Zamieszczone przez Dzida
Wiadmo już, że Castrol Edge nie wspominając o Magnatecu to nie jest syntetyczny/ w pełnisyntetyczny olej ... a jesli już to są to oleje wykonane w technologii syntetycznej ew można co niektóre produkty zaliczyć do III wzmonionej grupy. Szkoda, że Castrol traktuje nas-klientów jak idiotów, sprzedając swoje produkty w chwili obecnej głównie dzięki sprawnej reklamie i starym przyzwyczajeniom, kiedy to kupowało się Castrola ponieważ nie było praktycznie na rynku polskim wyboru. Na szczęście teraz jest inaczej, możemy wybierać a nie rzetelnym producentom będzie coraz trudniej zrobić z klienta wała.
Zamieszczone przez Dzida
Magnatec Diesel
Dopuszczenia i specyfikacje
• ACEA A3/B3, A3/B4,C3
• API CF
• MB-Approval 229.31
• VW 502.00 / 505.00
Castrol Magnatec
Dopuszczenia i specyfikacje
• ACEA A3/B3, A3/B4,C3
• API SM/CF
• MB-Approval 229.31
• VW 502.00/ 505.00
Mobil jak i Castrol w chwili obecnej nie ma żadnego rewelacyjnego oleju, zwykła masówka, za jak najniższą cenę, jedynie seria Edg'a jeszcze wmiare trzyma jakość. A z Castrola mogę jedynie polecić Castrol RS 10W-60 (dawniej Formula Racing)
gęstość 15 st.C: 0,852
temp. płynięcia: -57
lepkość w 100 st. C: 22,5
lepkość w 40 st. C: 154,5
TBN: 10,1
To tyle w tym temacie ponieważ szkoda mi czasu.
nie żartuj...95 tys km i chcesz wlać półsyntetyk? pewnie bedziesz jednym z nielicznych którzy wlewają półsyntetyk przy takim przebiegu...no może gdybyś miał 195 tys km to tak ale przy tak małym przebiegu, nawet przy atrakcyjnej cenie, lanie takiego oleju to jednak krzywda dla silnika...pomyśl jak dajmy na to przy mrozie nawet -20/-25 silnik będzie odpalał na takim dosyć gęstym oleju, pierwsze minuty to bedzie jednak męczarnia dla niego i dla turbiny. Mimo wszystko kupił bym jakiś 5W/40 nawet wyk w technologi syntetycznej/HC .... pomyśl ile zaoszczędzisz a ile możesz stracić (po czasie). Twoje auto - Twój wybór ale silniczka jednak szkoda.
ops: upsss sorrry.....już poprawiłem :P chyba pora spać bo oczopląsu dostałem :lol: już mi się te 111111 i 5555 popierniczyły - dzięki Dzida
w co nie chce mi sie wierzyć , kosztuje około 100 zł na Allegro można dostać nawet za 80 zł
Komentarz