Jak komuś nie pasuje, to zawsze może wybrać to jasne/beżowe wnętrze i jest raźniej.
Ogólńie to auto opisał bym jako rozwinięcie OI. Zawias ten sam, wymiary prawie to samo, kufer podobny, silniki ma przyzwoite za wyjątkiem braku sensownej podstawy pod LPG /przynajmniej na razie / no i jest znacznie więcej miejsca na nogi w drugim rzędzie, a tego właśnie brakowało. Drzwi nie są aż tak bardzo "papierowe" jak w Maluchu, więc o bezpieczeństwo, jak na tę wielkość auta można być spokojnym. No chyba nie będzie się "składać" jak te wynalazki z Chin :?: Cena zmieni się w dół, po Nowym Roku i wejściu O3, bo teraz jet lekko za wysoko, ale to nowość na rynku, więc inaczej nie wypada.
Generalnie, niech ten co nie siedział w Rapid-zie, nie bluźni, albo posiadacze Audi niech go nie porównują do swojego auta, bo to nie ta liga Panowie i Panewki :wink:Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Komentarz
-
-
napisze parę doznań oglądając i jeżdżąc rapidem. wersja ambition silnik diesla wył jak niedojona krowa (ale to nie ważne) miejsca z tyłu na nogi jest więcej niż w octavii 2, za to jest węższy. plastiki tragedia,skokowe pokrętła regulacji i ustawiania temperatury i nadmuchu( jak w mojej 14letniej felicji) fotele twardawe, trochę za wąskie w plecach.twarde zawieszenie na nierównościach buja całą budą.na równym prowadzi sie pewnie, kierownica się slucha. za te cene to straszna kiszka podstawa powinna być od 39 500. to wtedy był by przebój, tak raczej marnie to widzę. testowałem też przy okazji octe 2 i roomstera. roomster lepiej sie prowadzi jest wygodniejszy octa 2 to już inna półka niedościgniona przez rapida. ciekawostka przy teście octy sam sprzedawca mówił że rapid to krok w tył skody i raczej trudno się nie zgodzić.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez r2rirekk, kolejny co nie zna realiów rynku Taxi. Czego oczekujesz za 20-25zł?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mychekawostka przy teście octy sam sprzedawca mówił że rapid to krok w tył skody i raczej trudno się nie zgodzić.Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez irekkZamieszczone przez r2rirekk, kolejny co nie zna realiów rynku Taxi. Czego oczekujesz za 20-25zł?
Ja przy swoich zarobkach nawet nie myślę o Superbach i O3. Rapid to maks na co wydołam i nie olewanie klienta w tym miejscu wiedzie prym, tylko finansowe możliwości. Nie mam kwot na większe wózki, bo zje mnie potem ich eksploatacja i mam się odwagę do tego przyznać, a nie stać przed lustrem i kłamać samego siebie że "jakoś to będzie" by potem paść na kolana o suchej gębie , narażając na to samo własną rodzinę, jak trzeba będzie zrobić dwumasę za 2000zł. Z fotela klienta, ciężko ogarnąć takie detale i najprościej zaśpiewać "dlaczego tak drogo?", ale nie o tym temat...
PS:Lotnisko we Wro macie sporo za strefą, pewnie stąd takie ceny za dojazdy na nie.
Co do samego Rapida, to myślę że jego sukces jest w sporej mierze uzależniony od tego jak podejdą do tematu Francuzi z 301 i C-Elysee, bo zdają się celować w idealnie ten sam profil nabywcy.Artur
Komentarz
-
-
mnie sie rapid ostatnio spodobał jak byłem w salonie ładnie dziury faktycznie wybiera ma przestronne wnętrze i spory bagażnik :diabelski_usmiech niestety do testów nie było dieslaale wg moich spostrzeżeń jest jakoś kiepskawo wykonany plastiki pod maską jakieś takie obszarpane
belka z tyłu taka cieńka że jeden krawężnik i po niej (tak mnie sie wydaje) strasznie to takie leciwe no chyba że nie potrzeba bądz może z jakichś innych stopów
http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
JEST
megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
octavia 2 2.0TDI BKD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez t271828To teraz powiedz (ale szczerze) czy komfort podrozowania oraz zachowanie w zakretach jest takie jak w OII.
Zachowania w zakrętach czy ciasnych łukach nie dane było mi przetestować - jeszcze :twisted:Czarny Elegance
Komentarz
-
-
r2r, ja nigdzie nie napisałem a już tym bardziej nie narzuciłem kupowania Audi, Meroli i innychWiem jednak że taksówkarze których znam patrzą tylko czy trzy osoby z tyłu się zmieszczą bez (dupo)ścisku i jeśli chodzi o pasażerów to o więcej nie dbają.
Ja osobiście nie wyobrażam sobie jazdy w trójkę rapidem na tylnej kanapie bo tam nie ma dla mnie miejsca nad głową gdy siedzę sam. Więc dlatego też piszę że to auto na taksówkę nie nadaję się nie tylko z powodów ekonomicznych (mocno zawyżone ceny na chwilę obecną) co i pogorszonego komfortu dla wyrośniętych osób.
Jeśli taksówkarz będzie miał wsio w zadzie a napali się na nowe auto to kupi i gołą fabię w tedeiku
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez marlej108Zaraz sie okaze, ze SRApid jezdzi troche lepiej od Audi A6
ps. wiem, ze juz zalujesz ze jednak nie Golfik VII zamiast Superba... a mowilem... przeciez w tej cenie to byloby chyba nawet az druga wersja wyposazenia comfortline i to silnik az 1.6 jak to mowia "w dizlu, w metaliku, z klimą, pełna elektryka"... das auto.... :diabelski_usmiech
a no i szacunek w miejscu zamieszkania i powazanie na drodze... a nie jakas tam skoda... :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108...a no i szacunek w miejscu zamieszkania... :PBlack Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Komentarz
-
Komentarz