leonn, Co bys wybrał z Liqui Moly :hmm do 1,2 TSi 110 KM ?
Jaki olej do benzyniaka?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez Sebastian_M26Fuchs 0W30 jest praktycznie bezzapachowyPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez crom.deRaczej ciężko coś logicznego znaleźć z C3
Zamieszczone przez PAOLO ESCO... dobra nie będę Was męczył - 1L za 1 000 zł brutto ... netto 813 zł (oferta na jednej ze znanych w PL internetowych stron) ... oczywiście, żeby to było jasne był to błąd - zresztą już skorygowany ale "szczęka" mi opadła w pierwszej chwili .... :wink:
Zamieszczone przez PAOLO ESCOTak na marginesie - Valvoline SynPower FE 0W30 - polecam jako "zamiennik" LazerWay V 0W30
Zamieszczone przez cytrynowiecJeden ze sklepów mając w ofercie właśnie odpowiednik czyli Meguina 0w30 odradził mi go ze względu na wysoki Noack a w zamian proponował z tej marki 0w40.
Zamieszczone przez PidziekA co jest ważniejsze niższy noack i gęsty olej czy minimalnie wyższy noack ale olej doskonale cyrkulujący w silniku i turbo który lepiej odbiera ciepło ?O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leonnyunior81, 0W-30, :wink: koledzy są bardzo zadowoleni z tego oleju.
A co z całą listą z konfiguratora :
: Top Tec 4200 5W-30
: Top Tec 4600 5W-30
: Top Tec 4100 5W-40
: Leichtlauf High Tech 5W-40
: Longtime High Tech 5W-30
: Special Tec LL 5W-30
: Synthoil High Tech 5W-40
???????????????????????????????
Komentarz
-
-
Shell AV-L 0w30 też będzie dobry :szeroki_usmiech
A jeszcze niedawno do tych silników polecano no co najwyżej 0w40 :wink:
P.S Niedawno pisałem, że fajnie by było zobaczyć VOA Millersa CFS- i proszę życzenie się spełniło. :wink:
No tu przynajmniej sytuacja jest dużo lepsza, cena wysoka ale i skład, parametry jak najbardziej słuszne. I znowu poziom molibdenu wysoki :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cytrynowiecShell AV-L 0w30 też będzie dobry :szeroki_usmiech
A jeszcze niedawno do tych silników polecano no co najwyżej 0w40 :wink:
P.S Niedawno pisałem, że fajnie by było zobaczyć VOA Millersa CFS- i proszę życzenie się spełniło. :wink:
No tu przynajmniej sytuacja jest dużo lepsza, cena wysoka ale i skład, parametry jak najbardziej słuszne. I znowu poziom molibdenu wysoki :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rOBERTO795Zamieszczone przez pabaa sorry, T. Yaris 1999 1SZFE
nakręciłem ok. 2000 km i jest to najlepszy olej na jakim jeździłem jeśli chodzi o szybkość nagrzewania, wrażenia dźwiękowe i spalanie
a było tego trochę na czym jeździłem już
jedyne co się mi nie podoba cena bo 47 ziko za litr to przydużawo dla mnie, jestem fanem tanich olejów :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pabaZamieszczone przez rOBERTO795Zamieszczone przez pabaa sorry, T. Yaris 1999 1SZFE
nakręciłem ok. 2000 km i jest to najlepszy olej na jakim jeździłem jeśli chodzi o szybkość nagrzewania, wrażenia dźwiękowe i spalanie
a było tego trochę na czym jeździłem już
jedyne co się mi nie podoba cena bo 47 ziko za litr to przydużawo dla mnie, jestem fanem tanich olejów :wink:
0W16 to najniższy na razie rejestr lepkosci :diabelski_usmiech
Zakładając że film olejowy jest bardzo dyskretny przy takiej lepkości ale jednocześnie trinuclear moli zapobiega drapaniu,
To co stoi na przeszkodzie stosowanie takich niskich lepkości w normalnych autach.... tak się zastanawiam
- wydajność pompy olejowej?
- brak funkcji uszczelniania ?
- permanentny proces tarcia metal metal aż do wyczerpania potencjału AW?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez endryuJakbyś napisał do jakiego silnika? Czas upływa to i silniki z autami też się co jakiś czas zmienia. :szeroki_usmiech
Auto wprawdzie nie moje, ale dojeżdżam z kolegą do pracy i pomagam mu przy doborze oleju.
Pierwszy rok jeździł na Motulu Specyfic 504 507 (pierwszy rok, sam sobie wybrał), ale w ciągu roku wciągnął prawie 4 litry.
Na Neste skonsumował 1 L w ciągu roku.
Rocznie auto robi ok 11-12 tyś. km.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOps. kto wie ile kosztuje najdroższy olej silnikowy w PL ? - cena za 1L ... zgadujcie za ile :wink:Profesjonalne oleje i filtry, zniżki dla klubowiczów :
http://www.zmienolej.pl/
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=748534#748534
Komentarz
-
Komentarz