Zamieszczone przez Enriquez
Nowa Skoda Superb III
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez misza_zabrzeciekawe jak bedzie "szla" ta 280 konna wersja. Zastanawia mnie tez fakt czemu takiej konfiguracji nie wrzucili do O3 ??Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Jeszcze uzupełnienie odnośnie mojego porównania B8 z S3
Passat w wersji sedan jednak posiada zamykanie klapy bagażnika na przycisk z domykaniem. Nie posiadała tego wersja Comfortline więc może Highline posiada - muszę doczytać. W każdym razie w teście Zachara widać że ma.
Dealer VW powiedział mi że nie ma i nie wiadomo czy i kiedy będzie mieć więc albo tego nie ma w specyfikacji na Polskę albo dealer niedouczony.
PS
Tym samym znika jedyny minus B8 jaki znalazłem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquezsew1981, nie znasz się, mi tam jest już mało, a jeżdżę jak emeryt - patrz moje spalanie w mieście.
Komentarz
-
-
to na jaki rabat można liczyć przy zakupie.
jakiego spalania można sie spodziewać w tym 2.0 280km?narazie brak usterek ...21-12-2009 wymiana akumulatora i przekroczyłem 103000tyś przebiegu...(listopad 2010r)juz 5lat minęło)..po przeglądzie .....Może czas na zmiany...kurde 17-12-2010 mam 104500tyś przejechane coś mało jeżdze ostaTNIO.......11-2011 przejechane 116000tyś wymiana rozrządu kpl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mac_aaronZamieszczone przez maro rs12 litrów przy normalnej jeździe bez zamulania - 10 z octavii rs + litr na większą masę + litr na haldexPozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pawel934Jeśli to auto naprawdę będzie paliło 12 litrów przy normalnej jeździe bez zamulania, to będzie to mega niskie spalanie jak na osiągi, rozmiary auta i napęd na cztery koła.Respect All,Fear No One!
Komentarz
-
-
-
Zamieszczone przez DOBIto na jaki rabat można liczyć przy zakupie.
jakiego spalania można sie spodziewać w tym 2.0 280km?"Seks: Śniadanie mistrzów" - James Hunt
Komentarz
-
-
Ja wrócę do tematu spalania.
Macie tu link do testu Zachara https://www.youtube.com/watch?v=kvhT6ClcWm0
Co prawda to Golf i 300 KM ale w superbie 2.0 Tsi 280 KM spalanie powinno być podobne.Octavia 3 1.4 Tsi Brąz Topaz Ambition+Amazing+Canton i inne dodatki.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=75869
http://www.youtube.com/channel/UCgYZicxNasAMuZs6oEIQvAA
Komentarz
-
-
7R czy Audi S3 pala 12-13l po miescie jezdzac normalnie.
Golf 7R ma krotsze przelozenie glowne (prawdopodobnie, bo skrzynie niby te same), co ustalilismy juz jakis czas temu
Obrazuja to tez dwa wklejone filmiki:
7R przy 140km/h 3400obr/min
Leon Cupra przy 140km/h 3200obr/min
To jakos na spalanie miejskie rowniez sie przelozy.
Komentarz
-
-
Maicroft, myślisz, że ktoś kto rozważa zakup 7r lub cupry zastanawia się jaka jest różnica w spalaniu między nimi? :P
wiadomo że spoko w granicach 13 walną z normalną nogą, przy takich ilościach 0,2 l w te lub inną nie gra roli
taka basia z 2.0 tsi wzmocnionym to jednak nadal pewna "zabawka" miejska
firma, czy ktoś kto dużo lata po trasach weźmie i tak diesla i najwyżej chipował będzie.
szkoda, że Vag ma taką politykę, że nie wsadził do SIII 3.0 tdi, także w wersji 4x4 - to byłby ideał na trasy. No, ale w taki sposób byłby to strzał w Audi
Takie 3.0 tdi w trasie walnie 8, a 2.0 tsi przy tych samych prędkościach już jednak powyżej 10 wciągnie sporo.... :P
no tak ,ale teraz moda na te biturbo i downsizing... :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981myślisz, że ktoś kto rozważa zakup 7r lub cupry zastanawia się jaka jest różnica w spalaniu między nimi?
wiadomo że spoko w granicach 13 walną z normalną nogą, przy takich ilościach 0,2 l w te lub inną nie gra roli
Zamieszczone przez sew1981szkoda, że Vag ma taką politykę, że nie wsadził do SIII 3.0 tdi, także w wersji 4x4 - to byłby ideał na trasy. No, ale w taki sposób byłby to strzał w Audi
Komentarz
-
-
Maicroft, baska 1 miala takie silniki, bo passat b5 miał wtedy takie silniki, a na nim bazuje wprost; a nie dlatego, że było jej blisko do audi (audi poprostu też bazowało na vw). Na to wychodzi, że audi w pewnym momencie odskoczyło, a reszta została w czarnej d.... :P oczywiście zgodnie z polityką vag.
Komentarz
-
-
No to tak na świeżo, prosto z IAA 2015. Od wiosny 2016 r. będzie dostępna nowa wersja wyposażeniowa Superba III. Będzie to Sportline.
Superba Sportline oparty będzie na wersji Style, a elementami charakterystycznymi bedą:
- obniżone zawieszenie
- sportowa, spłaszczona u dołu kierownica.
- sportowe fotele przednie
- tapicerka łącząca skórę z alkantarą (na boczkach drzwiowych jest alkantarą)
- spojler tylnej klapy
- lakierowane na czarno obudowy zewnętrznych lusterek
- czarny dach.
Oto fotki:
Czarny Elegance
Komentarz
-
Komentarz